21/04/11 - 08:00

Επιστροφή στα ΚΤΕΛ, αφού τα καύσιμα καίνε! (BINTEO)

Η αυξημένη τιμή των καυσίμων σε συνδυασμό με την οικονομική στενότητα των ελληνικών νοικοκυριών, ενισχύει κατά πολύ την κίνηση των υπεραστικών λεωφορείων και τις υπερταχείες του ΟΣΕ για την έξοδο του Πάσχα.

49.765views 0shares

Από την προηγούμενη εβδομάδα έχει ξεκινήσει η έξοδος των Αθηναίων προς τις ιδιαίτερες πατρίδες τους, με την αρχή να γίνεται ως συνήθως από τους φοιτητές ενώ σήμερα και αύριο η κίνηση αναμένεται να κορυφωθεί.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως η κίνηση της εξόδου από τα ΚΤΕΛ της πρωτεύουσας για το φετινό Πάσχα είναι αυξημένη σε αντιστοιχία με τα περσινά δεδομένα καθώς σε αυτό συνέβαλε πολύ η αυξημένη τιμή της βενζίνης.

Με έκτακτα δρομολόγια τα λεωφορεία των ΚΤΕΛ θα επιχειρήσουν να καλύψουν τη μεγάλη ζήτηση για θέσεις αφού το συγκεκριμένο μέσο θεωρείται από τα πιο φτηνά.

Κάτι άλλωστε που επιβεβαιώνει και ο διευθυντής Κεντρικού Σταθμού Αθηνών Υπεραστικών Λεωφορείων Ελλάδος Χαρίλαος Φούκας

Ενδεικτικό είναι ότι για να ταξιδέψει κάποιος από Αθήνα στην Θεσσαλονίκη θα πληρώσει 65 ευρώ ενώ αν χρησιμοποιήσει το ΙΧ του το κόστος θα ανέβει στα 220 ευρώ.

Έτσι για μια τριμελή οικογένεια το κόστος του ταξιδιού είναι λιγότερο ενώ από τέσσερα μέλη και πάνω θεωρείται ασύμφορο.

Τέλος να σημειωθεί πως σε ετοιμότητα βρίσκεται και η Τροχαία, που από τη Μεγάλη Πέμπτη θα θέσει σε ισχύ και τα έκτακτα μέτρα.

Πηγή: protothema.gr