Facebook Pixel «Ρουκέτες» για την Εθνική Ελλάδας: «Δεν τα δίνουν όλα - Καλά έκανε ο Αναστασιάδης»
| 2018-11-19 13:25:00

«Ρουκέτες» για Εθνική: «Αυτοί δεν τα δίνουν όλα - Καλά έκανε ο Άγγελος» - Ατάκα-φωτιά για Σωκράτη

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
«Ρουκέτες» για Εθνική: «Αυτοί δεν τα δίνουν όλα - Καλά έκανε ο Άγγελος» - Ατάκα-φωτιά για Σωκράτη

Φοβερό ξέσπασμα από τον Νίκο Καρούλια. Ποιους παίρνει η μπάλα;

Η ήττα της Ελλάδας από την Εσθονία φούντωσε τον προβληματισμό που επικρατεί για την Εθνική ομάδα, η οποία πορεύεται πλέον υπό τις οδηγίες του Άγγελου Αναστασιάδη. Για αυτήν την εικόνα δεδομένα δεν έφταιξε ο νέος προπονητής, ο οποίος έκατσε για δεύτερη φορά στον πάγκο, κάτι που ξεκαθάρισε και στις δηλώσεις του ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος, ο οποίος έθεσε εαυτόν και συμπαίκτες προ των ευθυνών τους.

Τελικά τι φταίει στην Ελλάδα; «Η αλήθεια είναι ότι με αυτά τα άσχημα αποτελέσματα έχει χαθεί η αίγλη της ομάδας. Οι παίκτες φαίνονται ότι δεν τη βλέπουν όπως παλαιότερα. Εκεί οφείλονται τα αρνητικά αποτελέσματα», απαντά στο Sportdog ο Νίκος Καρούλιας.

Ο βετεράνος διεθνής ποδοσφαιριστής και τεχνικός εξήρε τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο, χαρακτηρίζοντάς τον αρχηγό με όλη τη σημασία της λέξης και υπογράμμισε τη σημασία που έχει στην ομάδα μαζί με τους μεγαλύτερους παίκτες.

«Στον Παπασταθόπουλο με τα παλαιότερα παιδιά, τον Τοροσίδη και τον Μανωλά, τον Μήτρογλου, πέφτει το βάρος στο να αλλάξουν την εικόνα αυτής της ομάδας. Κακά τα ψέμματα, για έναν ποδοσφαιριστή το να φορά τη φανέλα με το εθνόσημο είναι ό,τι πιο τιμητικό. Αυτά τα πράγματα τον τελευταίο καιρό δεν τα βλέπουμε όπως τα βλέπαμε εμείς. Το σπουδαιότερο είναι,ότι προπονητής και παίκτες, νεότεροι και παλαιότεροι, θα πρέπει να μπούνε μπροστά και να τραβήξουν την ομάδα ξανά στις επιτυχίες».

«Δε δίνουν το 100% στην Εθνική»

Ο Νίκος Καρούλιας έχει ξεκάθαρη άποψη για τον προπονητή της Εθνικής, τον οποίο και τιμάει με τα λόγια του. «Ο Αναστασιάδης είναι ένας άνθρωπος του ποδοσφαίρου. Έχει παίξει μπάλα, ήταν διεθνής, ξέρει την αξία το να φοράς το εθνόσημο. Θέλω να πιστεύω ότι με την ειλικρίνεια του και την αγάπη του θα παρασύρει αυτά τα παιδία, για να δώσουν κάτι παραπάνω για την Εθνική. Κακά τα ψέμματα δεν τα δίνουν όλα όπως κάνουν με τις ομάδες. Όταν δεν προβλέπεται η Εθνική, τα αποτελέσματά της, μέσα από τους ποδοσφαιριστές, τότε οι τελευταίοι δε δίνουν το 100% των δυνατοτήτων τους».

Τι άλλαξε στην ομάδα μετά την αποχώρηση Φερνάντο Σάντος και η Εθνική πήρε την κατιούσα; «Σε όλα τα πράγματα η χημεία είναι το παν», απαντάει ο παλαίμαχος παίκτης και συνεχίζει λέγοντας: «Μετά τον Ρεχάγκελ κόλλησε ο Σάντος. Μετά τον Πορτογάλο ήρθε ο Ρανιέρι και στη συνέχεια ο Σκίμπε. Αυτοί οι προπονητές δεν αφομοιώθηκαν στο κλίμα της Εθνικής. Ίσως και από πλευράς τακτικής ή επιλογών δεν ήταν οι καλύτερες λύσεις. Η Ελλάδα είχε ένα τρόπο και με Ρεχάγκελ και με Σάντος να παίζει. Διατηρούσε το μηδέν στην άμυνα. Αυτός είναι ο πιο ενδεδειγμένος τρόπος παιχνιδιού για τον Έλληνα ποδοσφαιριστή και το ελληνικό ποδόσφαιρο γενικότερα. Και να φεύγει γρηγορα στην κόντρα. Αυτό το πράγμα δεν έγινε ούτε με τον Ρανιέρι, ούτε με τον Σκίμπε. Και η Εθνική πάντα έτρωγε γκολ. Αντίθετα έκείνες τις εποχές, το μηδέν ήταν το πρώτο μας μέλημα και μετά κάποιο γκολ ερχόταν. Αυτό δεν έγινε τον τελευταίο καιρό. Η Εθνική έπαψε να είναι μία υπολογίσιμη δύναμη στην Ευρώπη. Αλλά μην κοιτάμε το παρελθόν. Υπάρχουν ποδοσφαιριστές που μπορούν να δώσουν πολλά μαζί με τον προπονητή που έχει εμπειρία και γνώσεις. Να ξεκινήσουμε για καινούριες επιτυχίες, αρχής γενομένης από τα προκριματικά του Euro. Αυτός είναι ο πρώτος στόχος».

«Καλά έκανε ο Άγγελος»

Οι πρώτες κλήσεις του Άγγελου Αναστασιάδη έδειξαν ότι ο νέος τεχνικός έχει στο μυαλό του την ανανέωση της ομάδας, με τον ερχομό νέων προσώπων. Πόσο αναγκαία ήταν αυτή η κίνηση;

«Χρειαζόταν. Είναι καλό να έρχονται νέα παιδιά», αναφέρει και καταλήγει επισημαίνοντας: «Πρέπει να χτιστεί η αγάπη για την Εθνική ομάδα. Πρέπει τα παιδιά που έρχονται να τη βλέπουν ψηλότερα από τις ομάδες. Αν το πετύχει αυτό ο Άγγελος η επιτυχία θα είναι δεδομένη. Αυτό είναι το σημαντικότερα σε ένα ομοσπονδιακό συγκρότημα. Κατά καιρούς κάποιοι δεν ήθελαν να πάνε στην Εθνική, ενώ άλλες εποχές ήταν το πρώτο μας μέλημα. Αυτό πρέπει να γίνει και τώρα. Έτσι θα πάει η ομάδα καλά».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Απίστευτο: «Πλακώθηκαν» Αναστασιάδης και Μήτρογλου; - Τι έγινε με Σωκράτη - Σκάει επιστροφή-βόμβα

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags