Facebook Pixel «Μπάτε σκύλοι αλέστε!»
Life
| 2011-01-18 23:46:00

«Μπάτε σκύλοι αλέστε!»

«Μπάτε σκύλοι αλέστε!»

Ο Γιώργος Γαλάτσης γράφει για τον διαχειριστικό έλεγχο της ΠΑΕ ΑΕΚ και υποστήριζει ότι δεν πρέπει να χαθεί το δάσος για ένα και μόνον δέντρο…

Πραγματικά η ώρα δεν προσφέρεται για πολλά λόγια και περισπούδαστες αναλύσεις!

Δεν είναι να πιάσεις μια προς μια τις «γκρίζες ζώνες» που πλανώνται πάνω από τις 119 σελίδες του διαχειριστικού ελέγχου και να «στέκεσαι» σε...απίστευτες υποθέσεις που...ξεφυτρώνουν μπροστά σου σ' αυτό το «ταξίδι στο παρελθόν».

Δεν είναι να αρχίζεις να βάζεις ερωτήματα που αφορούν στην έντονη δραστηριότητα που είχε αναπτύξει ο μάνατζερ Π. Δομουτζόγλου με τη διοίκηση Νικολάϊδη, στη μεταγραφή του Ενσαλίουα, στην υπόθεση του...χταποδιού, Αγκοστίν Πελετιέρι.

Όποιος το κάνει θα χάσει...το δάσος και θα δει μόνον το δέντρο! Όλοι γνωρίζαμε, λίγο πολύ, ότι ο τρόπος διαχείρισης της ΠΑΕ ΑΕΚ από τον Ντέμη Νικολαϊδη ήταν «παράδειγμα προς αποφυγήν», όλοι ξέραμε για τις αλόγιστες σπατάλες δεξιά κι αριστερά. Άσχετα αν υπάρχουν ακόμη και σήμερα άνθρωποι που μιλάνε «για τα καλύτερα χρόνια της ΑΕΚ». Δικαίωμά τους, ο καθένας μπορεί να λέει ο, τι θέλει, τσάμπα είναι!

Όσοι σταθούν, λοιπόν, για παράδειγμα στους φουσκωμένους λογαριασμούς των κινητών θα χάσουν από τα μάτια τους το πλέον χαρακτηριστικό «κομμάτι» που έρχεται στην «ανατολή» του 2011 να αποδείξει ότι εκεί μέσα...έχανε η μάνα το παιδί και το παιδί τη μήνα!

Είναι πραγματικά θλιβερό να διαβάζει κανείς ότι...αναζητείται ο εξωτερικός λογιστής για να φέρει στην ΠΑΕ ΑΕΚ τα βιβλία των χρήσεων λήξης του 2005 και του 2006 κι αυτός να εμφανίζεται απόψε...στο καπάκι στην ιστοσελίδα του «novaΣΠΟΡ fm» και να...σερβίρει και το επίσημο έγγραφο της παράδοσής τους, στην «κιτρινόμαυρη εταιρεία από το...2006!!

«Σήμερα την 23/10/06 παρεδόθησαν στην ΠΑΕ ΑΕΚ και συγκεκριμένα στον άνθρωπο που είχε στείλει στο γραφείο μας, επί της οδού Περικλέους 17 στο Νέο

Ψυχικό, τον υπάλληλο της ΠΑΕ ΑΕΚ, κ. Κατράκη Στέλιο και στον οδηγό της ΠΑΕ ΑΕΚ, κ. Ζεϊμπέκη Παναγιώτη, τα κάτωθι, τα οποία αφού ελέγχθησαν και παραλήφθηκαν από του άνω παραδόθηκαν στα γραφεία της ΠΑΕ και συγκεκριμένα στον λογιστή της ΠΑΕ ΑΕΚ, κ. Κολοβό Κωνσταντίνο.

Ήτοι,

1. Ηλεκτρονικά όλες οι κινήσεις και εγγραφές που είχαν γίνει από 01/07/04 - 30/09/06 (στον κ. Γαβρινιώτη Κωνσταντίνο, λογιστή που είχε ορίσει κάποιος μέτοχος)

2. Αρχείο όλων των παραστατικών όλων των ετών που υπήρχαν στο γραφείο μας.

3. Θεωρημένα βιβλία (ισοζύγια, βιβλίο απογραφών)

4. Ισολογισμοί, δημοσιεύσεις

5. Τράπεζες

Ο παραλαβών

Κατράκης Στέλιο», αναφέρει το έγγραφο του Κωνσταντίνου Παπαγιαννόπουλου!
Ωραία, λοιπόν, που είναι τα λογιστικά βιβλία; Τα...πήρε το ποτάμι;;

Είναι απίστευτο, επίσης, να διαβάζεις ότι «η διοίκηση της εταιρίας δεν έχει διαφυλάξει το σύνολο των λογιστικών καρτελών του αναλυτικού καθολικού των χρήσεων λήξης 30.06.2005 και 30.06.2006 με συνέπεια ο έλεγχός μας στις ανωτέρω χρήσεις να υπόκειται σε πληθώρα περιοριστών»!

Είναι πρωτάκουστο για πέφτεις λίγο παρακάτω στην παράγραφο που αναφέρει ότι «σε πληθώρα περιπτώσεων δεν μας παραδόθηκαν δικαιολογητικά πρωτογενών λογιστικών εγγραφών με συνέπεια να μην είμαστε σε θέση να επιβεβαιώσουμε τις καταβολές δόσεων και λοιπών αμοιβών στους δικαιούχους ποδοσφαιριστές, προπονητές, managers και ομάδες»!

Κοντολογίς...δεν υπάρχει ίχνος στοιχείων για δυο ολόκληρες χρονιές με τα οποία οι ορκωτοί λογιστές της BDO θα «ακολουθούσαν την πορεία» του χρήματος που διακινήθηκε στις συγκεκριμένες χρονιές!

Υπάρχει μόνον ένας...εξωτερικός συνεργάτης ο οποίος δεν...ίδρωσε ακόμη κι όταν του έστειλε εξώδικο η ΠΑΕ ΑΕΚ τον περασμένο Σεπτέμβριο, για να επιστρέψει τα λογιστικά στοιχεία ΔΥΟ ΕΤΩΝ!!

Και ρωτάω ο αδαής: Μπαίνει αύριο η εφορία στην ΠΑΕ ΑΕΚ για να διενεργήσει τον τακτικό φορολογικό έλεγχο για την τελευταία 5ετία. Τι θα δώσει ο Αδαμίδης στους κρατικούς λειτουργούς; Το...εξώδικο στον εξωτερικό συνεργάτη του Νικολαϊδη;

Δεν χρειάζεται να πούμε κάτι παραπάνω σ' αυτό το ανεπανάληπτο «μπάτε σκύλοι αλέστε»! Άλλωστε όπως είπε και μια ψυχή άλλο «κακή διαχείριση» και άλλο «κακοδιαχείριση».

Μόνο που το αποτέλεσμα είναι ένα και αφορά φυσικά και στο μέλλον: Αν βρεθεί ένας άνθρωπος να βάλει τα λεφτά του σε τούτη την ομάδα και διαπιστώσει ότι...λείπουν έντυπα και ηλεκτρονικά αρχεία δυο χρήσεων, θα «κόψει δρόμο»...
 

ΠΗΓΗ: www.sentragoal.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags