Facebook Pixel Μαρινάκης και... 2- 0!
| 2011-05-09 17:17:00

Μαρινάκης και... 2- 0!

Μαρινάκης και... 2- 0!

Ο Παντελής Διαμαντόπουλος γράφει στο blog του για τη δεύτερη μεγάλη νίκη του Μαρινάκη (μετά την παραμονή του Βαλβέρδε) και κάνει αναφορά στο σήριαλ Μιραλάς, που τελείωσε με χαμόγελα.
 

Κάποτε ο Γιάννης Ιωαννίδης, είχε πει ότι "η μεγαλύτερη Αγία, είναι η Αγία υπομονή". Μεγάλη κουβέντα. Βέβαια, στην περίπτωση των Ολυμπιακών, αυτή η λέξη άρχισε να γίνεται εκνευριστική όταν την χρησιμοποιούσε κάθε πέντε λεπτά, ο Παναγιώτης Γιαννάκης. Προπονητής σε μια ομάδα με ανυπόμονο κόσμο, Τύπο και περιβάλλον.

Καμιά φορά όμως, όταν υπομένεις και προστατεύεσαι, αλλά και έχεις τον χρόνο να δεις λογικά όλα τα θέματα. Να, για παράδειγμα, την ιστορία με τον Κέβιν Μιραλάς. Ένα σήριαλ , που κράτησε κάμποσα 24ωρα, αλλά εξέθεσε κόσμο και κοσμάκη.

Ο Ολυμπιακός έκανε μια πολύ καλή-κατά τη γνώμη μου- αρχική πρόταση. Ο ατζέντης του παίκτη αρνήθηκε, όλοι βρέθηκαν σε αδιέξοδο και περίμεναν την ώρα και τη στιγμή, που θα τελείωνε είτε αρνητικά, είτε θετικά την ιστορία, ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

Βέβαια, όπως συνηθίζεται σε αυτές τις περιπτώσεις, ουκ ολίγοι τα έβαλαν με τον παίκτη. Είτε παράγοντες, είτε Τύπος, είτε φίλαθλοι. Δεν θα γράψω ξανά, όσα ανέλυσα τις προηγούμενες ημέρες. Είναι αναφαίρετο δικαίωμα του κάθε ποδοσφαιριστή σε συνεργασία με τον μάνατζέρ του, να κοστολογούν την αξία. Μπορείς να ζητήσεις όσα θες, άλλο βέβαια, το πόσα θα λάβεις στο τέλος.

Ο Μιραλάς, δεν γεννήθηκε στο Βέλγιο και την ώρα που κατουριόταν στην κούνια φώναζε "Ολυμπιακός- Ολυμπιακός". Και ούτε αν έφευγε από το λιμάνι, θα το έκανε γιατί θα αγαπούσε την επόμενη ομάδα του. Χρήματα ήθελε ηια να εξασφαλιστεί. Όπως όλοι...

Τη λύση την έδωσε για άλλη μια φορά, ο Μαρινάκης. Δεύτερο γκολ από τον πρόεδρο του Ολυμπιακού, μετά την ιστορία με τον Βαλβέρδε. Πάει να καταντήσει επίδειξη δύναμης, είτε το θέλει είτε όχι, αυτό που κάνει ο ισχυρός διοικητικός ηγέτης των "ερυθρόλευκων". Δίνει τη λύση, όταν όλα φαίνονται χαμένα.

Όσον αφορά στα αγωνιστικά, ο πιο ανακουφισμένος, είναι ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Τον Μιραλάς τον χρειάζεται πάση- θυσία για τον Τσάμπιονς Λίγκ και όπως σκέφτεται να κατεβάσει σε αυτό την ομάδα. Θα ήταν πρόβλημα για τον κόουτς να χάσει έναν γρήγορο επιθετικό, έναν παίκτη, που μπορεί και μόνος να δημιουργήσει κατάσταση. Έναν ποδοσφαιριστή που πιέζει σωστά, όταν παίζει κορυφή έχει τελειώματα και είναι μέσα στις φάσεις. Μπορεί στο πλάι να μην έχει δώσει τόσα, όσα ως φουνταριστός, αλλά ακόμη κι εκεί μπορεί να παίξει σε ειδικές προϋποθέσεις.

Στο κάτω- κάτω, πάνω που "έδεσε" και συνήθισε ο παίκτης, θα ήταν κακό για αυτόν και την ομάδα να... χωρίσουν. Ο Ολυμπιακός, κρατώντας αυτούς που πρέπει και που έχουν την ικανότητα να τον βοηθήσουν στα πολύ δύσκολα, θα έχει την ευκαιρία με σωστές προσθήκες να πάει αρκετά καλά και εκτός συνόρων. Η παραμονή του Μιραλάς, είναι μεγάλη δουλειά κι ας βιάστηκαν κάποιοι να τον "κολλήσουν" στον τοίχο. Εξάλλου στην Ελλάδα, δεν υπάρχει ποδοσφαιριστής, που να μην αντιμετωπίζεται με ζήλια και φθόνο από ορισμένους...

Πηγή: sport24.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags