Facebook Pixel Ανέλαβε δράση το Ινδικό Πολεμικό Ναυτικό στην Αραβική Θάλασσα
Life
| 2024-01-07 00:15:00

Ανέλαβε δράση το Ινδικό Πολεμικό Ναυτικό στην Αραβική Θάλασσα

του Γεωπόλδου
Ανέλαβε δράση το Ινδικό Πολεμικό Ναυτικό στην Αραβική Θάλασσα

Τα πλοία και τα αεροσκάφη του Πολεμικού Ναυτικού της Ινδίας εξακολουθούν να αναπτύσσονται για τη διατήρηση της ενισχυμένης επιτήρησης και την ανάληψη επιχειρήσεων θαλάσσιας ασφάλειας. Την τελευταία εβδομάδα, οι ινδικές ναυτικές ομάδες εργασίας που αναπτύχθηκαν στην περιοχή διερεύνησαν μεγάλο αριθμό αλιευτικών σκαφών και επιβιβάστηκαν σε σκάφη ενδιαφέροντος.

Το Ινδικό Ναυτικό συνεχίζει να παρακολουθεί την κατάσταση της θαλάσσιας ασφάλειας στη Βόρεια και Κεντρική Αραβική Θάλασσα και στον Κόλπο του Άντεν και παραμένει προσηλωμένο στη διασφάλιση της ασφάλειας της εμπορικής ναυτιλίας και των ναυτικών στην περιοχή, ανέφερε σε ανακοίνωσή του την Τετάρτη το υπουργείο Άμυνας.

Τα πλοία και τα αεροσκάφη του Πολεμικού Ναυτικού της Ινδίας εξακολουθούν να αναπτύσσονται για τη διατήρηση της ενισχυμένης επιτήρησης και την ανάληψη επιχειρήσεων θαλάσσιας ασφάλειας.

Την τελευταία εβδομάδα, οι ινδικές ναυτικές ομάδες εργασίας που αναπτύχθηκαν στην περιοχή διερεύνησαν μεγάλο αριθμό αλιευτικών σκαφών και επιβιβάστηκαν σε σκάφη ενδιαφέροντος.

Το Κέντρο Διαχείρισης και Ανάλυσης Πληροφοριών (IMAC) και το Κέντρο Πληροφοριών Σύντηξης - Περιοχή Ινδικού Ωκεανού (IFC-IOR) παρακολουθούν στενά τη λευκή ναυτιλία, ειδικά τα εμπορικά πλοία με ινδική σημαία που πετούν στην περιοχή, σύμφωνα με το υπουργείο.

Το Ινδικό Ναυτικό συντονίζεται επίσης με την Ακτοφυλακή για τη διατήρηση ενισχυμένης επιτήρησης εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ).

«Το Ινδικό Ναυτικό παρακολουθεί στενά τη συνολική κατάσταση σε συντονισμό με τις εθνικές ναυτιλιακές υπηρεσίες και παραμένει προσηλωμένο στην εξασφάλιση της ασφάλειας της εμπορικής ναυτιλίας και των ναυτικών στην περιοχή», ανέφερε το υπουργείο. 

#IndianNavy continues to monitor #maritimesecurity situation in North/ Central Arabian Sea & Gulf of Aden. Ships & aircraft remain mission deployed for enhanced surveillance & undertaking maritime security ops.@SpokespersonMoD @IN_WNC pic.twitter.com/X2t3oa5cVI

— SpokespersonNavy (@indiannavy) January 3, 2024

ΠΗΓΗ: Infognomonpolitics.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags