20/07/11 - 08:44

"Ένα πράγμα στο μυαλό, τον Παναθηναϊκό!"

O Toτσέ αποκάλυψε ότι μόνο τους "πράσινους" είχε στο μυαλό του μόλις έμαθε το ενδιαφέρον τους.

"Ένα πράγμα στο μυαλό, τον Παναθηναϊκό!"
55.530views 0shares

Αναλυτικά η συνέντευξη του στην εφημερίδα "Goal":

- Τοτσέ, καλησπέρα και καλή επιτυχία πλέον ως παίκτης του Παναθηναϊκού.

«Σας ευχαριστώ πολύ».

- Πρώτα απ' όλα θα θέλαμε να σε ρωτήσουμε σε τι επίπεδο είσαι από πλευράς αγωνιστικής ετοιμότητας;

«Ουσιαστικά από αύριο (σ.σ.: σήμερα) θα ξεκινήσω προπονήσεις με την ομάδα. Το τελευταίο δεκαήμερο έκανα ατομικές προπονήσεις χωρίς μπάλα, αλλά εκτιμώ ότι είμαι σε καλή φυσική κατάσταση. Προπονούμαι και στο γυμναστήριο του ξενοδοχείου και σε διπλανές αθλητικές εγκαταστάσεις για να είμαι σε καλύτερη κατάσταση στην πρώτη μου προπόνηση με την ομάδα».

- Πότε και πώς προέκυψε ο Παναθηναϊκός;

«Στις 30 Ιουνίου έληξε η συνεργασία μου με την Καρταχένα. Κι από τη στιγμή που ενημερώθηκα για το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού δεν σκεφτόμουν τίποτε άλλο. Είχα μόνο τον Παναθηναϊκό στο μυαλό μου. Δεν υπήρχε προφορική συμφωνία με τη Σανταντέρ. Εξαρχής ήθελα να παίξω στον Παναθηναϊκό, αφού θα μου έδινε την ευκαιρία να αγωνιστώ στην Ευρώπη και σε μία από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ελλάδας που παλεύει για τίτλους».

- Τι γνωρίζεις για τον Παναθηναϊκό;

«Εχω τις καλύτερες συστάσεις. Δεν χρειάζεται να πούμε και πολλά. Είναι μία από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ευρώπης, με σπουδαίες πορείες, που πάντα πρωταγωνιστεί στην Ελλάδα».

- Σε βαραίνει το ότι έχεις αποκτηθεί για να αντικαταστήσεις τον Σισέ;

«Οχι, καθόλου. Ξέρω ότι σημείωσε πολλά γκολ με τον Παναθηναϊκό το διάστημα που έπαιξε στην ομάδα και ότι ήταν πολύ σημαντικός ποδοσφαιριστής για τον σύλλογο. Ωστόσο δεν είναι σωστό να μπαίνουμε σε διαδικασία σύγκρισης γιατί είμαστε διαφορετικοί παίκτες. Αντιμετωπίζω με μεγάλη όρεξη την ευκαιρία να παίξω στον Παναθηναϊκό και μακάρι να τα πάω και εγώ τόσο καλά όσο τα πήγε ο Σισέ».

- Ο Παναθηναϊκός φαίνεται ότι και φέτος θα παίζει με διάταξη 4-3-3. Εχοντας παίξει κυρίως πάνω σε 4-4-2 και 4-2-3-1, θεωρείς ότι θα έχει κάποιο πρόβλημα να προσαρμοστείς σ' αυτή τη φιλοσοφία της ομάδας;

«Στην Καρταχένα παίζαμε 4-2-3-1, οπότε ήμουν κι εκεί μόνος μου στην επίθεση, έχοντας παίκτες ερχόμενους από τη μεσοεπιθετική τριάδα -όπως ο Βίκτορ-, οι οποίοι με βοηθούσαν πάρα πολύ. Δεν θα έχω κάποιο πρόβλημα. Νιώθω άνετα σε τέτοιου είδους επιθετικά σχήματα και είμαι έτοιμος να ανταποκριθώ σε ό,τι μου ζητήσει ο προπονητής μου».

- Με τον κ. Φερέιρα τα έχεις πει;

«Οχι, δεν έχουμε μιλήσει ακόμη. Δεν είχαμε την ευκαιρία να τα πούμε μέχρι τώρα, αφού η ομάδα είχε ρεπό. Αλλά θα έχω την ευκαιρία να γνωριστώ μαζί του και με τους νέους μου συμπαίκτες στην αυριανή (σ.σ.: σημερινή) προπόνηση».

Για την Αθήνα: «Η Αθήνα είναι πολύ ωραία. Μου θυμίζει πολύ ισπανική πόλη και ειδικά την πατρίδα μου τη Μούρθια (σ.σ.: πόλη της Ανδαλουσίας). Κι εδώ έχει πολλή ζέστη, όπως έχει κι εκεί το καλοκαίρι... Θέλω πολύ να πάω να δω την Ακρόπολη και όλα τα υπόλοιπα αξιοθέατα της Αθήνας, αλλά αυτό θα γίνει αργότερα, όταν θα έχω χρόνο. Προς το παρόν βεβαίως προέχουν άλλα πράγματα...».

Για την Ελλάδα: «Μου έχουν πει πολλά πράγματα και δεν θα έχω κανένα πρόβλημα να προσαρμοστώ...».