Facebook Pixel «Μην το βλέπουν ως ευκαιρία για να δείξουν ατομικά τι αξίζουν»
Life
| 2011-07-17 11:19:00

«Μην το βλέπουν ως ευκαιρία για να δείξουν ατομικά τι αξίζουν»

«Μην το βλέπουν ως ευκαιρία για να δείξουν ατομικά τι αξίζουν»

Τι σημαίνει Εθνική Ελλάδος θέλησε να εξηγήσει ο Νίκος Ζήσης. Ο διεθνής άσος της Σιένα ξεκαθάρισε πως ο στόχος ενόψει του Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας δεν αλλάζει, τονίζοντας πως θα πάνε για να διεκδικήσουν μετάλλιο… 

Αναλυτικά, όσα είπε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ:

Για τις αλλαγές στο ρόστερ:

«Μετά το 2008 άλλαξαν τα πράγματα αφού έως τότε η σύνθεση παρέμενε η ίδια. Τα δύο τελευταία χρόνια υπήρξαν αρκετές αλλαγές σε παίκτες καθώς είχαμε τραυματισμούς καταρχάς. Είναι λογικό να έρθουν οι αλλαγές αφού έφυγαν σημαντικοί παίκτες όπως ο αρχηγός μας ο Μιχάλης Κακιούζης, ο Λάζαρος Παπαδόπουλος και τώρα ο Παπαλουκάς, ο Διαμαντίδης και ο Τσαρτσαρής.

Η ομάδα ήδη έχει συνηθίσει να παίζει με νέα πρόσωπα με παιδιά που έρχονται για πρώτη φορά. Βάρος δεν αισθανόμαστε διότι είμαστε αρκετά έμπειροι από μεγάλα τουρνουά είτε με τους συλλόγους μας είτε με την εθνική. Έχουμε έναν καινούργιο προπονητή. Ο Ηλίας Ζούρος είναι καταξιωμένος προπονητής οπότε αυτό που οφείλουμε να κάνουμε είναι να προετοιμαστούμε και να είμαστε γεροί στην προετοιμασία».

Για το μυστικό της επιτυχίας:

«Πρέπει όλα τα παιδιά να βρίσκονται στην ίδια σελίδα. Να καταλάβουν τι είναι η εθνική και κυρίως να μην την αντιμετωπίσουν ως την ευκαιρία να δείξουμε ατομικά τι αξίζουμε. Νικούν σε αυτά τα τουρνουά των συνεχόμενων αγώνων οι ομάδες που έχουν την ίδια διάθεση. Δεν έχεις το χρόνο να αυτοματοποιήσεις το παιχνίδι σου στην εθνική κάτι που στο παρελθόν διαθέταμε αφού υπήρχε ο ίδιος προπονητής και οι ίδιοι παίκτες για τρία, τέσσερα συνεχόμενα τουρνουά. Στην εθνική παίζει μεγάλο ρόλο το κλίμα, να θυσιάζεσαι για τον άλλο».

Για τους στόχους του φετινού Ευρωμπάσκετ:

«Όταν εκπροσωπείς την Ελλάδα πάντα οι στόχοι σου είναι υψηλοί. Δεν γίνεται να παίξεις για τίποτε λιγότερο από τις πρώτες θέσεις. Αυτό θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε αναγνωρίζοντας το γεγονός ότι φέτος έχουμε να αντιμετωπίσουμε ομάδες γεμάτες με παίκτες από το ΝΒΑ. Το δέλεαρ της συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου είναι μεγάλο κι εμείς το γνωρίζουμε αφού έχουμε παίξει σε δύο τόσο σπουδαίες διοργανώσεις.

Το γεγονός ότι οι αντίπαλοί μας είναι πλήρεις, δεν αλλάζει κάτι. Θέλουμε ένα ακόμα μετάλλιο σίγουρα, κοιτώντας όμως την πρώτη επιδίωξη είναι η τετράδα και από εκεί βλέπουμε. Πρώτιστος στόχος μας, να παίξουμε καλό μπάσκετ να γίνουμε ομάδα και νομίζω ότι αφού δεθούμε διαθέτουμε τις δυνατότητες να φτάσουμε ψηλά ασχέτως αντιπάλου.

Για να θυμηθώ το παρελθόν μας, ο αγώνας με την Γαλλία το 2005 μας άλλαξε, μας πέρασε το πνεύμα του νικητή. Από τότε κερδίζαμε παιχνίδια με κάθε πιθανό κι απίθανο τρόπο. Πιστεύαμε ότι δεν θα χάσουμε ότι κι αν έγραφε το ταμπλό. Αυτό να κτίσουμε φέτος. Το προολυμπιακό είναι ο πρώτος στόχος. Ο... ελάχιστος στόχος».

Για την αποτυχία του Μουντομπάσκετ:

«Ο αποκλεισμός μας από την οκτάδα του Μουντομπάσκετ αποτελεί κίνητρο για την φετινή προσπάθεια. Να γεμίσουμε με πείσμα με αυτό που συνέβη πέρυσι. Πρέπει να ξεχάσουμε τα περυσινά μας λάθη. Ήταν ένα περίεργο δίμηνο. Παίξαμε πολύ καλά στα φιλικά αλλά μετά τα όσα συνέβησαν με την Σερβία χάσαμε την ισορροπία μας. Προσπαθήσαμε πολύ ήρθαν όμως κάποια παιχνίδια όπως αυτό με την Τουρκία ή με την Ρωσία τα οποία μας έριξαν λίγο την ψυχολογία. Νομίζω ότι παίξαμε με την Ισπανία το καλύτερό μας παιχνίδι τα τελευταία χρόνια με εξαίρεση τον ημιτελικό του 2007. Πιστέψαμε στη νίκη και θα μπορούσαμε να την πάρουμε στο τέλος. Δεν έγινε. Κοιτάμε μπροστά».

Για τους... απόντες:

«Δεν είναι εύκολο να είσαι 100% έτοιμος για να παίξεις 11 παιχνίδια σε λίγες ημέρες. Καλύτερα να μιλάμε για τους παρόντες που θα κάνουν την προσπάθεια. Υπάρχει ένα εξοντωτικό τουρνουά για να φτάσεις στα ημιτελικά. Αν δεν αισθάνεσαι ότι βρίσκεσαι στην καλύτερη κατάσταση, λογικό είναι να απέχεις. Νομίζω ότι πρέπει να δικαιολογήσουμε κάποια παιδιά αλλά και μεγάλοι παίκτες που δεν θα αγωνιστούν.

Είχαμε καλομάθει να μην έχουμε απουσίες. Πολλές φορές είναι πολύ δύσκολο να παίζεις οκτώ εννιά, 10 σεζόν σερί. Φτάνει εκείνη η στιγμή που θες να κάνεις ένα διάλειμμα ή ακόμα και να σταματήσεις. Θα συμβεί και με μένα, τον Βασίλη, τον Φώτση, τον Μπουρούση στο εγγύς ή το απώτερο μέλλον. Πιστεύω ότι τώρα πρέπει να μιλήσουμε για τα παιδιά που είναι παρόντα σε αυτή την προετοιμασία».

Για το μέλλον του στη Σιένα ή στην... Ελλάδα:

«Ανήκω στη Σιένα, θα συνεχίσω εκεί. Δεν θέλω να σχολιάσω κάτι περαιτέρω γι αυτό το θέμα επί του παρόντος».

Για τον ερχομό του γιου του:

«Τα συναισθήματα του ερχομού ενός παιδιού δεν συγκρίνονται με οποιονδήποτε τίτλο, με οτιδήποτε έχεις πετύχει στην ζωή σου».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags