Facebook Pixel Sportdog.gr | Έχασε την ψυχραιμία και ήρθε τρικυμία - Δεν άξιζε τέτοια ήττα η ΑΕΚ
Ποδόσφαιρο
| 2018-09-19 22:23:00

Έχασε την ψυχραιμία και ήρθε τρικυμία - Δεν άξιζε τέτοια ήττα η ΑΕΚ

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Έχασε την ψυχραιμία και ήρθε τρικυμία - Δεν άξιζε τέτοια ήττα η ΑΕΚ

Δεν ήταν για τρία γκολ η Ένωση.

Το 3-0 θεωρείται βαρύ σκορ για την ΑΕΚ. Η εικόνα της Ένωσης όμως δεν ήταν για τρία γκολ, τα οποία δέχτηκε με χαζότροπο. Ιδιαίτερα το πρώτο και το δεύτερο.

Η ΑΕΚ αδιαμφισβήτητα έκανε πολύ καλύτερο πρώτο ημίχρονο από τον Άγιαξ. Οι κιτρινόμαυροι έχασαν τρεις σημαντικές ευκαιρίες για γκολ με τον Σιμόες και τον Πόνσε σε αντίθεση με τους Ολλανδούς που είχαν ένα σουτ προς την εστία του Μπάρκα.

Η Ένωση όμως δεν παρέμεινε συγκεντρωμένη. Μια χαρά τα πήγε στο πρώτο ημίχρονο, στο δεύτερο όμως η αυτοκυριαρχία πήγε περίπατο. Δεν εξηγείται διαφορετικά το γεγονός, ότι δέχτηκε γκολ με το ξεκίνημα της επανάληψης και μάλιστα με τρόπο που είναι να τον δείχνεις ξανά και ξανά σε βίντεο, για το πως χαλάει το τεχνητό οφσάιντ από την ολιγωρία ενός παίκτη.

Ο Οικονόμου πήγε για... κατάκλιση, ξεχάστηκε, ο Ταλιαφίκο βρέθηκε μόνος και... πάρε το 1-0. Αυτό ήταν και το καθοριστικότερο σημείο του αγώνα. Από τη στιγμή που δέχτηκε το πρώτο γκολ η ΑΕΚ όποιο σχέδιο υπήρχε πήγε περίπατο. Στο 2-0 ο έμπειρος Σιμόες έκανε το λάθος, γι'αυτό και τα άκουσε από τον πάγκο.

Όσον αφορά το στήσιμο, ο Ουζουνίδης έβαλε τον Μπακάκη στα χαφ προκειμένου να απορροφήσει την πίεση του Άγιαξ από τη δεξιά πλευρά και συγκεκριμένα να αναχαιτίσει τον Νέρες. Ο δεξιός μπακ τα πήγε καλά ως χαφ, έπρεπε όμως να γινόταν γρηγορότερα αλλαγή στο δεύτερο μέρος.

Οι απουσίες του Λιβάγια και του Λόπες ήταν αισθητές σε αυτό το ματς. Ειδικά του Κροάτη, ο οποίος θα μπορούσε να προσδώσει ηρεμία στο παιχνίδι της ΑΕΚ, να κρατήσει μπάλα και να μοιράσει περισσότερες και καλύτερες μπαλιές στον Πόνσε. Μετά το 1-0 μάλιστα θα μπορούσε να συμβάλλει στην επιβολή ψυχραιμίας, γιατί οι κιτρινόμαυροι έπαθαν μία... τρικυμία και την πλήρωσαν με δύο ακόμα τέρματα...

Τέτοια ώρα όμως τέτοια λόγια. Δεν άξιζε τέτοια ήττα η ΑΕΚ, η οποία θα πρέπει να παρουσιαστεί σοβαρότερη στα επόμενα παιχνίδια.

Οι οπαδοί της το απαιτούν αυτό και θέλουν να τη δούνε να συνεχίζει στην Ευρώπη και μετά τον Δεκέμβριο...

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags