Facebook Pixel «Κόντρα» στον Ολυμπιακό: «Πέσιμο» σε Μαρτίνς, τι «λέει» ο Μαρινάκης - Απόφαση-φωτιά για Σισέ
| 2018-10-05 11:46:00

«Κόντρα» στον Ολυμπιακό: «Πέσιμο» σε Μαρτίνς, τι «λέει» ο Μαρινάκης - Απόφαση-φωτιά για Σισέ

του Παναγιώτη Νικολάου
«Κόντρα» στον Ολυμπιακό: «Πέσιμο» σε Μαρτίνς, τι «λέει» ο Μαρινάκης - Απόφαση-φωτιά για Σισέ

«Χαμός» πριν την ΑΕΚ. Έρχονται εξελίξεις; Ποιοι τη... γλιτώνουν;

Ολυμπιακός ήταν εξαιρετικός χθες για 70 λεπτά στο Μιλάνο, ωστόσο κατέρρευσε για 10 λεπτά, με αποτέλεσμα να χαλάσει την εικόνα του και να γνωρίσει τελικά μια «βαριά» ήττα από τη Μίλαν. Κάτι που προκάλεσε αρκετή γκρίνια, στις τάξεις των οπαδών τουλάχιστον, σε βάρος του Πέδρο Μαρτίνς, ο οποίος «κατηγορήθηκε» για το ολοκληρωτικό ροτέισον, για το γεγονός ότι δε «φρέσκαρε» την 11άδα νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά και για το «μπλακ άουτ» στο σημείο που οι «ροσονέρι» πήραν τα ηνία του αγώνα.

Πάντως, σε επίπεδο διοίκησης δε σημειώθηκε κάποια αντίδραση. Ναι μεν υπήρξε στεναχώρια για την ήττα και τον τρόπο που αυτή ήρθε, καθώς οι Πειραιώτες έδειξαν ότι μπορούσαν να πάρουν περισσότερα απ’ αυτό το ματς, ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν ακούστηκαν αρνητικά σχόλια για την εμφάνιση και τον προπονητή.

Όλοι, άλλωστε, στο «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο έχουν ρίξει το βάρος στο προσεχές ντέρμπι-φωτιά με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και σε αυτό το ματς δόθηκε προτεραιότητα κι από τον Πέδρο Μαρτίνς, όπως φάνηκε από τις επιλογές του στην αποστολή και την 11άδα απέναντι στην ιταλική ομάδα.

Εξάλλου, ακόμα κι αν ο Ολυμπιακός πετύχαινε το μεγάλο «διπλό» χθες στο Μιλάν και δεν κερδίσει την Ένωση την Κυριακή, τότε το πρόβλημα θα είναι το ίδιο και προφανώς αρκετοί στο λιμάνι, με πρώτο τον προπονητή, θα έρθουν σε... άβολη θέση. Όχι πως μπορεί να τεθεί θέμα προπονητή, σε καμία περίπτωση στην παρούσα φάση, αλλά δεδομένα η πίεση θα αυξηθεί, καθώς οι Πειραιώτες θα μείνουν νωρίς πίσω στη βαθμολογία, κάτι που δικαιολογημένα μπορεί να προκαλέσει «μουρμούρες».

Στο επίπεδο, άλλωστε, του Ολυμπιακού, αλλά και της ΑΕΚ, τα αποτελέσματα είναι αυτά που μετρούν, προσφέροντας παράταση ζωής σε προπονητές, παίκτες και όχι μόνο οι καλές εμφανίσεις και η προσπάθεια.

«Κερδισμένοι» και Σισέ

Πάντως, από το χθεσινό παιχνίδι στο Μιλάνο, ο Πέδρο Μαρτίνς κατάφερε να «κερδίσει» παίκτες, παρά τα όσα έγιναν στο τέλος του αγώνα. Ο Λεονάρντο Κούτρης, όπως σας γράφαμε και χθες, ήταν εξαιρετικός και απέδειξε ότι μπορεί να δίνει πιο συχνά ανάσες στον Κώστα Τσιμίκα. Πολύ καλός ήταν και ο Γκιλιέρμε, που μάλλον όταν αποκτήσει φυσική κατάσταση θα πάρει φανέλα βασικού, αλλά και ο Γιάγια Τουρέ, ο οποίος όσο άντεξε απέδειξε ότι μπορεί να κάνει τη διαφορά, παρά την ηλικία του. Στους διακριθέντες, βεβαίως, ήταν και ο Μιγκέλ Άνχελ Γκερέρο, ο οποίους στα τελευταία ματς έχασε τη θέση του στην 11άδα από τον Χασάν «Κόκα».

Όσο για τους υπόλοιπους, «κατέρρευσαν» μαζί με τον Ολυμπιακό στο δεκάλεπτο που η Μίλαν έκανε ό,τι ήθελε στο γήπεδο. Πάντως, είναι κάπως άδικο να πέφτει όλο το βάρος της ευθύνης αποκλειστικά στον Παπ Αμπού Σισέ. Ναι μεν φέρει ευθύνη στο πρώτο γκολ, αλλά στο δεύτερο, «έφαγε» την προσποίηση από έναν επιθετικό κορυφαίας κλάσης (Γκονσάλο Ιγκουαϊν), ενώ στο τρίτο δεν ήταν ατομικό το λάθος, αλλά όλης της αμυντικής λειτουργίας. 

Εξάλλου, ο μικρός δεν έχει καθόλου παιχνίδια στα πόδια του φέτος, έπεσε κατευθείαν στα βαθιά και ήταν λογικό να χάσει κάποιες φάσεις, που πάντως αποδείχθηκαν μοιραίες για την ομάδα του. Μένει να δούμε τώρα πώς ο Πέδρο Μαρτίνς θα διαχειριστεί τον παίκτη, καθώς, όπως σας γράφαμε και χθες, σχεδίαζε κάποια στιγμή να τον μονιμοποιήσει στην 11άδα δίπλα στον Γιάγκος Βούκοβιτς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: «Φόρτωσε» ο Αλέφαντος με Μαρτίνς και Τουρέ - «Δεν τον βγάζεις αυτόν για να βάλεις μέσα τον 36άρη!»

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags