Facebook Pixel ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός: Ήταν για 6 γκολ, έχουν τεράστια διαφορά
| 2019-02-11 09:40:00

Ήταν για 6 γκολ ο Ολυμπιακός - Έτσι τον τρύπησε - Έχουν τεράστια διαφορά - Σε αυτόν οφείλονται όλα

του Κωστή Ραπτόπουλου
Ήταν για 6 γκολ ο Ολυμπιακός - Έτσι τον τρύπησε - Έχουν τεράστια διαφορά - Σε αυτόν οφείλονται όλα

Πολύ έξυπνη κίνηση από Λουτσέσκου, ευτράπελο η αλλαγή του Μαρτίνς.

Πηγαίνω στα ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός από 10 χρονών. Το χθεσινό ήταν από τα ευκολότερα ντέρμπι που πήρε ο ΠΑΟΚ. Φαινόταν από το πρώτο λεπτό αυτό.

Καταρχάς η τετράδα στην άμυνα του Ολυμπιακού ήταν πολύ ευάλωτη. Ο Σισέ που έχει καλά πατήματα μεν, έκανε φοβερά ατομικά λάθη δε. Ο Βούκοβιτς είναι πολύ αργός. Ο Κούτρης είναι κοντός και στα ανασταλτικά του καθήκοντα ήταν πολύ κακός. Είχε να αντιμετωπίσει ένα γρήγορο, ταχυδυναμικό παίκτη, τον Ζαμπά. Στο ένας με έναν το πρόβλημα έγινε ακόμα μεγαλύτερο.

Ο δε Τοροσίδης, που είναι πιο φαλακρός και από μένα, βρήκε μεγάλο μπελά από τους καλύτερους παίκτες του ΠΑΟΚ, που ήταν ο Ελ Καντουρί και ο Βιεϊρίνια. Στον θίασο αυτό οι συγκεκριμένοι έπαιξαν δύο ρόλους. Ο πρώτος ως εξτρέμ έκανε δύο δουλειές, αντιμετώπιζε τον Τοροσίδη στο ένας με έναν και έγινε κατά συνθήκη τέταρτος του ΠΑΟΚ. Ο Πορτογάλος ως χαφ πήρε στα 33 του χρόνια όλα τα μέτρα.

Ο ΠΑΟΚ λοιπόν τρύπησε τον Ολυμπιακό με το δυνατό του στοιχείο, τις πτέρυγες. Ο Ολυμπιακός έκανε το σημαντικό λάθος να παίξει ψηλά με δύο δεκάρια και με ένα κόφτη τον Γκιλιέρμε. Πήρε δηλαδή πάρα πολλά ρίσκα από το πρώτο λεπτό.

Εκεί ο Ελ Καντουρί μπήκε ως προστασία πίσω από τον Μπίσεσβαρ και παραδόξως Σάκχοφ και Μαουρίσιο, που σε ολόκληρο πρωτάθλημα έχουν πρόβλημα με τον Ολυμπιακό, πήγαν πολύ καλά.

Ήταν πολύ έξυπνη η κίνηση του Λουτσέσκου να βγάλει τον Σάκχοφ πριν αποβληθεί. Για τον Μαρτίνς ήταν άστοχη η κίνηση να κάνει τον αργό Λάζαρο εσωτερική αλλαγή και να τον βάλει δεξιά, με τον Ποντένσε αριστερά. Ο τελευταίος ήταν η μόνη πηγή κινδύνο μαζί με τον Φορτούνη. Ήταν λάθος λοιπόν του Πορτογάλου τεχνικού.

Ο ΠΑΟΚ έπαιξε με την καλύτερη τετράδα στην άμυνα του πρωταθλήματος με τα καλύτερα στόπερ του πρωταθλήματος, τον Βαρέλα με τον Κρέσπο. Δηλαδή, παίχτηκε πάρα πολύ μεγάλη διαφορά στις τετράδες της άμυνας.

Το ευτράπελο είναι ότι ο Ολυμπιακός όταν το γύρισε σε 4-4-2 θα μπορούσε να φάει περισσότερα τέρματα στην κόντρα επίθεση. Αν ήταν προσκετικότερος ο ΠΑΟΚ στην τελευταία πάσα θα βλέπαμε άλλα πράγματα. Έβγαλε αντεπιθέσεις αλλά έκανε τσαπατσούλικα τελειώματα.

Θα μπορούσε να πάει το ματς σε αστρονομικά ύψη. Γιατί ο Ολυμπιακός ήταν για έξι γκολ! Προβλημάτισε σίγουρα τον κόσμο. Ο διακριθείς ήταν ο Σα, ο οποίος κράτησε το σκορ σε χαμηλά επίπεδα.

Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές περπατώ στα στενά της Τούμπας και βλέπω δεξιά και αριστερά χαρούμενα και γελαστά πρόσωπα. Είναι πάρα πολύ σημαντικό για μία πόλη που δεν παράγει τίποτα να έχει έναν ΠΑΟΚ για παρηγοριά. Αυτό το οφείλει στον Ιβάν Σαββίδη.

Εκείνος ευθύνεται για τη μεταμόρφωση του ΠΑΟΚ που από αιώνια τέταρτος έγινε μόνιμος πρωταγωνιστής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Και λίγα ήταν τα τρία - Μάθε μπαλίτσα από τον Μπίσεσβαρ - Κορόιδευε ο Φορτούνης - Είναι τιτάνας

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags