Facebook Pixel «Μην ξενερώσουν τον κόσμο»
Life
| 2011-02-09 13:46:00

«Μην ξενερώσουν τον κόσμο»

«Μην ξενερώσουν τον κόσμο»

Ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος γράφει για τον αποψινό φιλικό αγώνα της Ελλάδος με τον Καναδά και καλεί τους διεθνείς να δείξουν ότι σέβονται τον κόσμο.

Αναλυτικά το άρθρο του:

Το γήπεδο είναι ...κουκλί και από μόνο του είναι ένας λόγος για να ενδιαφερθεί κάποιος για το ματς σήμερα. Γιατί η αλήθεια είναι πως φιλικό ματς και αντίπαλος ο Καναδάς δεν είναι ό,τι πιο εμπορικό για να πάει κάποιος στο γήπεδο, αλλά και γιατί στη Λάρισα σήμερα είναι ανοικτά τα καταστήματα και το απόγευμα, κάτι που ενδεχομένως να εμποδίσει κάποιους να βρεθούν στην AEL FC Arena.

Η εποχή που η Eθνική ομάδα έγινε μόδα, μετά το 2004, έχει περάσει, ωστόσο παραμένει η πιο ανταγωνιστική εκπρόσωπός μας σε διεθνές επίπεδο στο ποδόσφαιρο, οπότε θα ήταν άσχημο σήμερα να δούμε άδειες κερκίδες. Η ημερομηνία των φιλικών που έχει στο καλαντάρι της η ΦΙΦΑ για τον Φλεβάρη δυστυχώς έχει αποδειχτεί λανθασμένη, αφού όλο και πιο πολλοί παίκτες «τραυματίζονται» και αποφεύγουν να πάνε σε τέτοια ματς. Οπου και να γύριζε το μάτι κανείς την Κυριακή το βράδυ θα έβλεπε παίκτες να αποσύρονται από τα αποψινά ματς. Χρειάζονται αυτά τα παιχνίδια για να έχουν μια εικόνα οι ομοσπονδιακοί τεχνικοί σε ποια κατάσταση είναι οι παίκτες τους πριν από τους κρίσιμους αγώνες του Μαρτίου, αλλά με τα ευρωπαϊκά κύπελλα να επιστρέφουν την άλλη εβδομάδα και με τα πρωταθλήματα να έχουν μπει για τα καλά στις μάχες του δεύτερου γύρου ποιον να αδικήσεις;

Η δική μας Εθνική πάντως μαζεύτηκε με λιγότερη γκρίνια από πολλές άλλες και με τον Φερνάντο Σάντος να έχει τη δυνατότητα να δει και κάποιες άλλες λύσεις. Αλλωστε για εμάς τα δύο ματς με τη Μάλτα τον Μάρτιο στο «Τακάλι» και τον Ιούνιο στο Καραϊσκάκη είναι από αυτά που δεν φοβίζουν και οι έξι πόντοι θεωρούνται σίγουροι, αλλά από κάτι τέτοια ματς γίνονται οι ζημιές.

Τι προέχει λοιπόν σήμερα; Πρώτον να δείξουν όσοι παίξουν μια τέτοια εικόνα που να μην ξενερώσει ο κόσμος που θα πάει στο γήπεδο. Θυμίζω ότι τέτοια εποχή πέρυσι, στον Βόλο, ο κόσμος έτρεξε να γεμίσει το Πανθεσσαλικό για να γευτεί τελικά την άνοστη σούπα της ήττας (και κυρίως της εμφάνισης) από τη Σενεγάλη. Και αυτό είναι πιο σημαντικό για σήμερα. Αυτοί που θα μπουν να τα δώσουν όλα και να αποζημιώσουν τον κόσμο που δεν τους βλέπει από κοντά κάθε μέρα. Αυτό, το να δείξουν ότι τους σέβονται ως θεατές, έχει μεγαλύτερη αξία ακόμα και από τη νίκη σε τέτοια ματς.

ΠΗΓΗ: sportday
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags