Facebook Pixel Έστησαν την ΑΕΚ για να μην πάρει το πρωτάθλημα
| 2018-10-19 17:15:00

Την έστησαν σε μια γωνιά και την πήραν παγανιά – ΑΕΚ για ανατροπή παρά τη χαριστική βολή

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Την έστησαν σε μια γωνιά και την πήραν παγανιά – ΑΕΚ για ανατροπή παρά τη χαριστική βολή

Αυτό είναι το στοίχημα για την Ένωση πλέον.

Ήταν δεδομένο, ότι η υπόθεση της έφεσης, δεν ήταν εύκολη υπόθεση για την ΑΕΚ, μετά την πρωτόδικη απόφαση για τα επεισόδια του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό που επέσυρε τιμωρία αφαίρεσης τριών βαθμών, δύο αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών και βαρέως προστίμου.

Αυτό επιβεβαιώνθηκε εν τέλει. Όπως σας ενημέρωσε το Sportdog, η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ απέρριψε την ένσταση της ΑΕΚ και έτσι παραμένει η απόσταση έξι βαθμών από την κορυφή, ενώ η ομάδα θα κληθεί να μείνει χωρίς κόσμο σε δύο πολύ κρίσιμους αγώνες, όπως αυτός με τον Άρη και τον Ατρόμητο. Είχε αναφερθεί άλλωστε και σε προήγουμενο blog, ότι η τιμωρία ήταν στεγνό καθάρισμα.

Με την απόρριψη της έφεσης οι Ενωσίτες συνειδητοποίησαν ότι έστησαν την ομάδα τους σε μία γωνιά και οι αποφάσεις των δικαστών την πήραν... παγανιά. Προς θεού δεν λέμε, ότι δεν πρέπει να τιμωρείται μια ομάδα για επεισόδια.

Από τη στιγμή όμως που τα επεισόδια ήταν εκτός του γηπέδου, δεν επηρεάσαν την έκβαση του αγώνα και το αποτέλεσμά του, τότε μιλάμε ξεκάθαρα για άδικη απόφαση που μοιάζει σαν χαριστική βόλη. Παρατηρείται, ότι υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά.

Ούτε δεδικασμένα λήφθηκαν υπόψιν, ούτε τίποτα...

Γιατί επεισόδια και μάλιστα χειρότερα έγιναν και σε άλλα γήπεδα, αλλά το γράμμα του νόμου δεν τηρήθηκε. Είδαμε στην Τούμπα στο παιχνίδι του Κυπέλλου ΠΑΟΚ-Άρης να καίγονται κλούβα και να τραυματίζονται αστυνομικοί. Εκεί δηλαδή δεν υπήρχε βιαιοπραγία και στο ΑΕΚ-Ολυμπιακός, που αστυνομία δεν ανέφερε κανέναν τραυματισμό υπήρξε;

Από τη στιγμή που ακόμα και οι δικαστές δεν μπορούσαν να βγάλουν άκρη με το βίντεο που προσκόμισε η αστυνομία, τότε γιατί συζητάμε; Είναι ηλίου φαεινότερο, ότι το άρθρο που κλήθηκε η ΑΕΚ περί βιαιοπραγίας ήταν η παγίδα. Από τη στιγμή που έπρεπε να αλλάξει ολόκληρο το κατηγορητήριο η υπόθεση έμοιαζε χαμένη.

Αυτή η απόφαση ήταν η χαριστική βολή για την ΑΕΚ. Όλος ο κόσμος βράζει και θεωρεί, ότι της βάζουν εμπόδια από την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Προσωπικά θεωρώ, ότι η ανατροπή μπορεί να γίνει, όσο ισχυρός και αν είναι ο ΠΑΟΚ και όσο ανεωμένος και δυναμικότερος είναι ο Ολυμπιακός.

Η Ένωση είναι ανώτερη και των δύο αγωνιστικά. Θα έρθουν επιστροφές παικτών σημαντικών και οι άλλοι δεδομένα θα κάνουν κοιλιά. Αυτό είναι το στοίχημα για την ΑΕΚ πλέον, το κατά πόσο θα μπορέσει να εκμεταλλευτεί τα στραβοπατήματα των άλλων. Γιατί όσο και να λέγεται, ότι τα έχουν όλα δεδομένα, το ποδόσφαιρο κρύβει πάντα ανατροπές. Και πέρσι άλλωστε αυτό δεν συνέβη;

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags