Facebook Pixel Κι έζησαν αυτοί (στην Παιανία) καλά…
| 2011-07-04 12:00:00

Κι έζησαν αυτοί (στην Παιανία) καλά…

Κι έζησαν αυτοί (στην Παιανία) καλά…

Το έλεγε όπου βρισκόταν κι όπου στεκόταν ο Μαρσέλο Μάτος ότι δεν θέλει να επιστρέψει στον Παναθηναϊκό.

Γράφει ο Τάσος Νικολόπουλος.

Στην Παιανία εμφανίζονταν κάθετοι ότι αν η Μποταφόνγκο δεν δώσει δύο εκατ. ευρώ, ο παίκτης θα μείνει στην Ελλάδα και αν συνεχίσει να δημιουργεί προβλήματα, είναι αποφασισμένοι να τον καταγγείλουν ακόμη και στη FIFA. Ως προς το πρώτο σκέλος, ο Βραζιλιάνος πέτυχε αυτό που ήθελε, δηλαδή να γυρίσει στην πατρίδα του, αφού θέλει να βρίσκεται κοντά στην οικογένεια του και πλέον ξαναβρήκε το χαμόγελο του, που έχασε με το που πάτησε το πόδι του στην Αθήνα. Ως προς το δεύτερο σκέλος, οι «πράσινοι» δηλώνουν επίσης ικανοποιημένοι με το ένα εκατ. ευρώ που θα δώσει τελικά η Μποταφόνγκο και μαζί με τις απολαβές του παίκτη που γλιτώνουν, κερδίζουν ουσιαστικά ένα ποσό σχεδόν διπλάσιο. Μήπως είναι ελαφρώς υπερβολική η χαρά;

Σαφώς και οι καιροί είναι δύσκολοι τόσο στον Παναθηναϊκό, όσο και στη χώρα γενικότερα, αλλά δεν γίνεται να κάνεις… πάρτι επειδή πούλησες ένα εκατ. ευρώ τον παίκτη, που σου κόστισε κοντά στα έξι. Ο Παναθηναϊκός είσαι, δεν είσαι η Ντιναμό… Τραχοπαναγιάς για να εμφανίζεσαι ικανοποιημένος από μια τέτοια εξέλιξη. Δεν λέω, είναι καλύτερο και για τις δύο πλευρές το «διαζύγιο» με τα δεδομένα που υπήρχαν, αλλά ας μην τα ισοπεδώσουμε όλα. Η αθηναϊκή ομάδα απέκτησε το 2007 το 25% του Βραζιλάνου μέσου έναντι 1,2 εκατ. ευρώ και το καλοκαίρι του 2008 πλήρωσε επιπλέον 3,8 εκατ. ευρώ για το υπόλοιπο 75%, σύνολο πέντε. Αν βάλετε και τις απολαβές του ποδοσφαιριστή, φτάνουμε κοντά στα έξι, ίσως να τα ξεπερνάμε κιόλας.

Από την άλλη, διαβάζω στο ρεπορτάζ ότι δεν αρκούν αυτό το ένα εκατ. ευρώ από την πώληση του Μάτος, συν τα χρήματα που εξοικονομούνται από τη λύση της συνεργασίας με τον Γκοβού για να γίνει η πρώτη μεταγραφή. Πρέπει να ξεκαθαρίσει και το θέμα της πώλησης του Τζιμπρίλ Σισέ, ώστε να μπει ένα σημαντικά μεγάλο ποσό στο ταμείο, που να χρησιμοποιηθεί για την ενίσχυση της ομάδας. Και όσο δεν υπάρχει φως σε αυτή την υπόθεση, τα χέρια του Δημήτρη Γόντικα θα παραμένουν δεμένα και ο Ζεσουάλδο Φερέιρα δεν θα μπορεί να κάνει σωστά τη δουλειά του.

Αλλά έτσι είναι, όταν ως ΠΑΕ έχεις αφήσει τον Γάλλο επιθετικό να διαπραγματεύεται μόνος τη μεταγραφή του, αδιαφορώντας ουσιαστικά για το πότε αυτή θα επιτευχθεί. Ο Σισέ, όπως και ο κάθε επαγγελματίας, θέλει να βρει το καλύτερο συμβόλαιο, αλλά αυτό αποβαίνει σε βάρος της ομάδας. Δεν υπάρχει κάποιο χρονικό όριο ή αλλιώς τελεσίγραφο από την πλευρά της διοίκησης; Κι αν το θέμα ξεκαθαρίσει άμεσα, έχει καλώς. Αλλά αν τραβήξει κι άλλο σε μάκρος τι γίνεται; Θα… μαδούν τη μαργαρίτα στην Παιανία για το αν και πότε θα αποχωρήσει ο Γάλλος; Όπως και να έχει, η υπόθεση πρέπει να τελειώσει… χθες! Ο Παναθηναϊκός έχει ξεκινήσει προετοιμασία, δίνει επίσημο παιχνίδι σε λιγότερο από ένα μήνα και ακόμη έχει… σκοτάδι σε ό,τι αφορά το ρόστερ. Καλύτερα δεν γίνεται…

Υ.Γ.: Το καλοκαίρι του 2004, όλος ο κόσμος έβγαινε στους δρόμους με το χαμόγελο στα χείλη για να πανηγυρίσει την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος από την Ελλάδα στην Πορτογαλία. Επτά χρόνια μετά, τι σχέση έχει ποδοσφαιρικά εκείνο το καλοκαίρι με το φετινό, που έχει ολίγη από «στημένα»; Όσο για το… κοινωνικό, άνθρωποι επίσης κάθε ηλικίας βρίσκονται στις πλατείες, αλλά με σκυθρωπά πρόσωπα και γεμάτα αγανάκτηση!

Πηγή: sport-fm.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags