Facebook Pixel Συνεχίζει το …δούλεμα ο Καντάφι
Life
| 2011-03-02 16:54:00

Συνεχίζει το …δούλεμα ο Καντάφι

Συνεχίζει το …δούλεμα ο Καντάφι

«Ο λαός έχει την απόλυτη ελευθερία να διαλέξει αυτό που τον εκφράζει», είπε πριν από λίγο o Καντάφι σε τηλεοπτικό μαγνητοσκοπημένο διάγγελμα κι αφού φυσικά λίγο νωρίτερα είχε βομβαρδίσει μια ολόκληρη πόλη...

Ο ηγέτης της Λιβύης, Μουαμάρ Καντάφι, εμφανίστηκε πριν από λίγο σε μαγνητοσκοπημένο τηλεοπτικό μήνυμα, που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση. Η δήλωση αυτή έγινε την ίδια ώρα που συνεχίζονται οι σφοδρές συγκρούσεις στην Ανατολική Αίγυπτο, με την πόλη Μπρέγκα να αλλάζει διαρκώς χέρια, σύμφωνα με τις - ομολογουμένως συγκεχυμένες - πληροφορίες. Εικάζεται πως βρίσκεται στην Τρίπολη και, όπως φαινόταν από τη μετάδοση, γύρω βρίσκονταν διάφοροι υποστηρικτές του.

Ο Καντάφι επανέλαβε σαν σύνθημα: «Ω, αδέλφια! Ας φωνάξουμε όλοι, "Αλλάχ, Μουαμάρ, μόνο για τη Λιβύη"». Στη συνέχεια, πρόσθεσε πως δεν θεωρεί τον εαυτό του πρόεδρο της χώρας, άρα δεν τίθεται θέμα παραίτησης από το αξίωμα ενώ υποστήριξε πως δεν υπάρχουν εσωτερικά προβλήματα στην Λιβύη.

«Το σύστημα της χώρας βασίζεται στον λαό και κανείς δεν μπορεί να πάει κόντρα στη λαϊκή βούληση. Ο λαός έχει την απόλυτη ελευθερία να διαλέξει αυτό που τον εκφράζει».

Επίσης, είπε πως «ο υπόλοιπος κόσμος δεν είναι σε θέση να κατανοήσει το σύστημα που αφήνει τον έλεγχο μίας χώρας στα χέρια του λαού της», ενώ εν συνεχεία πρόσθεσε:

«Πάντα έλεγα πως ο λαός της Λιβύης είναι ελεύθερος και του παρέχεται απόλυτη αυτοδιάθεση. Οι επιθέσεις εναντίον των δυνάμεών μου θα έπρεπε να εκλαμβάνονται ως επιθέσεις απέναντι σε ό,τι συμβολίζει την ελευθερία και την αξιοπρέπεια αυτής της χώρας».

Και έκλεισε το τηλεοπτικό διάγγελμά του, λέγοντας εμφατικά: «Οι ξένες δυνάμεις θέλουν την κατάρρευση του Καντάφι. Την κατάρρευση από πού όμως; Ο Καντάφι είναι απλώς ένα σύμβολο για τον λαό της Λιβύης. Μόνο έτσι τον βλέπουν οι άνθρωποι εδώ και αυτοί είναι οι μόνοι που ξέρουν».

ΠΗΓΗ: zougla.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Ο Καντάφι βομβαρδίζει στα τυφλά! (BINTEO)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags