Facebook Pixel ΑΕΚ: Πού ήταν ο Πόνσε μέχρι να σκοράρει; Το φύλαγε ο Ανσαριφάρντ
| 2024-03-03 22:43:00

Πού ήταν ο Πόνσε μέχρι να σκοράρει; Το... φύλαγε ο Ανσαριφάρντ στην ΑΕΚ - Κοντράστ με Βίντα (ΒΙΝΤΕΟ)

του Χρήστου Κωνσταντινίδη

Η Ένωση έδειξε ξανά τις αμυντικές της παθογένειες. Κακή αντίδραση μετά το γκολ του Άμραμπατ. Έλλειψη συγκέντρωσης στο τέλος.

Το παιχνίδι στο Κλεάνθης Βικελίδης κρίθηκε στις καθυστερήσεις! Ένα χέρι του Βίντα οδήγησε τον Μορόν στα 11 βήματα από τον Στάνκοβιτς και ο Άρης κατάφερε να ισοφαρίσει σε 3-3, να γκρεμίσει την ΑΕΚ από την κορυφή και να βάλει φωτιά στο πρωτάθλημα. Από πλευράς θεάματος η αναμέτρηση ικανοποίησε το ποδοσφαιρόφιλο κοινό. Και τί δεν είχε το ματς. Έξι γκολ, δύο πέναλτι, γκολ που ακυρώθηκε (του Φετφατζίδη), πέναλτι που πήρε πίσω ο Σιδηρόπουλος, ενώ το πέναλτι απ’το οποίο διαμορφώθηκε το τελικό σκορ η Ένωση φωνάζει, ότι υπάρχει προηγουμένως φάουλ.

Κακή αντίδραση της ΑΕΚ μετά το 0-1

Η ΑΕΚ μπορούμε να πούμε ότι ήταν καλύτερη στο πρώτος μέρος μέχρι να σκοράρει! Από το 0-1 και μετά όμως άρχισε να δείχνει ξανά τις γνωστές αμυντικές ιδιοτροπίες. Πουλούσε εύκολα τη μπάλα και έδινε πολύ χώρο στον Άρη να ανεβεί, να βρει διαδρόμους και να απειλήσει, με Ανσαριφάρντ και Φετφατζίδη να δημιουργούν προβλήματα στη μεσοαμυντική λειτουργία της ομάδας του «Δικέφαλου» αετού, κάτι που αποδεικνύεται από την εξέλιξη του αγώνα. Ισοφαρίζεται και μένει πίσω στο σκορ στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να κάνουμε μνεία στην παρουσία ενός πρώην παίκτη της ΑΕΚ, ο οποίος σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Gazzetta και τον καλό συνάδελφο, Παναγιώτη Δαλαταριόφ, είχε κάνει κάποια παράπονα για τον τρόπο που του συμπεριφέρθηκαν. Ο Ανσαριφάρντ χτύπησε, ζήτησε όμως να συνεχίσει και έτσι έβγαλε την ασίστ στον Φετφατζίδη για το 1-1. Η υπομονή, η επιμονή και η αυταπάρνηση λειτούργησαν θετικά υπέρ του Άρη. Ίσως και να το φύλαγε στην Ένωση ο Ιρανός, ο οποίος δεν μπορούσε να συνεχίσει στο δεύτερο ημίχρονο, πρόλαβε όμως να προκαλέσει ζημιά.

Ο Αλμέιδα από το1-1 έβλεπε τα προβληματικά στοιχεία και έκανε γρήγορα τις κινήσεις του, οι οποίες του βγήκαν. Ειδικά η είσοδος του Πινέδα βοήθησε πολύ, αφού το 3-2 του Πόνσε ξεκινά από τον Μεξικανό. Από εκεί και πέρα όμως και έτσι όπως διαμορφώθηκε το αποτέλεσμα, δεν μπορούμε παρά να πούμε πάρα πολλά πράγματα, πέρα ότι εκεί έφταιγε η έλλειψη συγκέντρωσης. Δεν περιμένει όμως κανείς από έναν έμπειρο παίκτη όπως ο Βίντα να υποπέσει σε τέτοιο ατόπημα σε τόσο κρίσιμο σημείο παιχνιδιού. Έτσι ο Κροάτης που είχε πετύχει το 2-2 εξελίχθηκε σε μοιραίος για την ΑΕΚ.

Λιούμπισιτς βασικός

Στο ματς με τον Άρη είδαμε τον Ρόμπερτ Λιούμπισιτς να παίρνει για πρώτη φορά φανέλα βασικού από τον Αλμέιδα. Δεν τα πήγε άσχημα ο Κροάτης. Τακτικά φάνηκε να είναι πολύ καλός, έτρεξε και πίεσε ψηλά, ενώ επιθετικά έπαιξε με κάτω τη μπάλα και με τη μία, ενώ πρωταγωνίστησε σε κάποιες φάσεις, στις οποίες βρέθηκε κοντά στο γκολ. Στο δεύτερο ημίχρονο βέβαια ο Αλμέιδα τον έκανε αλλαγή, γιατί χρειαζόταν περισσότερο την εκρηκτικότητα, την ταχύτητα και τη φαντασία του Πινέδα.

Από εκεί και πέρα πολύ φιλότιμος ήταν ο Άμραμπατ που άνοιξε το σκορ με πέναλτι, ενώ πρέπει να επισημανθεί, ότι ο Πόνσε με εξαίρεση το γκολ που πέτυχε στο 67’ (2-3) δεν φάνηκε καθόλου σε όλη την αναμέτρηση, όπως και ο Μάνταλος. Το σημειώνουμε, γιατί την προηγούμενη αγωνιστική αμφότεροι ήταν οι πρωταγωνιστές της επικράτησης εναντίον του ΠΑΣ Γιάννινα.

Μάχη με Ολυμπιακό

ΠΑΟΚ 60, ΑΕΚ 59, Ολυμπιακός 57, Παναθηναϊκός 56, Άρης 42, Λαμία 34. Με αυτήν τη βαθμολογία θα μπούνε οι ομάδες στα πλέι οφ. Οι ομάδες είναι πολύ κοντά βαθμολογικά και η διαδικασία του τρίτου γύρου του πρωταθλήματος προδιαγράφεται εξαιρετικά ενδιαφέρουσα. Η εκτίμησή μου είναι, ότι ο τίτλος θα παιχτεί ανάμεσα σε ΑΕΚ και Ολυμπιακό. Η Ένωση έχει το βάθος στο ρόστερ για να αντέξει επιπλέον δέκα ματς, ενώ οι Πειραιώτες έχουν αναμορφωθεί με τον Μεντιλίμπαρ στον πάγκο και τις προσθήκες του Ιανουαρίου.

Ας δούμε όμως τι σημείωσε το Sportdog για κάθε παίκτη ξεχωριστά:

ΚΡΙΤΙΚΗ

Στάνκοβιτς: Δεν έκανε καλό ματς. Έδειχνε φόβο στις φάσεις που δημιουργούσε ο Άρης, δεν έβγαινε με αποφασιστικότητα να καθαρίσει. Στην ισοφάριση του Φετφατζίδη έχει πολύ κακή αντίδραση, ενώ στο 2-1 έχει πάλι ευθύνη, γιατί στην πρώτη προσπάθεια του Σαβέριο αποκρούει στο κέντρο και όχι στα πλάγια με αποτέλεσμα ο παίκτης του Άρη να επανακτήσει τη μπάλα. Στο πέναλτι του Μορόν μάντεψε τη σωστή γωνία. Ο συνάδελφός του τερματοφύλακας του Άρη ήταν πολύ καλύτερος και κράτησε την ομάδα του με τις επεμβάσεις του.

Ρότα: Επέστρεψε μετά από 3 αγωνιστικές (από το ματς της Τούμπας με τον ΠΑΟΚ). Είχε πολλά ανεβάσματα και άσκησε αρκετή πίεση στον Σαβέριο από δεξιά. Στο δεύτερο ημίχρονο δεν μάρκαρε αποτελεσματικά τον Μορόν πριν δώσει την πάσα στον Σαβέριο που σκόραρε το 2-1.

Βίντα: Αμυντικά αντιμετώπισε θέματα. Επίσης υπάρχει μία μοναδική αντίθεση με τον Βίντα. Κοντράστ… αγγλιστί. Ήταν ο παίκτης που ισοφάρισε σε 2-2 στο 55’ και αυτός που έκανε το πέναλτι στο 95’ με χέρι, απ’το οποίο ισοφάρισε ο Άρης με τον Μορόν.

Κάλενς: Αμυντικά φάνηκε πως τα προβλήματα ήταν πολλά. Έχασε μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει το δεύτερο γκολ του με τη φανέλα της ΑΕΚ με κεφαλιά στο 6’, ενώ είχε άλλη μία επιθετική προσπάθεια στο 39’. Και στις δύο περιπτώσεις νικήθηκε από τον Κουέστα.

Χατζισαφί: Την προηγούμενη αγωνιστική έπαιξε ως στόπερ. Με Άρη επανήλθε στα αριστερά. Μέτρια εμφάνιση από τον Ιρανό.

Γιόνσον: Έτρεξε, μάρκαρε, έκοψε. Είχε μία δυσκολία στο μαρκάρισμα του Φετφατζίδη, αλλά παίρνει καλό βαθμό.

Ελίασον: Έκανε καλό παιχνίδι. Έβγαλε την ασίστ για το γκολ του Πόνσε.

Άμραμπατ: Ήταν από τις θετικές παρουσίες της ΑΕΚ. Κέρδισε το πέναλτι από τον Μοντόγια στο 13’ και το εκτέλεσε εύστοχα ανοίγοντας το σκορ.

Λιούμπισιτς: Το ματς με τον Άρη ήταν το πρώτο στο οποίο ξεκίνησε βασικός. Έβαλε κάτω τη μπάλα, έπαιξε με γρήγορες πάσες, άσκησε πίεση ψηλά, έκλεψε μπάλες και είχε καλές στιγμές. Έχασε πολύ καλή ευκαιρία να σκοράρει στο 41’, αλλά και στο 57’

Μάνταλος: Ήταν από τους πρωταγωνιστές στη νίκη της ΑΕΚ επί του ΠΑΣ, την προηγούμενη αγωνιστική, με δύο ασίστ. Στο Βικελίδης όμως δεν έκανε αισθητή την παρουσία του.

Πόνσε: Ήταν ο MPV της ΑΕΚ με ΠΑΣ Γιάννινα, πετυχαίνοντας δύο γκολ. Στο «Βικελίδης» δεν έκανε αισθητή την παρουσία του μέχρι να σκοράρει με καταπληκτική κεφαλιά στο 67’, φτάνοντας τα 11 στο φετινό πρωτάθλημα, όσα έχει και ο Λιβάι Γκαρσία που «κόπηκε» από το παιχνίδι της Θεσσαλονίκης.

ΑΛΛΑΓΕΣ

Πισάρο: Είναι εκτός τόπου και χρόνου. Δεν του βγαίνει τίποτα. Η φάση που γλιστράει στο 80’ ενώ προσπαθεί να διεισδύσει από αριστερά στην περιοχή του Άρη ήταν χαρακτηριστική.

Τσούμπερ: Έπαιξε στην κορυφή της επίθεσης! Είχε μεγάλη ευκαιρία στο 75’ με κοντινό πλασέ που απέκρουσε ο Κουέστα. Δέχτηκε κάρτα και χάνει την πρεμιέρα των πλέι οφ.

Πινέδα: Η είσοδός του ήταν καταλυτική. Τράβηξε όλον τον Άρη πάνω του με αποτέλεσμα να δώσει χώρο στον Ελίασον να σεντράρει για το γκολ του Πόνσε.

Αραούχο: στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα έμεινε εκτός και ο ίδιος επέλεξε να παίξει με την ΑΕΚ Β’ για να αποκτήσει αγωνιστικό ρυθμό. Χρειάζεται πολύς χρόνος ακόμα για να δούμε τον Αραούχο που ξέρουμε. Ίσως να είναι έτοιμος στα πλέι οφ ίσως και όχι.

Σιμάνσκι: Μπήκε αντί του Ελίασον προκειμένου να δέσει ο Αλμέιδα το κέντρο. Δεν τα πήγε άσχημα ο Πολωνός που ταλαιπωρήθηκε με τραυματισμό τον προηγούμενο καιρό. Το γκολ της ισοφάρισης του Άρη άλλωστε προήλθε από πέναλτι…

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags