Facebook Pixel «Άχρηστος» ο Αναστασιάδης - Αυτοί πρέπει να πετάξουν τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας
| 2018-11-19 15:51:00

«Άχρηστος» ο Αναστασιάδης - Αυτοί πρέπει να πετάξουν τη φανέλα - Δεν κάνουν ούτε για ρεζέρβες

«Άχρηστος» ο Αναστασιάδης - Αυτοί πρέπει να πετάξουν τη φανέλα - Δεν κάνουν ούτε για ρεζέρβες

 Δεν μπορούν τα παλικάρια. Το είπε και ο Άγγελος.

Το ζήσαμε κι αυτό με την Εθνική Ελλάδας. Να χάνει επί ελληνικού εδάφους από το ευρωπαϊκό μεγαθήριο που λέγεται Εσθονία. Νομίζω πρόκειται για τη μεγαλύτερη ξεφτίλα μετά από εκείνη την ιστορική στιγμή με τα Νησιά Φερόε, ενώ έχουμε μπροστά μας άλλη μια απόδειξη ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει πάρει την κατιούσα.

Δείτε την ενδεκάδα. Κάποτε ψάχναμε αυτούς που είχαν ξεμείνει… Ελλάδα, τώρα συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Ok, οι εποχές αλλάζουν. Κάποτε οι Έλληνες ήταν σε άλλο… ράφι, αν και πρωταθλητές Ευρώπης, ενώ τώρα που οι ελληνικές ομάδες έχουν μάθει να… πουλάνε, δεν ξεπουλάνε.

Ας πάμε όμως στην Εθνική και στο χθεσινό αδιάφορο -ουσιαστικά- ματς. Έκανε καλά ο Αναστασιάδης που την κατέβασε με τόσες αλλαγές; Ναι, θα πω. Αν δεν κάνεις σε τέτοια παιχνίδια τεστ, πότε; Εδώ όμως ανακύπτει ένα άλλο ζήτημα. Οι «ρεζέρβες» είναι τόσο «ρεζέρβες» που δεν μπορούν να κερδίσουν την Εσθονία, η οποία χθες, με το διπλό στο σούπερ… καυτό ΟΑΚΑ, πέτυχε τη μεγαλύτερη νίκη της ιστορίας της;

Αν όσοι έπαιξαν δεν μπορούν να ανταποκριθούν σε ένα παιχνίδι χωρίς ψυχολογική πίεση, χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον, με έναν αντίπαλο που δεν τρομάζει ούτε ομάδα Football League, πότε θα δώσουν τα διαπιστευτήριά τους; Πόσο… Αναστασιάδης χρειάζεται για να πάρεις την Εσθονία που έχει να επιδείξει νίκες με Φίτζι και Γιβραλτάρ; Για γέλια… τουλάχιστον.

Οι διεθνείς, λοιπόν, που έπαιξαν χθες δεν θα έπρεπε να παίξουν κατόπιν εντολών. Ο Αναστασιάδης και ο κάθε Αναστασιάδης είναι -θεωρητικά- άχρηστοι σε τέτοια παιχνίδια με ομάδες της γειτονιάς. Ο Παπασταθόπουλος το είπε από μόνος του. Ο αρχηγός είναι πραγματικό παλικάρι. Στη σύγχρονη ποδοσφαιρικά Ελλάδα, προσωπικά δεν έχω δει άλλα τέτοια κότσια. Να βγαίνει και να βγάζει στη σέντρα επί της ουσίας τους συμπαίκτες του και να αναλαμβάνει την ευθύνη για όσα είδαμε την Κυριακή το βράδυ.

Οι διεθνείς μας, θέλω να πω, με την ποιότητα που έχουν θα έπρεπε να παίρνουν μόνοι τους τέτοια ματσάκια. Χωρίς καν προπόνηση. Αν κάποιοι πιστεύουν ότι «υλικά» όπως Φορτούνης, Μπακασέτας, Μάνταλος, Σάμαρης, Παπασταθόπουλος, Ζέκα, χρειάζονται καθοδήγηση κόντρα στην Εσθονία, τότε είναι καλύτερα να το κόψουμε το άθλημα. Κι αν ισχύει αυτό που είπε ο Σωκράτης, ότι δεν είναι θέμα προπονητή, τότε μερικοί ας βγάλουν τις φανέλες.

Αφού δεν μπορούν τα παλικάρια…

ΥΓ. Ακόμα χειρότερη η εικόνα του ΟΑΚΑ. Καραϊσκάκη… χθες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: «Ρουκέτες» για Εθνική: «Αυτοί δεν τα δίνουν όλα - Καλά έκανε ο Άγγελος» - Ατάκα-φωτιά για Σωκράτη

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags