Facebook Pixel Τα νέα υβριδικά Yaris Concept και Prius+ στη Γενεύη!
| 2011-02-05 04:11:00

Τα νέα υβριδικά Yaris Concept και Prius+ στη Γενεύη!

Τα νέα υβριδικά Yaris Concept και Prius+ στη Γενεύη!

Όπως διέρρευσε στον ηλεκτρονικό τύπο, και συγκεκριμένα σε επίσημο blog της ιαπωνικής εταιρείας, η Toyota θα παρουσιάσει στην προσεχή Έκθεση της Γενεύης το νέο Yaris, σε πρωτότυπη υβριδική εκδοχή, καθώς και την 7θέσια παραλλαγή του Prius.

Αν μέχρι και αυτή τη στιγμή πιστεύατε πως η μεγάλη είδηση για την ιαπωνική φίρμα στην προσεχή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης θα ήταν η πρεμιέρα του πολυαναμενόμενου πισωκίνητου κουπέ της, του FΤ-86 Concept II δηλαδή, ήρθε η ώρα να αναθεωρήσετε! Και αυτό, γιατί στις αρχές του επόμενου μήνα, στην κοσμοπολίτικη πόλη της Ελβετίας, η Toyota αναμένεται να παρουσιάσει δύο ακόμα πολύ ενδιαφέροντα μοντέλα: το νέο Yaris, και μάλιστα στην πρωτότυπη υβριδική του εκδοχή, καθώς και το Prius+, που δεν είναι άλλο φυσικά από την 7θέσια παραλλαγή του γνωστού και… καθαρού Prius III.

Μέχρι στιγμής, οι πληροφορίες σε σχέση με τα δύο αυτά νέα μοντέλα της Toyota, είναι ιδιαίτερα περιορισμένες, καθώς τα μόνα στοιχεία περιορίζονται στις φωτογραφίες που συνοδεύουν την εν λόγω αναφορά. Παρά το γεγονός ότι και στις δύο περιπτώσεις η εικόνα που αποκομίζει κανείς δεν είναι και τόσο… αποκαλυπτική, το βέβαιο είναι ωστόσο πως το νέο Yaris Hybrid Concept θα «κουβαλά» πολλά από τα σχεδιαστικά γνωρίσματα του Vitz, του μοντέλου δηλαδή που αντικαθιστά το Yaris στην αγορά της Ιαπωνίας.

Σχεδιαστικά, πάντως, από τη φωτογραφία εντοπίζονται μικρές διαφοροποιήσεις, άμεσα συνδεδεμένες με την πιο «βαθιά» μάσκα και τα εμφανώς πιο φουτουριστικά φωτιστικά σώματα, τεχνολογίας LED. Επίσης, αποκλίσεις σε αισθητικό επίπεδο εντοπίζονται και στον προφυλακτήρα, ο οποίος ενσωματώνει στις δύο άκρες του μια μεγάλη εισαγωγή, η οποία ενδεχομένως να «κρύβει» μέσα της τους φανούς ομίχλης. Από εκεί και πέρα, επιβεβαιωμένες πληροφορίες σε σχέση με την «καρδιά» του μοντέλου δεν έχουν ακόμα δει το φως της δημοσιότητας, αν και βέβαιο είναι πως το Yaris Hybrid Concept θα κινείται από έναν ηλεκτροκινητήρα και τον «κλασσικό» VVTi κινητήρα των 1,33 λίτρων της Toyota και όχι από τον 1.800αρη των Prius/Auris HSD.

Σε σχέση με το 7θέσιο Prius, που επίσης θα πραγματοποιήσει την πρώτη του εμφάνιση στη Γενεύη με την ονομασία Prius+, οι έως τώρα πληροφορίες αναφέρουν ότι θα βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στο πρωτότυπο Prius v, που είδαμε στο Ντιτρόιτ πριν λίγες μόλις μέρες.

Για περισσότερες πληροφορίες (και φωτογραφίες, ασφαλώς), μείνετε συντονισμένοι!

ΠΗΓΗ: 4troxoi.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags