Facebook Pixel "Πωλείται ο Κωνσταντόπουλος"
Life
| 2011-05-17 22:53:00

"Πωλείται ο Κωνσταντόπουλος"

"Πωλείται ο Κωνσταντόπουλος"

Για την παραμονή της Κέρκυρας στην κατηγορία, τις υποδομές της ομάδας καθώς επίσης για κάθε ένα πρόσωπο ξεχωριστά από αυτά που… σημάδεψαν την ομάδα μίλησε, μεταξύ άλλων, ο τεχνικός διευθυντής των «Φαιάκων», Νίκος Λυράκης.

Ο Νίκος Λυράκης μίλησε στον κερκυραϊκό τηλεοπτικό σταθμό «Start» όπου αναφέρθηκε στη φετινή σεζόν της ομάδας και τον επιτυχημένο στόχο της παραμονής στη Σούπερ Λίγκ . Όσον αφορά τις γηπεδικές υποδομές, ο τεχνικός διευθυντής της Κέρκυρας υπογράμμισε πως από τη νέα χρονιά θα έχει τοποθετηθεί η λυόμενη κερκίδα στο βόρειο πέταλο του γηπέδου, χωρητικότητας 1.230 θέσεων, η οποία θα εξυπηρετεί και τις ανάγκες των οπαδών των φιλοξενούμενων ομάδων, ενώ προανήγγειλε ότι σύντομα θα γίνουν γηπεδικές υποδομές ανάλογου μεγέθους με αυτές που έγιναν φέτος.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων του σταθμού ο Νίκος Λυράκης:

Επιβεβαίωσε ότι η ομάδα είναι πρόθυμη να προβεί στην πώληση του τερματοφύλακα Κωνσταντόπουλου, αφού σε σχετική ερώτηση απάντησε ως εξής:

«Η πώληση ποδοσφαιριστών αποτελεί μια σύγχρονη πρακτική. Για να μπορέσουν να επιβιώσουν ομάδες όπως εμείς, ψάχνουν να βρουν τέτοιου είδους ευκαιρίες. Στη σημερινή οικονομική πραγματικότητα, αλλά και στην ποδοσφαιρική λογική που υπάρχει σε όλο τον πλανήτη, δεν μπορείς να αγνοήσεις το ενδεχόμενο της πώλησης ενός παίκτη. Την οποία εγώ, λόγω και του επαγγέλματος που κάνω, την θεωρώ απαραίτητη 1.000% στην προοπτική και στο μέλλον αυτής της ομάδας. Πρέπει αυτή η ομάδα να μάθει και να μπορεί να είναι αυτάρκης».

Για πέντε παίκτες που φέτος είχαν πολλές συμμετοχές και των οποίων η συνεργασία τελειώνει (Μακρής, Βενέτης, Στολτίδης, Επστάιν και Μαϊστόροβιτς, τόνισε:

«Πρόθεσή μας είναι τα παιδιά αυτά να παραμείνουν στην ομάδα, διότι θέλουμε να διατηρηθεί ο βασικός κορμός. Εξαιρώ την περίπτωση του Επστάιν, που δεν είναι στο χέρι μας αυτή τη στιγμή. Από εκεί και πέρα, στο μπάτζεντ έχουμε βάλει κάποια όρια, τα οποία ούτε έχουμε πρόθεση να ξεπεράσουμε, ούτε θέλουμε να διακυβεύσουμε κάποια πράγματα που στην ομάδα είναι πολύ πιο σημαντικά στη λειτουργία της από κάποιο πρόσωπο».

Για τον Μακρή, για τον οποίο φέρεται να ενδιαφέρεται ο Ατρόμητος:

«Ο Μακρής είναι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Εάν βρει κάποια καλύτερη προσφορά ή καλύτερες συνθήκες από αυτές που συνάντησε στην Κέρκυρα, έχει το δικαίωμα της επιλογής. Εκτιμώ πως η ομάδα δεν εξαρτάται από την παραμονή ή την φυγή κάποιου προσώπου και αυτό είναι πολύ σημαντικό προς το παρόν».

Για την… ιδιάζουσα περίπτωση του Στολτίδη:

«Με την πορεία που έχει στο ποδόσφαιρο, έχει αποκτήσει το δικαίωμα να παίρνει τις αποφάσεις του στο χρονικό διάστημα που ο ίδιος θα ορίζει. Πρόθεσή μας είναι να παραμείνει στην ομάδα. Αυτός από την πλευρά του είναι μεταξύ του να συνεχίσει την καριέρα του στην Κέρκυρα και του να σταματήσει το ποδόσφαιρο. Όταν θα είναι σε θέση να μας δώσει την απάντησή του, τότε κι εμείς είτε θα υπογράψουμε ένα νέο συμβόλαιο μαζί του, είτε θα κάνουμε ένα αποχαιρετιστήριο παιχνίδι προς τιμή του».

Για τον Γιώργο Λιμπάντση:

«Είναι ένας παράγοντας που είναι εξαιρετικά απαραίτητος στις δύσκολες εποχές που περνά το ελληνικό ποδόσφαιρο».

Για τον Μπόζινταρ Μπάντοβιτς:

«Θεωρώ ότι είναι ένας προπονητής που θα γράψει τη δική του ιστορία στο σύγχρονο ποδόσφαιρο».

Τι ονειρεύεται για τον ΑΟ Κέρκυρα:

«Πιστεύω ότι μπορούμε να καταφέρουμε πολλά πράγματα. Μικρά-μικρά μεν, και με πολύ σταθερά βήματα. Θεωρώ ότι σε αυτού του είδους τις ομάδες, όριο είναι μόνον ο ουρανός, που λένε».

Για τον Σπύρο Καλογιάννη:

«Πιστεύω ότι έχει γράψει τη δική του ιστορία στην Κέρκυρα. Ενδεχομένως, κι εκεί είναι το βασικό ζητούμενο, να είναι ένας παράγοντας μιας άλλης εποχής».

Για τον Μπάμπη Τεννέ:

«Η συνεργασία μας με τον Μπάμπη Τεννέ λύθηκε όχι τόσο λόγω των αποτελεσμάτων, όσο εξαιτίας της διαφοράς φιλοσοφίας που είχαμε. Με τον Μπόζινταρ Μπάντοβιτς η φιλοσοφία μας πλησίασε πολύ σε αυτό που θέλαμε. Πιστεύω ότι η καταξίωση του κ. Τεννέ είναι δεδομένη. Οι δυνατότητες που έχει δείξει σαν προπονητής είναι κι αυτές δεδομένες. Από εκεί και πέρα είναι ζήτημα το αν ταιριάζεις ή δεν ταιριάζεις μαζί του σε επίπεδο φιλοσοφίας».

Για την προηγούμενη ομάδα του, τη Λάρισα και τον Κώστα Πηλαδάκη:

«Σε ό, τι με αφορά, η Λάρισα είναι ένα κομμάτι πολύ σημαντικό του μυαλού μου, της καρδιάς μου, της ψυχής μου, την καριέρας μου και δεν υπάρχει περίπτωση ποτέ να το ξεχάσω αυτό το κομμάτι. Όσον αφορά τον Κώστα Πηλαδάκη, είναι ένας άξιος επιχειρηματίας, ένας πολύ σημαντικός άνθρωπος για τη σύγχρονη πραγματικότητα του ελληνικού ποδοσφαίρου, αλλά κι ένας άνθρωπος άτυχος, διότι τα λάθη του τα πληρώνει στο έσχατο σημείο».
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags