Facebook Pixel Πάμπλο Γκαρσία ο Τουρέ, παλαίμαχος ο Τοροσίδης - Ούτε με κιάλια ο Πασχαλάκης - Ποιος Ζαμπά; Ο...
| 2018-10-05 15:13:00

Πάμπλο Γκαρσία ο Τουρέ, παλαίμαχος ο Τοροσίδης - Ούτε με κιάλια ο Πασχαλάκης - Ποιος Ζαμπά; Ο...

του Κωστή Ραπτόπουλου
Πάμπλο Γκαρσία ο Τουρέ, παλαίμαχος ο Τοροσίδης - Ούτε με κιάλια ο Πασχαλάκης - Ποιος Ζαμπά; Ο...

Γιατί δεν έπαιξε μπάλα ο Φετφατζίδης; Eκατομμύρια o Μπίσεσβαρ αν...

Είμαι πολύ ευχαριστημένος που δε διασύρθηκε ο Ολυμπιακός στο Μιλάνο. Το λέω αυτό, γιατί πολλές εφημερίδες γράφουν ότι ο Ολυμπιακός ήταν πολύ καλός μέχρι το 70', αλλά το ματς λήγει στο 90'.

Ο Ολυμπιακός ήταν αδύνατο να διατηρήσει έναν ρυθμο 90 λεπτά με μία μέτρια ομάδα ιταλική που δεν είναι το φόβητρο, αλλά είναι η Μίλαν. Πώς να το κάνουμε; Είναι γεγονός ότι ο Γιάγια Τουρέ μοιάζει με τον Γκαρσία στα τελευταία του, στον ΠΑΟΚ. Τέτοιο ποδόσφαιρο απατεωνίστικο παίζει. Πήγε ο φουκαράς στο πρώτο ημίχρονο να βγάλει 2-3 αντεπιθέσεις. Το πνεύμα του ήθελε, αλλά το σώμα δεν μπορούσε.

Αν ξεκινούσε ο Φορτούνης θα μπορούσε να κάνει και δεύτερο γκολ ο Ολυμπιακός. Ο Φορτούνης όμως θα φαγωθεί στο ματς με την ΑΕΚ. Οπότε ήταν σωστή η κίνηση να μην τον ξεκινήσει. Ο Νάτχο είναι καλός χαφ. Βοήθησε πολύ ντουμπλάροντας τον νούμερο δύο παλαίμαχο, Τοροσίδη. Θέλει και αυτός ρυθμό. Και ο Γκιγιέρμε ήταν καλός. Αλλά τρία χαφ που δεν έχουν καθόλου ρυθμό, είναι πίσω σε φυσική κατάσταση, εντάσεις δεν τα βάζεις.

Ο Σισέ ξεκίνησε καλά αλλά έδειξε ότι του λείπουν παιχνίδια. Δεν είχε ρυθμό, όπως και ο Μιράντα. Δηλαδή, έχουμε όλον τον άξονα του Ολυμπιακού πλην του φορ χωρίς ρυθμό. Δεν μπορείς να αντέξεις έτσι για 90 λεπτά.

Ύστερα έχουμε τον Κούτρη αριστερό μπακ που δεν μαρκάρει. Ο Τοροσίδης έχει μία φαλάκρα πιο μεγάλη και από τη δικιά μου. Ανήκει στο παρελθόν όπως ο Τουρέ. Οπότε ο Ολυμπιακός αν ήθελε θα μπορούσε να πάρει αποτέλεσμα αν στο 60ο λεπτό φρέσκαρε τουλάχιστον τους τρεις παίκτες του άξονα και να διεκδικούε με περισσότερες αξιώσεις το αποτέλεσμα.

Έδειξε, όμως, ότι ενδιαφέρεται πολύ για το παιχνίδι με την ΑΕΚ. Και καλά κάνει. Αυτό είναι το κομβικό ματς. Το 3-1 στο Μιλάνο έτσι όπως ήρθε σίγουρα του αφήνει πικρία, αλλά από την άλλη μεριά, οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα γινόταν θα ήταν μεγάλη έκπληξη για όλους μας.

Κρατάμε κάποια καλά στοιχεία, τον Νάτχο και τον Γκιγιέρε. Ο Φετφατζίδης δικαίως δεν έπαιξε μπάλα σε ευρωπαϊκή ομάδα. Είναι τυραννιάρης, ντριπλαδόρος και μπουκαδόρος. Ενώ είναι τεχνίτης έξω από την περιοχή, είναι τσαπατσούλης μέσα σε αυτήν. Εκτός βγάζει ομορφάδα μέσα χάνεται.

Κακώς έβαλε εξτρέμ με ανάποδα πόδια ο Μαρτίνς. Έχασαν και οι δύο ταχύτητα. Στην κόντρα πρέπει να παίζεις διαφορετικά.

Ζαμπά, Τόσκα και Μπίσεσβαρ

Κακώς λένε ότι ο ΠΑΟΚ βρήκε ένα καφενείο και το κερδίσαμε. Απλά η Μπάτε βρέθηκε σε κακή μέρα. Αν εγώ δεν είμαι καλός τότε πάει στράφι η κατωτερότητα του αντιπάλου. Έκανε μεγάλη νίκη για μένα.

Κρατώ τον Ζαμπά υπό προϋποθέσεις. Αυτό σημαίνει ότι ο Βραζιλιάνος στο ένας με έναν είναι πάρα πολύ καλός και πάει να βγάλει καλά τελειώματα. Αυτό είναι το σημαντικό για μένα. Βρέθηκε χώρος μεγάλος εκεί, ενώ στους κλειστούς αντιμετωπίζει προβλήματα ακόμα και με μέτριους μπακ τύπου Κοροβέση. Πρέπει να τον δούμε σε παιχνίδια με κλειστές άμυνες που δεν τα πάει καλά. Με τον Άρη μπλόκαρε. Πάντως, τον περιμένουμε...

Αυτός που άφησε καλές εντυπώσεις και έδειξε ότι μπορεί να δημιουργήσει καλές προϋποθέσεις για την ενδεκάδα είναι ο Τόσκα. Αυτό όμως που λέγεται και γράφεται ότι θα παίξει ο Βιεϊρίνια εξτρέμ και ο Ρουμάνος μπακ δεν στέκει. Άλλο να έρχεται ο Πορτογάλος από πίσω και να δημιουργεί προβλήματα και άλλο να μπει στο μπουλούκι στα 32 προς 33 του, χάνοντας βιολογικά μία υποφερτή έκρηξη.

Καλά έκανε και έριξε ρυθμούς ο ΠΑΟΚ. Πρέπει να βρει πως θα διαχειριστεί τον Μπίσεσβαρ βιολογικά, ώστε να παίρνει από αυτόν πράγματα. Ο Ολλανδός είτε ολόκληρο ματς παίξει, είτε μισή ώρα, είτε ένα ημίχρονο, περιμένεις να σου δώσει το κάτι παραπάνω από οποιοδήποτε άλλον ποδοσφαιριστή που παίζει στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Για μένα είναι ο ποιοτικότερος. Βέβαια αν είχε ταχύτητα και αντοχή θα ήταν σε άλλη χώρα, απολαμβάνοντας πολλά εκατομμύρια ευρώ. Δεν το έχει αυτό. Αλλά για έναν ακόμα χρόνο ο ΠΑΟΚ χρειάζεται να του ανανεώσει το συμβόλαιο.

Όσον αφορά την άμυνα, στον αέρα ο ΠΑΟΚ δέχτηκε πάλι πλήγματα από τον Κρέσπο. Εκεί δείχνει ότι σε μεγάλα ματς έχει υψομετρικά καλή αναλογία. Ο ΠΑΟΚ κινδυνεύει εκ του αέρος. Όσον αφορά τον Πασχαλάκη ήταν πολύ καλός. Αλλά αν δεν άλλαζε μάνατζερ δεν θα έβλεπε την Εθνική ούτε με τα κυάλια του μεγαλύτερου ηδονοβλεψία.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: «Κόντρα» στον Ολυμπιακό: «Πέσιμο» σε Μαρτίνς, τι «λέει» ο Μαρινάκης - Απόφαση-φωτιά για Σισέ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags