Facebook Pixel Sportdog.gr | Αποκαλύψεις μετά την τεσσάρα - Αυτοί οι δύο είναι «τελειωμένοι» - Στη σέντρα από Ουζουνίδη
| 2018-11-01 23:15:00

Αποκαλύψεις μετά την τεσσάρα - Αυτοί οι δύο είναι «τελειωμένοι» - Στη σέντρα από Ουζουνίδη

Sportdog Team
Αποκαλύψεις μετά την τεσσάρα - Αυτοί οι δύο είναι «τελειωμένοι» - Στη σέντρα από Ουζουνίδη

Καλή η νίκη, αλλά για κάποιους το τέλος είναι πολύ κοντά.

«Του είπα βγάλαμε τον Γαλανόπουλο, βγάλε έναν παίκτη κάθε χρόνο, από τις Ακαδημίες. Έτσι κάνουν τα μεγάλα κλαμπ. Δεν κάνουν μόνο μεταγραφές». Δεν πέρασαν πολλές μέρες από τότε που το είπε ο Μελισσανίδης. Μπορεί να κέρδισαν τη μερίδα του λέοντος στην ενημέρωση οι ατάκες για το γήπεδο, τις μεταγραφές που έγιναν και εκείνες που δεν έγιναν, αλλά όποιος μπορούσε να διακρίνει με καθαρό μάτι τη στρατηγική κατεύθυνση.

Λίγες μέρες μετά, έστω και σε ματς κυπέλλου με εμφανώς υποδεέστερη ομάδα, η εντολή αρχίζει να γίνεται πράξη. Ο Ουζουνίδης παρέταξε 11άδα με πέντε παίκτες κάτω των 23 ετών (Σβάρνας, Γιαννούτσος, Αλεφ, Μπότος, Γιούσης). Στην πορεία έριξε στο γήπεδο ακόμα δύο παιδιά κάτω των 20, τον 19χρονο Μπάμπη, τον 18χρονο Σαρδέλη. Το σύνολο επτά στους 14! Δεν είναι λίγο.

Ειδικά μάλιστα, από τη στιγμή που παρουσιάζει η ΑΕΚ αυτήν την εικόνα. Να παίζει δηλαδή γρήγορα, με τη μία, να έχει τρεξίματα και παίκτες με ατομική ποιότητα, να βρίσκει συνδυασμούς. Σας θυμίζω πως ο Γιούσης έπαιξε και στο πρόσφατο παιχνίδι με τον Αρη για το πρωτάθλημα, ο Γιαννούτσος είχε κάνει ματς από πέρυσι, ο Σβάρνας «ψήθηκε» στην Ξάνθη.

Δεν μπορώ να ξέρω την εξέλιξη που θα έχουν αυτά τα παιδιά. Ετσι και αλλιώς, η ιστορία με τα τμήματα υποδομής είναι πονεμένη στην Ελλάδα. Πολλές φορές φορτώνονται με μεγαλύτερο βάρος από αυτό που τους αναλογεί, άλλες φορές οι προσδοκίες είναι υψηλότερες από τις δυνατότητές τους. Φάνηκε άλλωστε και στα ματς των ομάδων νέων για το Champions League, πως η διαφορά της Ακαδημίας της ΑΕΚ με τις άλλες ομάδες είναι χαώδης.

Δεν μπορώ πάντως να μην πω, ότι μου αρέσει πολύ ο τρόπος που κινείται ο Μπότος και με ενθουσιάζει ο τσαμπουκάς του Γιούση. Εάν αυτά μπορούν να τους μετατρέψουν σε ολοκληρωμένους παίκτες που θα αντέξουν το βάρος της φανέλας, είναι κουβέντα που παραμένει ανοιχτή. Πάντως, η οδηγία είναι αυτή.

Η ΑΕΚ θα πρέπει κάποια στιγμή να κατανοήσει πως δεν γίνεται μόνο να αγοράζει. Το σκάουτινγκ των μεγάλων κλαμπ έχει προχωρήσει σε τέτοιο επίπεδο που φτάνει να αγοράζει παιδιά ανά τον πλανήτη, πριν καν φτάσουν τα 12-13 χρόνια. Αν δεν δουλέψεις σε βάθος και με προσοχή, αν δεν «χτενίζεις» την αγορά, δεν μπορείς να έχεις τύχη.

Το πέρασμα της ΑΕΚ στη Λάρισα δεν είχε μόνο θετικά στοιχεία. «Υπήρχαν και κάποια παιδιά που δεν είχαν την ίδια διάθεση, προσπαθούσαν να κάνουν το κάτι παραπάνω και δεν τους έβγαινε  λόγω του κακού αγωνιστικού χώρου», είπε ο Ουζουνίδης. Όπως είδα το ματς, φαίνεται πως ο προβληματισμός αφορά τον Γιαννιώτα και τον Μοράν.

Η ΑΕΚ περιμένει καιρό τον Γιαννιώτα. Είναι παίκτης που γουστάρουν πολύ, που πιστεύουν στις ικανότητές του. Οσο εμφανίζεται νευρικός, ατομιστής και δίχως καθαρό μυαλό, δεν θα μπορεί να προσφέρει. Οσο περνά ο καιρός μάλιστα και πληθαίνουν οι επιλογές (μπήκε ο Μπογέ, ανεβαίνει και ο Αλμπάνης), ο χώρος θα περιορίζεται.

Για τον Ισπανό νομίζω πως είναι πλέον καθαρό, ότι δεν μπορεί να δώσει στην ΑΕΚ όσα υπολόγιζαν. Δεν είναι κόφτης, δεν είναι εκείνος που θα μοιράζει την μπάλα, δεν έχει ψυχολογία να φανεί. Δείτε πως φαινόταν στο ματς ο Αλεφ. Οργωνε όλο το γήπεδο, την ώρα που ο Μοράν κινούνταν σε ρηχά νερά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Σφαγή» όλων των μεγάλων - Θα πέσουν κορμιά - Τους κάνει... άνω-κάτω ο Χιμένεθ

Τρελαίνει τον Τίγρη ο Ουζουνίδης - Κάνει μεταγραφή - Στέλνει το «διαμαντάκι» εκτός ομάδας

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags