15/04/11 - 18:26

«Παραμύθια τα περί περιουσίας της Εκκλησίας»

Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος χαρακτήρισε «παραμύθι» τα όσα λέγονται περί μεγάλης περιουσίας της Εκκλησίας και τόνισε ότι αυτό «χρησιμοποιείται από πολλές πλευρές για διάφορους λόγους.

«Παραμύθια τα περί περιουσίας της Εκκλησίας»
57.886views 0shares

Σε συνέντευξή του στην ΕΤ3, ο κ. Ιερώνυμος ζήτησε την αποδέσμευση της εκκλησιαστικής περιουσίας και πρότεινε τη δημιουργία ενός ταμείου πρόνοιας που θα δημιουργηθεί από την αξιοποίησή της.

«Θα πρέπει ο ελληνικός λαός, να μάθει ότι το παραμύθι της μεγάλης περιουσίας της Εκκλησίας χρησιμοποιείται από πολλές πλευρές για διαφόρους λόγους» σχολίασε ο κ. Ιερώνυμος.

«Από το 100% της εκκλησιαστικής περιουσίας, το 96% έχει πλέον ληστευτεί, έχει δημευτεί και μένει ένα 4% περίπου. Δεν είναι ασήμαντο, είναι σπουδαίο, αλλά και αυτό δεσμευμένο».

Μάλιστα, ο κ. Ιερώνυμος, ζήτησε για μια ακόμη φορά την αποδέσμευση της εκκλησιαστικής περιουσίας, με στόχο, όπως είπε, την αξιοποίηση της και την δημιουργία από τα έσοδα της ενός ταμείου πρόνοιας για τους Έλληνες που δοκιμάζονται σήμερα.

«Έρχεται σήμερα σε αυτήν την κατάσταση η Εκκλησία να πει -δική μου πρόταση είναι, αλλά πιστεύω το ίδιο σκέφτονται και οι ιεράρχες-: "επιτέλους ελευθερώστε αυτήν την ανεκτίμητη περιουσία", τη λίγη που έχει μείνει, που είναι δεσμευμένη με ανήθικο τρόπο, απελευθερώστε την και τώρα που γίνεται λόγος για αξιοποίηση, να αξιοποιηθεί και η εκκλησιαστική περιουσία και τα έσοδα από την αξιοποίηση να μην πάνε ούτε στις μαύρες τρύπες του κράτους, αλλά ούτε να γίνουν μετοχές της Εκκλησίας» είπε ο Αρχιεπίσκοπος.

«Να φτιάξουμε ένα ταμείο πρόνοιας και όλα αυτά τα εισοδήματα, οι πόροι, να διατεθούν στο λαό μας με διακονία, με παρρησία...» κατέληξε.

Πηγή:Tanea.gr


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ