Facebook Pixel Sportdog.gr | Τρομερό ξέσπασμα: «Έτσι δεν πας πουθενά - Ήταν μια καρικατούρα που θύμιζε ΑΕΚ από τις φανέλες»
| 2018-11-03 22:25:00

Τρομερό ξέσπασμα: «Έτσι δεν πας πουθενά - Ήταν μια καρικατούρα που θύμιζε ΑΕΚ από τις φανέλες»

Sportdog Team
Τρομερό ξέσπασμα: «Έτσι δεν πας πουθενά - Ήταν μια καρικατούρα που θύμιζε ΑΕΚ από τις φανέλες»

Πέφτει πολύ... γκάζι στις επιλογές του Ουζουνίδη. Όλα... χύμα.

Ενδεχομένως πέρυσι τέτοιον καιρό, αυτή η κουβέντα να είχε νόημα. Τότε που υπήρχαν παίκτες στο ρόστερ της ΑΕΚ που ήταν άμαθοι από την πίεση του πρωταθλητισμού, που δεν ήξεραν πώς να ανταποκριθούν στα ματς που «καίνε». Τώρα, με όσα συνέβησαν πέρυσι και με το βάρος που προσέθεσε σε όλους η κατάκτηση του πρωταθλήματος, δεν μπορεί να βλέπει κανείς αυτήν την εικόνα και να την περνά στο χαλαρό.

Η ΑΕΚ πήγε σε ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Με κάθε σεβασμό στην ομάδα του Δώνη, αλλά πίστευα πως τα πόδια της δεν έφταναν για να προκαλέσουν προβλήματα στην ΑΕΚ. Αρκεί βέβαια η ΑΕΚ να εμφανιζόταν στο γήπεδο. Διότι, με τη φανέλα δεν νικά ούτε η Μπαρτσελόνα την Εξτρεμαδούρα. Και δεν είναι τέτοια η διαφορά των δύο ομάδων. Αλλά έτσι και αλλιώς, δεν παίχθηκε ματς για να αποτυπωθεί ποτέ μέσα στο γήπεδο.

Έχοντας μάθει όσα είχαν συμβεί στο Περιστέρι λίγη ώρα πριν, αυτό που θα περίμενε κάποιος ήταν να δει στο γήπεδο παίκτες που θα «έτρωγαν» την μπάλα. Έναν προπονητή που ξέροντας καλά την περυσινή ομάδα του, τις αδυναμίες και τα προτερήματα των περισσότερων από αυτούς που βρήκε απέναντι, θα είχε λύσεις. Και τι εμφανίστηκε; Μια καρικατούρα, που θύμιζε ΑΕΚ μόνο στις φανέλες.

Η ισοπαλία είναι σαν ήττα για την ΑΕΚ. Είχε την ευκαιρία να πλησιάσει σε απόσταση βολής από την κορυφή και την πέταξε στα σκουπίδια. Το χειρότερο, πέρα από τη βαθμολογική απώλεια, είναι πως δεν έπεισε σε κανένα σημείο του ματς πως ήξερε τι ήθελε μέσα στο γήπεδο. Πως είχε πείσμα, πάθος και διάθεση για να πάρει τη νίκη. Πως θα έτρωγε σίδερα για να φτάσει στον στόχο της.

Υπήρξαν απίθανα πράγματα. Για έναν περίεργο λόγο ο Τσόσιτς καθηλώθηκε στον πάγκο. Για ανεξήγητο λόγο, ο Μπογέ περιορίστηκε στη δεξιά πλευρά. Για κάποιο λόγο που δεν μπορεί να εξηγήσει κάποιος με λογική, η ΑΕΚ μπήκε για να μην παίξει. Μόνο στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους ισορρόπησε λίγο το παιχνίδι, πίεσε την άμυνα του Παναθηναϊκού που ήταν ετοιμόρροπη στο λάθος και μετά τέλος.

Για ποιον λόγο αντικαταστάθηκαν οι Μπογέ και Πόνσε δεν χωρά το μυαλό μου. Οι δύο Αργεντινοί, ήταν ό,τι καλύτερο είχε να παρουσιάσει δημιουργικά η ΑΕΚ. Δεν μπορεί να βγαίνουν αυτοί οι παίκτες από το γήπεδο σε ματς τελικό που καίγεσαι για τη νίκη και να κόβεται η ομάδα στα δύο. Δεν μπορεί να αντικαθίσταται ο Γαλανόπουλος και να μένει στο γήπεδο ο Σιμόες.

Μετά ακούστηκαν πράγματα που επίσης ήταν τρελά και παράλογα. «Δεν βγήκαμε να παίξουμε, άρα είμαι ευχαριστημένος από τον βαθμό. Εγώ φταίω, αν μπορούσα θα κατέβαζα άλλη 11αδα», είπε ο Ουζουνίδης. Τα ερωτήματα προκύπτουν αβίαστα. Για ποιον λόγο η ΑΕΚ δεν κατέβηκε να παίξει. Για ποιον λόγο δεν υπήρξε η κατάλληλη ψυχολογική προετοιμασία στην ομάδα. Γιατί δεν κατέβασε από την αρχή μια άλλη 11άδα, που θα ήταν όπως εκείνος ήθελε;

Η ΑΕΚ κλείνει τρία ντέρμπι δίχως να πάρει νίκη. Στα ίδια ματς την περυσινή περίοδο, είχε μία νίκη, μια ισοπαλία και ένα ματς που δεν ολοκληρώθηκε ενώ ήταν ισόπαλο. Σε μια χώρα που πολλά, αν όχι τα πάντα, κρίνονται στα ντέρμπι, η ΑΕΚ αποδεικνύεται κατώτερη των προσδοκιών. Με εκνευριστικά παθητική νοοτροπία, δίχως να δείχνει πως πεινά για τη νίκη και το πρωτάθλημα. Έτσι, δεν πας πουθενά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γι’ αυτό δεν τραβάει η ΑΕΚ - Χαμένος ο ηγέτης της – «Χώμα» και με ΠΑΟ – «Χτυπιέται» ο Ουζουνίδης

Ηρωϊκός και μάγκας ο Παναθηναϊκός – Ο ΠΑΟΚ έκανε δωράκι στην ΑΕΚ και εκείνη ζήτησε κάρτα αλλαγής

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags