05/01/11 - 02:16

Όργια παραβατικών πράξεων

Πληρωνόντουσαν ακόμη και τις μέρες της απεργίας.

Όργια παραβατικών πράξεων
35.113views 0shares

Όργιο παραβατικών πράξεων και παρατυπιών περιλαμβάνει το πόρισμα των επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης που ερεύνησαν επισταμένως το τμήμα καθαριότητας του Δήμου της Αθήνας.

Από τα στοιχεία του πορίσματος φαίνεται ότι στις απεργιακές κινητοποιήσεις του 2010 συμμετείχαν και οι συμβασιούχοι του Δήμου (κατά παράβαση των συμβατικών τους υποχρεώσεων) και στις οικείες καταστάσεις οι ημέρες αυτές είχαν καταχωρηθεί ως ημέρες ρεπό, χωρίς όμως να περικοπούν οι αποδοχές τους.

Ο δήμος δεν φρόντισε να λάβει τα απαραίτητα μέτρα και σήμερα κατά παράβαση των διατάξεων έχει συσσωρευτεί ιδιαίτερα μεγάλος αριθμός ρεπό που μόνο στο τμήμα αποκομιδής και μεταφοράς απορριμμάτων ξεπερνάει τις 35.000.

Όπως επισημαίνεται στο σχετικό έγγραφο για όλα αυτά θα πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες και να ασκηθούν πειθαρχικές κυρώσεις εις βάρος του αντιδημάρχου καθαριότητας κ. Γ. Δημόπουλου. Επίσης καλείται ο δήμαρχος Αθηναίων να ασκήσει τις πειθαρχικές του αρμοδιότητες εις βάρος του Διευθυντή καθαριότητας κ. Ιωάννη Μόρτη γιατί επέτρεψε στους υπαλλήλους να απουσιάζουν τις ημέρες των απεργιακών κινητοποιήσεων, κάνοντας χρήση των ρεπό τους.

Χθες, εξάλλου, υπήρξαν εξελίξεις και στο θέμα των συμβασιούχων του δήμου της Αθήνας. Συγκεκριμένα με προσωρινή διαταγή του Μονομελούς Πρωτοδικείου της πρωτεύουσας εδόθη παράταση για την παραμονή στις θέσεις εργασίας τους σε 170 συμβασιούχους που απασχολούνται στην καθαριότητα, μέχρις ότου εκδοθεί και η οριστική απόφαση του Δικαστηρίου περί της παραμονής ή της απόλυσης των αιτούντων.

Διαβάστε το πλήρες άρθρο στο www.newsday.gr