Facebook Pixel «Ούτε πλήρωσε ούτε έδειρε δημοσιογράφο»
| 2011-01-18 13:48:00

«Ούτε πλήρωσε ούτε έδειρε δημοσιογράφο»

«Ούτε πλήρωσε ούτε έδειρε δημοσιογράφο»

Ο Κώστας Καίσαρης εξηγεί τον χαρακτήρα του Γιώργου Βαρδινογιάννη και αποκαλύπτει πώς βγήκε το «καπετάνιος».

ΝΑ διευκρινίσω ότι με τον Γιώργο Βαρδινογιάννη είχα πάρα πολύ καλή σχέση. Σαν δημοσιογράφος με παράγοντα. Οχι κάτι περισσότερο ή παραπάνω. Από ένα σημείο και μετά, βέβαια, γιατί τα πρώτα χρόνια θεωρούσε ότι ήμουν άδικος απέναντί του.

Και μιας και το έφερε η κουβέντα, θα γράψω για πρώτη φορά πώς βγήκε το «καπετάνιος». Μιλάγαμε στο τηλέφωνο από το γραφείο του στον Πειραιά. Τον ζητήσανε σε μια δεύτερη γραμμή, δεν έκλεισε τη δικιά μας κι άκουσα αυτόν που του μίλαγε να τον αποκαλεί «καπετάν Γιώργη». Από τότε, λοιπόν, άρχισα να τον γράφω στον «Αποδυτηριάκια» «καπετάνιο» που καθιερώθηκε κι έχει μείνει μέχρι σήμερα.

Παρά την εκτίμηση που μου είχε, ήταν πάντα νευρικός και απρόβλεπτος. Μια φορά, λίγο πριν φύγει, κάτι είχα γράψει που τον ενόχλησε. Με παίρνει τηλέφωνο αγριεμένος και στην τελική μου λέει: «Πρόσεξε γιατί ελέγχω και τους τρεις εργοδότες σου». Η απάντησή μου ήταν εύλογη: «Αφού ελέγχεις και τους τρεις εργοδότες μου, κακώς μιλάς μαζί μου. Αυτούς έπρεπε να πάρεις τηλέφωνο».

Νευριάζει ακόμα περισσότερο και λέει στη γραμματέα του πάρε μου τον τάδε τηλέφωνο, έναν παράγοντα της ΕΠΑΕ που ήμουνα τότε: «Δεν μου λες, έχετε αυτόν τον Καίσαρη εκεί πέρα. Να τον διώξεις».

Αναμενόμενη βέβαια ήταν και η απάντηση: «Εντάξει, πρόεδρε. Ο,τι πεις». Συνέχεια βέβαια δεν υπήρξε. Την άλλη μέρα ο «καπετάνιος» το είχε ξεχάσει.

Αλλωστε, όπως λέει και η παροιμία, σκυλί που γαβγίζει μην το φοβάσαι. Αυτός ήταν ο Γιώργος Βαρδινογιάννης και δεν θα μπορούσε ν’ αλλάξει: πάντα πάνω στα νεύρα του χάνει τον έλεγχο. Αν υπολογίσουμε ότι το περιστατικό αφορούσε κάποια λεφτά που είχε πάρει ο Παναθηναϊκός από τη μεταγραφή του Λούπου στη Ραπίντ, έχουνε περάσει από τότε 17 χρόνια. Ολα στη ζωή και στο ποδόσφαιρο έχουν αλλάξει.

Οπως και στους παράγοντες. Το δόγμα που επικρατεί στο χώρο των παραγόντων τα τελευταία χρόνια λέει ότι, αν ένας δημοσιογράφος σε ενοχλεί, ή τον πληρώνεις ή τον δέρνεις.

Και είτε με τον έναν τρόπο είτε με τον άλλον ξεμπλέκεις μαζί του. Δεν θέλω να κάνω τον ήρωα ή τον νταή, αλλά για δύο περιπτώσεις φίλοι με έχουν προειδοποιήσει: «Ασ’ τον αυτόν. Μην ασχολείσαι μαζί του. Είναι επικίνδυνος. Μην πας φιρί-φιρί να μπλέξεις».

Ούτε πλήρωσε ούτε έδειρε δημοσιογράφο

ΓΙ' αυτό κάποιοι έχουν δίπλα τους, τους φουσκωτούς και τους επιδεικνύουνε. Οχι επειδή φοβούνται. Αλλά για να τους φοβούνται. Ο «καπετάνιος» λοιπόν ούτε είχε πληρώσει ποτέ δημοσιογράφο ούτε είχε δείρει.

Οι «συνοδοί» που έχει άλλωστε εδώ και τριάντα χρόνια, ο Σήφης και ο Γιώργος, δεν είναι επαγγελματίες. Δεν είναι της δουλειάς. Ολα αυτά, βέβαια, ούτε δικαιολογούν την ενέργειά του, να κάνει «ντου» στο δημοσιογραφικό μπουθ, ούτε τον αθωώνουν. Και κατακριτέος είναι και καταδικαστέος. Το γεγονός αυτό όμως είναι ένα απευθείας κακώς εννοούμενο νταηλίκι. Φόρα παρτίδα. Με τον ίδιο τον Γιώργο Βαρδινογιάννη (φωτό) να χρεώνεται τις συνέπειες της πράξης του. Να χάνει απ' αυτήν την ιστορία και να μην κερδίζει απολύτως τίποτα. Ηταν μια καταδικαστέα, όπως είπαμε, ενέργεια, αλλά 100% αυθόρμητη.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags