Facebook Pixel «Τρύπα» ασφαλείας τα Κατεχόμενα! Στη σκιά της τρομοκρατικής απειλής η Κύπρος (ΒΙΝΤΕΟ)
Life
| 2023-12-13 06:35:00

«Τρύπα» ασφαλείας τα Κατεχόμενα! Στη σκιά της τρομοκρατικής απειλής η Κύπρος (ΒΙΝΤΕΟ)

του Γεωπόλδου
«Τρύπα» ασφαλείας τα Κατεχόμενα! Στη σκιά της τρομοκρατικής απειλής η Κύπρος (ΒΙΝΤΕΟ)

Η συνεργασία Mossad, CIA και ΚΥΠ απέδωσε καρπούς για τρίτη φορά τα τελευταία δυο χρόνια, αποτρέποντας τρομοκρατικό κτύπημα, με στόχους Ισραηλινούς που ζουν στην Κύπρο.

Του Χριστόφορου Νέστορος

Η συνεργασία Mossad, CIA και ΚΥΠ απέδωσε καρπούς για τρίτη φορά τα τελευταία δυο χρόνια, αποτρέποντας τρομοκρατικό κτύπημα, με στόχους Ισραηλινούς που ζουν στην Κύπρο.

Βάση τους, η Μονάδα 400 που υπάγεται στην Δύναμη Αλ-Κοντς των Φρουρών της Επανάστασης, στην Συρία.

Εισέρχονται από τα κατεχόμενα στις ελεύθερες περιοχές χωρίς καταγραφή, οπότε είμαστε διπλά προσεκτικοί, το γραφείο Τρομοκρατίας που λαμβάνει και αναλύει διάφορες πληροφορίες

Οι δυο στρατολογημένοι πράκτορες των Φρουρών της Επανάστασης έφθασαν μέσω κατεχομένων, με πλαστά διαβατήρια και ψεύτικα ονόματα.

Είχαν διαφορετικούς στόχους, αλλά ενεργούσαν υπό την καθοδήγηση του Mohammed Reza Ebadi Arablu ή Σαΐντ Αμπαντί.

Απεικονίζεται σε δυο διαφορετικά διαβατήρια που έχει στην κατοχή της η Μοσάντ, με διαφορετικά όμως ονόματα. Ενώ φέρεται να είναι ο εγκέφαλος της αποτυχημένης απόπειρας δολοφονίας ισραηλογεωργιανού επιχειρηματία τον περασμένο Νοέμβριο στην Τιφλίδα.

Ορμητήριο το ψευδοκράτος

Η σύλληψη των δυο Ιρανών επαναφέρει στο προσκήνιο την τρύπα ασφαλείας των κατεχομένων.

Χάρης Γεωργιάδης-Βουλευτής ΔΗΣΥ
Με μεγάλη μας ανησυχία ότι η κατοχική Τουρκία έχει μετατρέψει τα κατεχόμενα σε ορμητήριο τρομοκρατών

Με το Συμβούλιο Ασφαλείας του Ισραήλ να εκφράζει για πρώτη φορά τον προβληματισμό του για την κατάσταση ασφαλείας που επικρατεί στα κατεχόμενα ιδιαίτερα μετά την 7η Οκτωβρίου. Ενώ η κατάσταση περιπλέκεται μετά την εγκατάσταση στον βορρά, εκατοντάδων ισραηλινών.

Απαντώντας ο Ερσιν Τατάρ, αρνείται την όποια ανάμιξη του ψευδοκράτους στα σχέδια για επιθέσεις κατά Ισραηλινών, ο οποίος σημείωσε ότι βρίσκεται σε στενή επικοινωνία με τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών, Χακάν Φιντάν.

Ερσίν Τατάρ-Τ/κ ηγέτης
Έχουν ληφθεί οι απαραίτητες προφυλάξεις και στις θαλάσσιες,χερσαίες και αεροπορικές πύλες της «ΤΔΒΚ». H «ΤΔΒΚ» δεν θα επιτρέψει ποτέ τρομοκρατικές ενέργειες στο έδαφός του

Σε στενό κλοιό

Οι δυο Ιρανοί πράκτορές βρίσκονται στα χέρια της αντιτρομοκρατικής από τις 3 Νοεμβρίου. Κρατούνται σε κρατητήρια υψηλής ασφαλείας και ήδη δρομολογείται η απέλαση τους.

Χρίστος Ανδρέου-Εκπρόσωπος Τύπου Αστυνομίας
Λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα, αξιολογούνται πληροφορίες οι οποίες έρχονται κοντά μας από διάφορες πηγές είτε αυτές αφορούν την Interpol, Europol είτε τρίτες χώρες

Οι κρατικές υπηρεσίες πληροφοριών της Κύπρου παρακολουθούσαν από κοντά τις κινήσεις των δύο Ιρανών τους τελευταίους δύο μήνες  

Χρίστος Ανδρέου-Εκπρόσωπος Τύπου Αστυνομίας
Για να μην πανικοβάλλεται ο κόσμος, μέχρι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάτι άλλο για οποιοδήποτε πρόσωπο. Λαμβάνουμε πολλές πληροφορίες από τον απλό κόσμο για ύποπτα πρόσωπα, αξιολογούνται και λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα.

Στο «κόκκινο»

Την ίδια ώρα στο «κόκκινο» βρίσκονται τα μέτρα ασφαλείας σε χώρους συνάθροισης ενόψει της εορταστικής περιόδου μετά και τις προειδοποιήσεις της αρμόδιας ευρωπαίας επιτρόπου,  ότι  τα κράτη μέλη  θα αντιμετωπίσουν ενδεχομένως αυτή την περίοδο ιδιαίτερα αυξημένο κίνδυνο τρομοκρατικών επιθέσεων.

Χρίστος Ανδρέου-Εκπρόσωπος Τύπου Αστυνομίας
Έχουν δοθεί οδηγίες, από τον Αρχηγό Αστυνομίας προς όλους τους διευθυντές από την περασμένη Παρασκευή όπως το επόμενο διάστημα υπάρχει αυξημένη παρουσία μελών της Αστυνομίας σε συγκεντρώσεις

Ιδιαίτερα εμφανής είναι η παρουσία της αστυνομίας μέσα από πεζές αλλά και μηχανοκίνητες περιπολίες.

Μήνυμα με το οποίο ζητά από όσους βρίσκονται στο Λονδίνο να είναι σε εγρήγορση έστειλε η Μητροπολιτική Αστυνομία της βρετανικής πρωτεύουσας με βίντεο στο TikTok.
 

ΠΗΓΗ: Alpha Κύπρου

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags