Facebook Pixel Sportdog.gr | Μαρίνος «εναντίον» Λύμπε - Για τον Τίγρη η απόφαση είναι εύκολη - Αυτός θα «φαγωθεί» αν…
| 2018-07-17 17:30:00

Μαρίνος «εναντίον» Λύμπε - Για τον Τίγρη η απόφαση είναι εύκολη - Αυτός θα «φαγωθεί» αν…

Μαρίνος «εναντίον» Λύμπε - Για τον Τίγρη η απόφαση είναι εύκολη - Αυτός θα «φαγωθεί» αν…

Ποιος έχει χάσει πόντους; Ακόμα κι ο Ουζουνίδης κρίνεται διότι…

Και ξαφνικά η ΑΕΚ παίρνει… φωτιά. Για ένα λεπτό όμως. Πόσο ξαφνικά έγιναν όλα αυτά, όταν από τη μέρα που έχει πάει ο Ουζουνίδης στην Ενωση, μάτωσε για να «σταυρώσει» παίκτη. Η αλήθεια είναι ότι μέχρι και πριν από λίγες μέρες έβλεπε να μην έχει στα χέρια του το υλικό που οραματιζόταν όταν έλεγε το «ναι» στον Δημήτρη Μελισσανίδη;

Οι… εξελίξεις στον Δικέφαλο, όμως, έτρεξαν, έστω και... αργά. Το Sportdog τα γράφει εδώ και μέρες. Για τις καθυστερήσεις. Για το ότι ο Πόνσε τους δούλεψε ψιλό γαζί, αυτή η… παικτάρα που δεν καταδέχτηκε να έρθει να παίξει στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά που τελικά έκανε τη στροφή γιατί πολύ απλά κατάλαβε ότι κινδυνεύει να ξεμείνει από ομάδα της προκοπής. Πιστέψτε με. Υπάρχουν κι άλλοι στα αρχεία των ρεπόρτερ ΑΕΚ που «ήρθαν κι έφυγαν» εν μία… στιγμή. «Τέλος» καλό λοιπόν, όλα καλά για τον δικέφαλο.

Η αλήθεια λοιπόν είναι ότι η ΑΕΚ πονάει μεν, παλεύει να γιατρέψει τις πληγές της από την άλλη. Ο λόγος που πονάει; Τα κανάλια και οι διασυνδέσεις που δεν έχει για να κάνει τις μεταγραφές που θέλει τότε που τις θέλει. Κάτι στο οποίο υπερτερεί ο Ολυμπιακός. Ξέρουμε τι παίκτες έχουν φέρει οι ερυθρόλευκοι; Τους έχουμε ξαναδεί; Όχι. Αλλά ο Ποντένσε έχει ένα background και οι συστάσεις είναι καλές. Και σε τελική ανάλυση, οι ερυθρόλευκοι υπάρχουν αυτή τη στιγμή που μιλάμε στο ερυθρόλευκο παζάρι. Ζουν και αναπνέουν πιο πολύ από κάθε άλλη ελληνική ομάδα.
 

Η πρωταθλήτρια όμως είχε μείνει πίσω και αυτό αποδεικνύεται από τις ίδιες τις… προσλήψεις της. Γιατί έφερε άρον άρον τον Ματιάσεβιτς, αφού για τον μεταγραφικό σχεδιασμό υπήρχε ο Λυμπερόπουλος; Όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά, λέει ο λαός. Ούτε πιστεύω πως το πρωτοσέλιδο που «ανάγκασε» την ΑΕΚ να βγάλει ανακοίνωση, βγήκε από την κοιλιά των συναδέλφων. 
 

Βεβαίως, το θέμα είναι ότι οι παίκτες που ήθελε ο Μαρίνος έρχονται. Και το καλοκαίρι δεν έφυγε ακόμα, ούτε η μεταγραφική περίοδος τελείωσε. Όταν όμως θέλεις να κρατήσεις τα σκήπτρα χωρίς οικονομικές υπερβολές (σ.σ. αυτές έγιναν με τον Λιβάγια για να τα λέμε όλα), πρέπει να προστατευτείς με ταχύτητα και σχεδιασμό. Κάτι που φαίνεται πως κατάλαβαν στην ενωση και προχώρησαν στο τριπλό χτύπημα με Πόνσε, Αλεφ και Μπογέ.

Στο γήπεδο η Ενωση δεν θα έχει πρόβλημα, είμαι βέβαιος. Λόγω Ουζουνίδη. Είναι καλός προπονητής και διαχειριστής μονάδων. Το απέδειξε στις πιο δύσκολες συνθήκες πέρυσι. Τότε όμως –λόγω των συνθηκών επαναλαμβάνω- μόνο ηρωικές ήταν οι ενέργειές του, ακόμα και η απόφαση παραμονής του έως το τέλος της σεζόν. Τώρα κρίνεται κι εκείνος με άλλες παραμέτρους και με διαφορετικές, πιο υψηλές, απαιτήσεις. Είναι λογικό λοιπόν κι εκείνος να έχει απαιτήσεις από τη νέα εργασία του και να είναι πλήρης σε επίπεδο ρόστερ.

Με τον Λυμπερόπουλο τα είχαν «σπάσει» στον Παναθηναϊκό. Έκατσε μόνος του και τράβηξε το κουπί. Τώρα; Τι θα γίνει και ποιος θα αναφερθεί στο αφεντικό αν τα πράγματα δεν κυλήσουν ομαλά; Αν, πάντως, θέλουμε να δούμε από ποιου το δίπλωμα αφαιρέθηκαν... πόντοι, θα καταλήξουμε στον Καλαματιανό. Εκανε... μπαμ η απόκτηση Ματιάσεβιτς. Και μην ξεχνάμε ότι ο Μαρίνος είναι… χρόνια «καψούρα» του Μελισσανίδη. Οπότε τολμώ να πω ότι αν παρθεί η απόφαση να «φαγωθεί» κάποιος, τα σημάδια είναι εμφανή… 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags