Facebook Pixel ΑΕΚ: Τόσα θα κοστίσουν οι μεταγραφές της ΑΕΚ - "Αγκάθι" οι ανανεώσεις συμβολαίων
| 2018-07-16 22:25:00

Σκέτη τρέλα στην ΑΕΚ - Από τα 15 εκατ. ευρώ στα… 3 - Γέμισε… φευγάτους, θα το μαζέψει ο Τίγρης;

του Γιώργου Θεοδωράκη
Σκέτη τρέλα στην ΑΕΚ - Από τα 15 εκατ. ευρώ στα… 3 - Γέμισε… φευγάτους, θα το μαζέψει ο Τίγρης;

Απίστευτα σκαμπανεβάσματα στην Ένωση, μόνο ο Μπάρκας θα…

Μετά από μια περίοδο στασιμότητας στα μεταγραφικά θέματα, η ΑΕΚ «φούλαρε» για την ενίσχυσή της, καθώς βρίσκεται πολύ κοντά σε τριπλό «χτύπημα» με τους Άλεφ, Λούκας Μπογέ και Εζεκιέλ Πόνσε.

Όλοι οι παραπάνω θα έρθουν ως δανεικοί για ένα χρόνο με οψιόν αγοράς για το επόμενο καλοκαίρι, όπως συνέβη άλλωστε και με τον Μάριο Οικονόμου.

Η ΑΕΚ εφαρμόζει για μια ακόμα σεζόν το επιτυχημένο μοντέλο του Δημήτρη Μελισσανίδη, το οποίο προβλέπει την πραγματοποίηση «έξυπνων» μεταγραφών, δίχως οικονομικές υπερβολές.

Συνολικά τα συμβόλαια των τεσσάρων προαναφερθέντων αναμένεται να κυμανθούν περίπου στα 1.7 εκατ. ευρώ, ενώ εάν συμπεριλάβουμε και τα ποσά της εφορίας, αλλά και το loan fee για τον Άλεφ (200.000 ευρώ) οι τέσσερις παίκτες θα κοστίσουν στην Ένωση περίπου 2.5-2.7 εκατ. ευρώ για τη φετινή σεζόν.

Σαφώς μεγαλύτερα είναι τα ποσά που προβλέπονται για την αγορά των παικτών το επόμενο καλοκαίρι, τα οποία... εκτοξεύουν το κόστος στα 14.7 εκατομμύρια ευρώ! Συγκεκριμένα, η ρήτρα αγοράς του Οικονόμου ανέρχεται στις 900.000 ευρώ, ενώ οι υπόλοιπος είναι ιδιαίτερα υψηλές. Οι option αγοράς των Μπογέ και Πόνσε πιθανότατα θα ανέλθουν στα 6 εκατ. και η αντίστοιχη του Αλεφ στα 1.8.

«Καίνε» τα συμβόλαια που εκκρεμούν

Εκτός των μεταγραφών, όμως, στην ΑΕΚ υπάρχει ακόμα ένα σημαντικό ανοικτό μέτωπο και αφορά τα συμβόλαια που λήγουν το 2019.

Έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος, με αποτέλεσμα να μην έχουν διευθετηθεί τα θέματα σημαντικών ποδοσφαιριστών, με εξαίρεση τον Μπάρκα που ανανέωσε μέχρι το 2022.

Κατά τα άλλα, οι Σιμόες, Μπακάκης, Μπακασέτας, Λαμπρόπουλος και Γκάλο έχουν συμβόλαια που ολοκληρώνονται το ερχόμενο καλοκαίρι, κάτι που σημαίνει ότι το 2019 θα έχουν το δικαίωμα να μιλήσουν με οποιαδήποτε ομάδα θέλουν χωρίς την άδεια του Δικεφάλου.

Όπως καταλαβαίνει κανείς, η ΑΕΚ πρέπει να βιαστεί και να κλείσει αυτά τα πολύ σημαντικά ζητήματα το συντομότερο δυνατόν. Πάντως, όπως έχει αποδείξει στις υποθέσεις των Μπάρκα, Μάνταλου και άλλων, ο Δημήτρης Μελισσανίδης έχει τον τρόπο να διευθετήσει τα κρίσιμα θέματα της Ένωσης με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα.

Διαβάστε επίσης: Απίστευτος Τίγρης! Τι ζήτησε από ξένο άσο να κάνει για να τον φέρει – Aυτόν θέλει ο Μαρίνος

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags