Facebook Pixel Οι "εργάτες" του ΠΑΟΚ
| 2011-05-02 11:48:00

Οι "εργάτες" του ΠΑΟΚ

Οι "εργάτες" του ΠΑΟΚ

Μία αναδρομή στα πλέι οφ της σεζόν 2009-10, για να δείξει το ρόλο που έπαιξαν κάποιοι ποδοσφαιριστές στην επιτυχία του "Δικεφάλου".

Το έχει η μοίρα του ποδοσφαίρου, ώστε τα περισσότερα φώτα να πέφτουν στους σκόρερ. Βεβαίως, για να φτάσει η μπάλα στο... πλεκτό ή για να μην μπει σε... λάθος εστία, χρειάζεται να συμβάλλουν όλοι οι ποδοσφαιριστές μίας ομάδας. Το olaPAOK.gr σας θυμίζει τι έγινε στα πλέι οφ της σεζόν 2009-10 και το ρόλο που έπαιξαν κάποιοι "εργάτες", για να "χτιστεί" η επιτυχία του ΠΑΟΚ.

Απροσπέλαστο κέντρο, άμυνα για... σεμινάριο

Καλά τα γκολ του Μουσλίμοβιτς και του Ίβιτς και οι ατομικές ενέργειες του "μάγου" Βιεϊρίνια, αλλά δύσκολα θα τερμάτιζε ο "Δικέφαλος" στην πρώτη θέση, αν οι Γκαρσία και Βιτόλο δεν... έκοβαν και έραβαν στη μεσαία γραμμή και αν οι Κοντρέρας, Τσιρίλο, Σαβίνι και Λίνο δε συγκροτούσαν ένα απροσπέλαστο αμυντικό τείχος μπροστά από την εστία του Χαλκιά.

Ο Χιλιανός έπαιξε και σε ρόλο δεξιού μπακ, γεγονός που αποτέλεσε έναν από τους άσους που έβγαλε από το μανίκι του ο Φερνάντο Σάντος. Ένας άλλος ήταν, φυσικά, ο Σαβίνι, που είχε εξαιρετική παρουσία, ενώ ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσε και ο Φιλομένο, στα δύο ματς με τον Ολυμπιακό. Αξίζει να αναφερθεί και η μεγάλη συμβολή του Σορλέν, στον οποίο ωστόσο δε θα εστιάσουμε, καθώς δε βρίσκεται πλέον στην ομάδα και δεν μπορεί να βοηθήσει στις ερχόμενες αναμετρήσεις.

Ας δούμε, όμως, αναλυτικά τα πέντε από τα έξι παιχνίδια (σ.σ. δεν αναφέρουμε το έκτο, με τον Άρη, αφενός γιατί δεν είχε το παραμικρό βαθμολογικό ενδιαφέρον για τον ΠΑΟΚ και αφετέρου επειδή οι "ασπρόμαυροι" είχαν παραταχθεί με πολλές αλλαγές στη σύνθεσή τους).

ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 0-0

Ο Φερνάντο Σάντος παρέταξε την ομάδα του στην πρεμιέρα των πλέι οφ, με κύριο στόχο την αποφυγή την ήττας. Το πλάνο λειτούργησε άψογα, η εστία του Χαλκιά δεν απειλήθηκε σχεδόν καθόλου και ο ΠΑΟΚ πήρε αυτό που ήθελε.

Σημαντική συμβολή είχε το δίδυμο Γκαρσία - Βιτόλο, που είχαν να επιδείξουν από εννέα πετυχημένες πάσες και γενικότερα είχαν τον έλεγχο της μεσαίας γραμμής. Απροσπέλαστοι οι Τσιρίλο (7 επεμβάσεις, 2 κλεψίματα) και Κοντρέρας (6 πάσες, 4 κλεψίματα, 3 επεμβάσεις), ενώ "βράχος" ήταν και ο Σαβίνι, που έπαιξε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Όσον αφορά τον Χαλκιά, είχε να επιδείξει 7 κλεψίματα και 6 επεμβάσεις.

ΠΑΟΚ - Άρης 2-0

Καταλυτική η παρουσία των Γκαρσία, Βιτόλο και σε ματς με τον Άρη, όπου ο ΠΑΟΚ πήρε την πρώτη νίκη του στο μίνι-πρωτάθλημα. Ο Ουρουγουανός κυριάρχησε στο χώρο του κέντρου, έχοντας και 12 πετυχημένες πάσες, ενώ ο Ισπανός είχε 9 πάσες και 3 κλεψίματα.

Σπουδαία εμφάνιση και από τον Σαβίνι, που εκτός από το γκολ που σημείωσε, είχε να επιδείξει 3 πάσες και 1 κλέψιμο. Το άλλο γκολ του "Δικεφάλου" πέτυχε ο Ίβιτς, που είχε και 3 πάσες και ισάριθμα κλεψίματα.

ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός 1-0

Μπορεί να φανεί κουραστικό, αλλά και σε αυτό το παιχνίδι πρέπει να αποδοθούν τα εύσημα στους Γκαρσία και Βιτόλο, που επέβαλαν πλήρως το ρυθμό τους. Ο πρώτος είχε 15 πάσες, 4 κλεψίματα και 1 επέμβαση, ενώ ο δεύτερος έτρεξε ασταμάτητα, είχε 7 κλεψίματα και 9 πάσες.

Εξαιρετική ήταν και η επίδοση της αμυντικής γραμμής, με τον Κοντρέρας να πραγματοποιεί επιβλητική εμφάνιση, με 8 πάσες, 2 κλεψίματα και 2 επεμβάσεις και τον Λίνο να είναι σε μεγάλα κέφια, καταγράφοντας στο ενεργητικό του 10 πάσες, 2 κλεψίματα και 1 επέμβαση. Σπουδαία εμφάνιση και από τον Χαλκιά, που είχε 7 κλεψίματα και 5 επεμβάσεις. Το γκολ πέτυχε ο Μουσλίμοβιτς.

Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 0-1

Το ματς στο οποίο ο ΠΑΟΚ... καθάρισε την μπουγάδα και εξασφάλισε και μαθηματικά την πρώτη θέση. Εξαιρετικός και πάλι ο Λίνο, με 8 πάσες, 2 αποκρούσεις, 1 κλέψιμο και 1 επέμβαση. Καθοριστική και η συμβολή του Χαλκιά, που είχε 7 κλεψίματα και 9 επεμβάσεις, όπως και του Ίβιτς, που πέτυχε το νικητήριο γκολ, έχοντας επίσης 5 πάσες και 2 κλεψίματα.

ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 1-0

Ο ΠΑΟΚ είχε ήδη εξασφαλίσει την πρώτη θέση και ήθελε να το πανηγυρίσει με μία φιέστα στην κατάμεστη Τούμπα. Όπερ και εγένετο... Ο Κρέσιτς απέκρουσε πέναλτι, ενώ είχε και 3 αποκρούσεις, 6 κλεψίματα και 8 επεμβάσεις. Οι Γκαρσία (9 πάσες, 2 κλεψίματα) και Βιτόλο (5 κλεψίματα, 1 επέμβαση) ήταν και πάλι κυρίαρχοι στη μεσαία γραμμή, ενώ ο Μουσλίμοβιτς πέτυχε το γκολ και είχε 2 πάσες και 2 κλεψίματα.

Αποκάλυψη στο συγκεκριμένο παιχνίδι ήταν ο Φωτάκης, που είχε την ασίστ στο γκολ, καθώς και 6 πάσες, 1 κλέψιμο και 2 επεμβάσεις.

Πηγή: olapaok.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags