Facebook Pixel Sportdog.gr | Γι’ αυτό θα πάει Final 4 - Θα κλάψουν μανούλες με τον... - Στήνουν τοίχο που δεν περνάει κανένας
| 2018-09-27 23:32:00

Γι’ αυτό θα πάει Final 4 - Θα κλάψουν μανούλες με τον... - Στήνουν τοίχο που δεν περνάει κανένας

Sportdog Team
Γι’ αυτό θα πάει Final 4 - Θα κλάψουν μανούλες με τον... - Στήνουν τοίχο που δεν περνάει κανένας

Θα προτιμούσε κανείς τον Μάντζαρη αντί του Λεκαβίτσιους;

Δεν θα πω ότι ο Παναθηναϊκός ξεκινάει τη σαιζόν με το καλύτερο ρόστερ των τελευταίων ετών. Θα πω ότι ο Παναθηναϊκός ξεκινάει τη σαιζόν με το πιο ορθολογικό ρόστερ των τελευταίων ετών, όπως φάνηκε και στην αποψινή νίκη επί της Χίμκι.

Το πιο ζυγισμένο, το πιο μετρημένο, αυτό που ταιριάζει περισσότερο σε έναν σκεπτόμενο προπονητή σαν τον Πασκουάλ. Και αν δεν προκύψουν ζόρικοι τραυματισμοί, αυτό το ρόστερ μπορεί να τον οδηγήσει ολοσούμπητο στο Final Four και σε τίτλους!

Και πάμε τώρα να εξηγηθούμε θέση προς θέση. Στο πλέη μέηκερ τον έσπασε τον κουμπαρά ο Γιαννακόπουλος για να κρατήσει τον Καλάθη. Και πολύ καλά έκανε, διότι ο Νίκ θα παίξει τώρα το καλύτερο μπάσκετ της ζωής. Έτσι γίνεται πάντοτε με τους «άσσους», όσο μεγαλώνουν τόσο ωριμάζουν, τόσο προοδεύουν, τόσο απελευθερώνονται. Στα εικοσιεννιά του ο Καλάθης είναι έτοιμος να διδάξει μπάσκετ σε όλα τα παιδάκια. Κι από πίσω ο Λεκαβίτσιους μια χαρά είναι. Το δεκάλεπτο το ποιοτικό που χρειάζεται ο Νίκ θα το δίνει και κάποιες βραδιές θα κάνει κι αυτός το κομμάτι του. Ξέρω, ξέρω είναι κοντός και δεν έχει βρωμόχερο, αλλά με το χέρι στην καρδιά τώρα και άνευ συλλογικών προτιμήσεων:Θα προτιμούσατε στη θέση του τον Μάντζαρη;

 Μιας και μιλάω όμως για βρωμόχερο, ορίστε ο Λάνγκφορντ. Ο αδιανόητος σκόρερ, που αν πιάσει ένα 60 % έστω της τοπ φόρμας του θα κλάψουν μανούλες. Τέτοια είναι η κλάση του και τέτοια η εμπειρία του. Με τον Παππά στο πλευρό του να δίνει ανάσες, να δίνει ρυθμό στην άμυνα όποτε χρειάζεται, να δίνει δέκα πόντους σε δύο λεπτά στην καλή του ώρα. Και Λοτζέσκι αν χρειαστεί στο δυάρι, την ξέρει τη θέση και μπορεί να την εξυπηρετήσει άψογα. Αρκεί να μην κλατάρει, αλλά αυτό είναι θέμα διαχείρισης κι ο Πασκουάλ δεν είναι κανένα φρέσκο κοτόπουλο για να μην το καταλαβαίνει.

Και τριάρι μπορεί να παίξει ο Ματ, μια θέση μαζί με το τεσσάρι όπου ο Παναθηναϊκός έχει μπόλικο και καλό κόσμο. Έχει Παπαπέτρου, έχει Αντετοκούμπο, έχει Τόμας, έχει και  Μήτογλου. Οι δύο πρώτοι είναι αθλητικοί, ο τρίτος σουτάρει κι ο τέταρτος τα κάνει όλα και συμφέρει. Άσε που ο Ιωάννης και ο Θανάσης μπορούν να παίξουν και πεντάρια σε φάση small ball, λύνοντας τα χέρια του Τσάβι. Κι αν τους βάλεις παρεάκι στην άμυνα, θα στήσουν έναν τοίχο που δεν θα μπορεί να τον περάσει κανένας!

Στο πεντάρι τέλος, παρατηρείται συνωστισμός. Και Γκιστ και Λάσμε και Βουγιούκας και Παπαγιάννης. Εδώ θα μου επιτρέψετε να διαγνώσω ένα θεματάκι, παρότι υπάρχει κόσμος και ντουνιάς. Σε συνθήκες υψηλού ανταγωνισμού και ταχύτητας, δεν ξέρω αν υπάρχουν γρήγορα πόδια στην άμυνα. Και δεν μιλάμε τώρα για Σεπτέμβριο, μιλάμε για Δεκέμβριο όπου οι ταλαιπωρημένοι μυς του Γκιστ και του Λάσμε, ενδέχεται να μην αντέχουν πολλά πολλά. Κι ο Βουγιούκας αργός είναι, μην το ξεχνάμε, ενώ ο Παπαγιάννης δεν έχει συνέλθει ακόμη από την περιπέτειά στην Αμερική. Τον έβλεπα με τη Γεωργία να τον ρεζιλεύει ο Σερμαντίνι και πονάγανε τα μάτια μου…

Στο δια ταύτα όμως. Στο δια ταύτα, ο Πασκουάλ έχει στα χέρια του το υλικό που θέλει ο κάθε προπονητής. Ούτε πιτσιρίκια, ούτε λαχεία (εντάξει, παίζει λίγο ο Τόμας), ούτε ουρανοκατέβατους. Δοκιμασμένους παίκτες έχει, ψημένους και έμπειρους. Στο χέρι τους είναι να τους κρατάει και φρέσκους, για να δώσουν τους καλύτερους εαυτούς τους. Κι αυτή είναι μια δουλειά που την ξέρει πολύ καλά και δεν την φοβάται!

Υ.Γ.: Κατανοώ τη φιλολογία περί απουσίας πολυάριθμων σουτέρ, αλλά δεν νομίζω ότι έχουν λόγους να φοβούνται οι φίλοι του Παναθηναϊκού. Είναι τέτοια η ποιότητα της ομάδας, που τα περισσότερα σουτ θα είναι ελεύθερα. Κι εκεί ανεβαίνει το ποσοστό, χαλαρά και λάιτ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Όλα τούμπα στον ΠΑΟ, έτσι το γύρισε ο Δημήτρης - Φουλ για Φάιναλ Φορ με απίστευτη «μπλόφα»

Φούντωσαν οι φήμες για Δημήτρη - Τι γίνεται με Αλαφούζο-Παϊρόζ - Εξελίξεις που θα κάνουν πάταγο

Αυτός έχει «τρελάνει» τον Πασκουάλ - Πάει να γίνει μεγάλο «μπαμ» - Τα πάνω-κάτω με τον... φευγάτο

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags