Facebook Pixel Το αδιέξοδο θα κορυφωθεί
| 2011-06-10 12:24:00

Το αδιέξοδο θα κορυφωθεί

Το αδιέξοδο θα κορυφωθεί

Από τη στιγμή που ο ΟΦΗ αποφάσισε να επιλέξει το δρόμο των πολιτικών δικαστηρίων ήταν βέβαιο ότι θα ερχόταν σε... μετωπική σύγκρουση με την ΕΠΟ.

Γράφει ο Νίκος Κατσαρός...

Από τις εξελίξεις που ακολούθησαν μετά τις πρώτες αποφάσεις υπέρ του ΟΦΗ και τις δηλώσεις του Νίκου Μαχλά είναι φανερό ότι ο δρόμος αυτός δεν έχει επιστροφή. Η θέση της ΕΠΟ αλλά και της UEFA, όπως εκφράστηκε προχθές διά της απεσταλμένης της, είναι κάθετη. Και δεν υπήρχε περίπτωση να γίνει διαφορετικά.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ το γνώριζε βέβαια αυτό εξαρχής και πιστεύω ότι αυτός ήταν ο βασικός λόγος που αποφάσισε την αναστολή της λειτουργίας της ομοσπονδίας: για να μην έρθει, δηλαδή, προσωπικά σε κόντρα με την ομάδα της Κρήτης ή ακόμη και γιατί θορυβήθηκε από τις απειλές που δέχτηκε.

Το θέμα είναι τι γίνεται από εδώ και πέρα. Από πλευράς ΕΠΟ θεωρείται ότι ακολουθήθηκαν κανονικά όλες οι διαδικασίες αδειοδότησης των ομάδων και ο ΟΦΗ είναι ανάμεσα σε αυτές που δεν πληρούσαν τα προβλεπόμενα κριτήρια. Η απόφαση αυτή είναι αδύνατο να αλλάξει υπό την πίεση των κινητοποιήσεων και των συλλαλητηρίων.

Αυτό το αντιλήφθηκε η διοίκηση της ομάδας της Κρήτης και καταφεύγει σε νομικά επιχειρήματα, προσπαθώντας συγχρόνως να παρακάμψει την παραβίαση του αυτοδιοίκητου της UEFA. Κάτι τέτοιο για την ευρωπαϊκή ομοσπονδία μοιάζει με τρικ, που πολύ αμφιβάλλω αν θα πιάσει.

Αυτό που θα συμβεί, εφόσον ο ΟΦΗ δεν κάνει πίσω, θα είναι να πάρει μερικές ευνοϊκές αποφάσεις από τα πολιτικά δικαστήρια και να δημιουργήσει στο φίλαθλο κόσμο της Κρήτης -και όχι μόνο- την εντύπωση ότι το δίκιο είναι με το μέρος του, γεγονός που θα προκαλέσει ακόμη μεγαλύτερη πίεση στην ΕΠΟ.

Ολα αυτά, όμως, είναι αμφίβολο αν θα έχουν τελικά το αποτέλεσμα που είναι το ζητούμενο για τον ΟΦΗ: να του επιτραπεί, δηλαδή, να πάρει μέρος στους αγώνες μπαράζ για την άνοδο στη Super League. Με δεδομένο ότι ούτε η πλευρά του ΟΦΗ μπορεί να κάνει πλέον πίσω ούτε και η ΕΠΟ, πάμε για την κορύφωση ενός αδιεξόδου, με απρόβλεπτες συνέπειες.

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags