Facebook Pixel Το κάστρο δεν πέφτει ποτέ…
Life
| 2011-04-04 00:44:00

Το κάστρο δεν πέφτει ποτέ…

Το κάστρο δεν πέφτει ποτέ…

Ο Παντελής Διαμαντόπουλος γράφει για το απόρθητο "Καραϊσκάκη" και τους παίκτες του Ολυμπιακού που δεν έχουν "κάτσει" πάνω στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ήταν αξιόλογη η προσπάθεια της Καβάλας στο Καραϊσκάκη, στην μάχη άλλωστε που δίνει η ομάδα του Μαντζουράκη, ώστε να χωθεί στην τετράδα των πλέι- οφ.

Οι «Αργοναύτες» βέβαια, δεν «άπλωσαν» το παιχνίδι τους, δεν έκαναν για παράδειγμα αυτό που έκανε ο Ολυμπιακός Βόλου ή ο Ατρόμητος.

Με ένα είδος»κλεφτοπόλεμου» θέλησαν να εκμεταλλευτούν τις αρετές δυο- τριών παικτών που υπό προϋποθέσεις, μπορούν να γίνουν απειλητικοί.

Ωστόσο, αυτό μέσα στο απόρθητο Καραϊσκάκη, ήταν δύσκολο. Οι φιλοξενούμενοι, αισθάνθηκαν την πίεση των Πειραιωτών από το ξεκίνημα, κυρίως με τον Μιραλάς.

Δίχως τις κοφτές και γρήγορες πάσες του Ιμπαγάσα, ο πρωταθλητής Ελλάδας θέλησε να γίνει απειλητικός διαφορετικά.

Το παιχνίδι πήγε στα άκρα, ο Βαλβέρδε έστειλε για πολλή ώρα τα «ανάποδα πόδια» στις δυο πλευρές και ο Μιραλάς, σύγκλινε για πλάκα. Σε δυο περιπτώσεις ο Ολυμπιακός ζήτησε πέναλτι και σε άλλη μια οι αντίπαλοί του.

Όπως και να ‘χει το πρώτο μέρος έκλεισε με… κουλούρια και στο Καραϊσκάκη να μεν δεν είχαν δει γκολ, αλλά το ματσάκι δεν ήταν από αυτά που προκαλούν ύπνο και αηδία στο κοινό.

Έμενε να γίνει η αρχή, κάποιο ξέσπασμα, ένα διάστημα βρε παιδί μου, που οι ποδοσφαιριστές θα ξέχναγαν τα τυπικά πατήματα και θα ‘καναν το κάτι παραπάνω...

Αυτό συνέβη! Σε πολύ σύντομο διάστημα, μπήκαν τέσσερα γκολάκια. Ο Ολυμπιακός με μια κρυφή πάσα του Μιραλάς, την επιμονή του Χολέμπας και φυσικά την σωστή κίνηση του Φουστέρ στην περιοχή, έβαλε το γκολ.

Η Καβάλα δεν «απάντησε» ως… Καβάλα. Ισοφάρισε μακριά από τα δικά της συνηθισμένα κόλπα, με μια κεφαλιά σε φάουλ από δεξιά.

Και εκεί που όλοι πίστεψαν ότι το βράδυ θα ήταν κομματάκι περίεργο, ήρθε ο Ραφίκ Τζιμπούρ να βάλει γκολάρα με κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι.

Αυτό «έκοψε τα πόδια» των παικτών του Μαντζουράκη και πριν προλάβουν να τα αισθανθούν ξανά, είχαν δει και τον Μιραλάς να τους τιμωρεί.

Το καλό για τους Ολυμπιακούς είναι, ότι δεν έχουν «κάτσει» στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Συνεχίζουν και απ’ ότι φαίνεται έχουν βάλει σκοπό να τελειώσουν στο ίδιο τέμπο. Άλλωστε θα ‘χουν πολύ καιρό να καθίσουν…

ΠΗΓΗ: www.sport24.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags