Facebook Pixel Sportdog.gr | Συμβουλές που τα "σπάνε" - Προτάσεις από hairstylists για να έχεις τα μαλλιά σου στην... τρίχα
| 2019-11-18 19:18:00

Συμβουλές που τα "σπάνε" - Προτάσεις από hairstylists για να έχεις τα μαλλιά σου στην... τρίχα

Sportdog Team
Συμβουλές που τα "σπάνε" - Προτάσεις από hairstylists για να έχεις τα μαλλιά σου στην... τρίχα

Οι κορυφαίοι μιλούν και δίνουν συμβουλές.

Και τι δεν θα έδινες να είναι τα μαλλιά σου πρωί, μεσημέρι, βράδυ όπως μετά από το ραντεβού σου στο κομμωτήριο: σουλουπωμένα, καλοσχηματισμένα, κουρεμένα με την τελευταία λέξη της μόδας. Να σηκωνόσουν από το κρεβάτι, να έκανες μπάνιο, να ντυνόσουν και να χτυπούσες δύο φορές παλαμάκια και το κεφάλι σου να είχε το κούρεμα και το χτένισμα που του αξίζει.

Μαγικά μπορεί κυριολεκτικά να μην δύναται να κάνεις, μεταφορικά όμως τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο. Αρκεί να γνωρίζεις τα μικρά μυστικά που πρέπει να γνωρίζεις για να έχεις τα μαλλιά σου πάντα στην τρίχα. Αυτά που σου αποκαλύπτουν ευθύς αμέσως οι πιο επιδραστικοί hairstylists, σήμερα.

Χρησιμοποίησε προϊόντα με ματ αποτέλεσμα αν έχεις αραίωση

«Μετά τα 30 και τα 40, πολλοί άντρες αντιμετωπίζουν προβλήματα αραίωσης, καθώς όσο μεγαλώνουμε οι τρίχες μας λεπταίνουν. Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις σ' αυτή την περίπτωση όσον αφορά στο τι προϊόν περιποίησης να επιλέξεις είναι να προτιμήσεις ένα που να προσφέρει ματ αποτέλεσμα. Το ματ φινίρισμα απορροφά το φως και προσθέτει όγκο, δίνοντας την ψευδαίσθηση ότι τα μαλλιά σου είναι πιο πυκνά» - Jason Shankey, κομμωτής

Κάνε αυγοθεραπεία

«Ο καλύτερος τρόπος για να ενδυναμώσεις τα μαλλιά σου και να τα διατηρήσεις υγιή είναι αυτός που μου είπε η γιαγιά μου. Μην γελάσεις, αλλά το να πλένεις μία φορά το μήνα τα μαλλιά σου με αυγό και εν συνεχεία να τα ξεπλένεις με κρύο νερό τους προσφέρει όλες τις απαραίτητες πρωτείνες που χρειάζονται» - Annita Cox, hairstylist

Το σωστό timing στο κούρεμα κάνει τη διαφορά

«Ποιος δεν θέλει να έχει την αμέριστη προσοχή του κομμωτή του, όταν τον κουρεύει; Η αλήθεια είναι πως όλοι. Καλό θα ήταν λοιπόν να κλείνεις ραντεβού στο κουρείο ώρες που δεν υπάρχει υπερβολική κίνηση στο χώρο. Για παράδειγμα, στο άνοιγμα ή λίγο πριν το κλείσιμο» - Annita Cox, hairstylist.

Η σημασία του pre-styling προϊόντος

«Όπως στο κρεβάτι μεγάλη βαρύτητα έχουν τα προκαταρκτικά, παρομοίως και στο styling σημαντικό ρόλο παίζει η προετοιμασία των μαλλιών σου για να δεχτεί καλύτερα η τρίχα σου το φορμάρισμα. Σου προτείνω να ψεκάσεις το κεφάλι σου με ένα σπρέι με θαλασσινό αλάτι. Εναλλακτικά μπορείς να απλώσεις μία μικρή ποσότητα σιλικόνης στις άκρες αν τα μαλλιά σου είναι μακριά» - TJ Hunt, κομμωτής.

Όσο λιγότερα, τόσο καλύτερα

«Μέτρον άριστον και όσο λιγότερα προϊόντα βάζεις στο κεφάλι σου, τόσο καλύτερα φορμαρισμένα θα είναι τα μαλλιά σου και το αποτέλεσμα θα είναι φυσικό» - Lachlan Watson, κομμωτής.

Ο εύκολος τρόπος για να αφαιρέσεις το κερί από τα μαλλιά σου

«Αν είσαι φανατικός του κεριού φιξαρίσματος, τότε σου έχουμε καλά νέα: το κόλπο για να το αφαιρέσεις χωρίς να χρειαστεί να τρίβεις τα μαλλιά σου στο ντους ή σπάσεις τις τρίχες σου από το τρίξιμο με την πετσέτα. Άπλωσε σαμπουάν στα μαλλιά σου πριν μπεις για μπάνιο, όταν είναι δηλαδή ακόμη στεγνά. Πέντε λεπτά μετά είσαι έτοιμος για λούσιμο» - Michael Douglas, style director του Head & Shoulders.

Ταμπονάρεις, ποτέ δεν τρίβεις

«Ο λάθος τρόπος συμπεριφοράς στα βρεγμένα μαλλιά σου είναι τα τρίβεις δυνατά με την βρεγμένη πετσέτα για να στεγνώσουν. Το μόνο που καταφέρνεις είναι να σπάσεις τις τρίχες. Ο σωστός τρόπος είναι να τα ταμπονάρεις ελαφρά με μία στεγνή πετσέτα, αφού τα έχεις αφήσει πρώτα τυλιγμένα για μερικά λεπτά σε πετσέτα προκειμένου να φύγουν τα πολλά νερά» - Ben Skervin, hairstylist.

Χαλαρώνεις και αφήνεις τους άλλους να αγχώνονται

«Το ότι το στρες μπορεί να σου προκαλέσει προβλήματα υγείας το γνωρίζεις. Το ότι μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στα μαλλιά σου, όπως τριχόπτωση και πιτυρίδα ίσως το ξεχνάς. Φρόντισε τον οργανισμό σου και το κεφάλι σου, προσπαθώντας όσο μπορείς να κοντρολάρεις το άγχος σου. Ξεκίνα γιόγκα ή οποιοδήποτε άλλη γυμναστική αισθάνεσαι ότι σου ταιριάζει, σε εκτονώνει και σε χαλαρώνει» - Linda Frawley, υποδιευθύντρια της αλυσίδας κομμωτηρίων Charles Worthington.

Απέφυγε το συχνό λούσιμο

«Αν έχεις ξηρά μαλλιά, ένα σύνηθες λάθος είναι να τα λούζεις συχνά, με αποτέλεσμα να τα αφυδατώνεις ακόμη περισσότερο. Η συμβουλή μου είναι να λούζεσαι μία ή δύο το πολύ φορές την εβδομάδα και να χρησιμοποιείς πάντα conditioner» - Carmelo Guastella, κομμωτής.

Η επικοινωνία με τον κομμωτή σου είναι χρήσιμη

Απέφυγε να κλείσεις ραντεβού σε ώρες αιχμής, που γνωρίζεις πολύ καλά ότι λόγω φόρτου εργασίας, ο κομμωτής σου μπορεί να μην σου δώσει την απαιτούμενη προσοχή. Καλό θα ήταν επίσης να φτάσεις στο κομμωτήριο πέντε με δέκα λεπτά νωρίτερα από το ραντεβού σου, προκειμένου να προλάβεις να συζητήσεις με τον κουρέα σου, αλλά και γιατί όχι, να εμπνευστείς από τα κεφάλια άλλων πελατών.

Ξεχνάς το ζεστό νερό

«Στην περίπτωση που έχεις λιπαρά μαλλιά, καλό θα ήταν να αποφεύγεις να λούζεσαι με ζεστό νερό, καθώς επιδεινώνει το πρόβλημα, δίνοντας το σήμα στους σμηγματογόνους αδένες να παράγουν ακόμη περισσότερο σμήγμα, λιπαρή ουσία» - Nicholas Clayton, συγγραφέα του A Butler’s Guide to Gentlemen’s Grooming.

Η αντηλιακή προστασία είναι το παν

«Επειδή καλοκαιράκι έρχεται και η μάχη με τον καυτό ήλιο ξεκινά, φρόντισε να βάζεις αντηλιακό όχι μόνο στο σώμα και το πρόσωπό σου, αλλά και στο κεφάλι σου. Στην αγορά θα βρεις είδη αντηλιακών για κάθε τύπο μαλλιών» - Trevor Sorbie, κομμωτής.

Μην τα χάνεις, επειδή χάνεις τα μαλλιά σου

«Υπάρχει το τέλειο κούρεμα - καμουφλάζ για όσους ταλαιπωρούνται από προβλήματα αραίωσης. Κρατάς κοντουκουρεμένα τα μαλλιά σου στα πλαϊνά και αρκετά πιο μακριά στην κορυφή. Το fade κούρεμα είναι το ιδανικό για να φαίνονται τα μαλλιά σου πιο πυκνά» - Oliver Woods, στιλίστας.

Πιστολάκι με μέτρο

«Λόγω βιασύνης, οι περισσότεροι συνηθίζουμε να μην περιμένουμε τα μαλλιά μας να στεγνώσουν φυσικά, ιδίως στην περίπτωση που είναι μακριά και χρησιμοποιούμε πιστολάκι στην πιο γρήγορη και θερμή ταχύτητα. Αποτέλεσμα; Καταστρέφουμε τον θύλακα της τρίχας και δημιουργούμε ψαλίδα στις άκρες. Συμβουλή μου είναι να γυρίσεις το πιστολάκι στον κρύο αέρα. Με τον τρόπο αυτό πρώτον δεν θα «κάψεις» τα μαλλιά σου και δεύτερον, δεν θα τα φριζάρεις» - Asgar Saboo, style director το σαλόνι ομορφιάς Daniel Galvin.

Το μυστικό για λάμψη βρίσκεται στην κουζίνα σου

«Μία φορά τον μήνα, λούσε τα μαλλιά σου με σαμπουάν δύο φορές. Την πρώτη ξέβγαλε αμέσως και τη δεύτερη άφησε τα για περίπου ένα με δύο λεπτά. Αφού τα ξεβγάλεις με νερό, λούσε τα ξανά αυτή τη φορά με ξύδι, ώστε να επαναφέρεις το Ph της επιδερμίδας του κεφαλιού σου στα φυσιολογικά του επίπεδα. Ξέβγαλέ τα με νερό και βουαλά... Λαμπερά, καθαρά και υγιή μαλλιά στο λεπτό» - Denis Robinson, κομμωτής.

Δάμασε τις μπούκλες σου

«Τα πιο ατίθασα και δύσκολα στο χειρισμό τους μαλλιά είναι αναμφισβήτητα τα σγουρά. Τι μπορείς να κάνεις για να τα τιθασεύσεις; Μετά το λούσιμο να χρησιμοποιείς πάντα conditioner. Όταν βγεις από το ντους και είναι ακόμα νωπά να μην ξεχνάς να εφαρμόζεις μια μικρή ποσότητα σιλικόνης. Μην αμελείς να τα χτενίζεις με μία ειδική βούρτσα για μπούκλες» - κομμωτής στο Ted’s Grooming Room.

Ο καλός ο κομμωτής από το παράθυρο φαίνεται

«Μπορεί να σου φανεί παράξενο, αλλά από την εμπειρία μου έχω καταλήξει στο εξής συμπέρασμα: Οι καλοί κομμωτές φροντίζουν πάντα ο περαστικός να τους βλέπει επί τω έργω από την τζαμαρία. Κι αυτό γιατί δεν έχουν τίποτα να κρύψουν. Απεναντίας, μόνο να διαφημίσουν την καλή δουλειά τους» - Robert Johnston, διευθυντής στο The Gentleman’s Shop.

Η επικοινωνία με τον κομμωτή σου είναι χρήσιμη

«Απέφυγε να κλείσεις ραντεβού σε ώρες αιχμής, που γνωρίζεις πολύ καλά ότι λόγω φόρτου εργασίας, ο κομμωτής σου μπορεί να μην σου δώσει την απαιτούμενη προσοχή. Καλό θα ήταν επίσης να φτάσεις στο κομμωτήριο πέντε με δέκα λεπτά νωρίτερα από το ραντεβού σου, προκειμένου να προλάβεις να συζητήσεις με τον κουρέα σου, αλλά και γιατί όχι, να εμπνευστείς από τα κεφάλια άλλων πελατών» - .Annita Cox, hairstylist.

Ψέκασε με λακ τις παλάμες σου

«Και ένα μυστικό για καλύτερο φινίρισμα στα μαλλιά σου. Μην ψεκάζεις απευθείας με λακ τα μαλλιά σου για να έχουν γερό κράτημα. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να ψεκάσεις τις παλάμες σου και μετά να "χαϊδέψεις" ελαφρά τα μαλλιά σου» - Gavin Cornwell, κομμωτής στο The King’s Canary.

Έχε πάντα μαζί σου μια τσατσάρα

«Επειδή ποτέ δεν ξέρεις πού μπορεί να σε βγάλει ο δρόμος σου μετά το γραφείο, έχε πάντα μαζί σου μια τσατσάρα. Ναι, ναι, αυτή που κουβαλούσε στο τσεπάκι του πουκαμίσου του ο παππούς σου. Αρκεί να την βρέξεις με νερό και να τη χτενίσεις τα μαλλιά σου στην κατεύθυνση που θες για να ανανεώσεις το χτένισμά σου» - Paul Burfoot, ιδρυτής του σαλονιού ομορφιάς Fish.

Πρόσεχε τι τρως

«Έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι η διατροφή σου επηρεάζει όχι μόνο την καλή υγεία του οργανισμού σου, αλλά εκείνη των μαλλιών σου. Σύμφωνα με ειδικούς οι σωστές διατροφικές επιλογές μπορεί να σε σώσουν, αν πέφτουν τα μαλλιά σου» - Gavin Cornwell, κομμωτής στο The King’s Canary.

ΠΗΓΗ: gr.askmen.com

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags