Facebook Pixel Euroleague: Τρομερή ματσάρα - Τεράστια νίκη "θρίλερ" για Ζαλγκίρις κόντρα στη Μακάμπι (ΒΙΝΤΕΟ)
Μπάσκετ
| 2023-04-06 21:59:00

Τρομερή ματσάρα - Τεράστια νίκη "θρίλερ" για Ζαλγκίρις κόντρα στη Μακάμπι (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team

Σε ένα ματς που... έσπασαν καρδιές, η Ζαλγκίρις έπαιξε σκληρή άμυνα και έμεινε «ζωντανή» στο κυνήγι των πλέι οφ, νικώντας την Μακάμπι Τελ Αβίβ (68-67). Μοιραίος για τους ηττημένους ο Ουέιντ Μπόλντγουιν.

Euroleague: Σπουδαία «μάχη» έγινε στη "Zalgirio Arena" με την ομάδα του Κάζις Μακσβίτις να παίζει εξαιρετική άμυνα στο β' ημίχρονο (22π. παθητικό) και να παίρνει μια νίκη, που πανηγυρίστηκε έξαλλα. Μια εύστοχη βολή του Αϊζάια Τέιλορ και η αστοχία του Ουέιντ Μπόλντγουιν έκριναν το «θρίλερ», με τους Λιθουανούς να μένουν «ζωντανοί» στο κυνήγι της οκτάδας.

Με την νίκη αυτή η Ζαλγκίρις βελτίωσε το ρεκόρ της σε 18-15 και θέλει να τερματίσει με καλύτερο ρεκόρ από την Μπασκόνια (16-15 με ματς λιγότερο), καθώς η ισοβαθμία είναι υπέρ των Βάσκων. Για τους Λιθουανούς απομένει το εκτός έδρας ματς με την Μπάγερν Μονάχου (14/4, 21:30), ενώ η ισπανική ομάδα έχει μπροστά της τα παιχνίδια με τη Βιλερμπάν (εντός) και τον Ολυμπιακό (εκτός). Στην αντίπερα όχθη, η ομάδα του Όντεντ Κάτας χρειαζόταν την νίκη (ή ήττα με 1π. διαφορά) για να περάσει και μαθηματικά στην οκτάδα και παρά το γεγονός ότι υποχώρησε στο 19-14 μπήκε από σήμερα στην post season, καθώς έχασε με τη... διαφορά που δεν της έκανε «ζημιά». Την τελευταία αγωνιστική οι Ισραηλινοί θα υποδεχτούν τη Ρεάλ Μαδρίτης (13/4, 21:05) και πλέον θα αγωνιστούν για το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα.

Πρώτος σκόρερ της ομάδας από το Κάουνας ήταν ο πολύτιμος Ρόλαντ Σμιτς (13 πόντοι, 4 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 4 κλεψίματα), με τον Αϊζάια Τέιλορ να τον ακολουθεί (12 πόντοι, 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ) και να βάζει στην τελική ευθεία τη βολή που έκρινε το ματς. Αντιθέτως, το... πρόσωπο του αγώνα ήταν ο Ουέιντ Μπόλντγουιν, που πήρε αρνητικό πρόσημο παρά το double - double του (12 πόντοι, 10 ασίστ). Ο άλλοτε παίκτης του Ολυμπιακού ήταν πολύ άστοχος στο τελευταίο τρίλεπτο, έχασε το σουτ που θα μπορούσε να ήταν buzzer beater νίκης και δεν κατάφερε να «υπογράψει» το διπλό. 

«Χέρι - χέρι» οι δύο ομάδες στο Κάουνας

Το υψηλό διακύβευμα της αναμέτρησης δεν άφηνε χώρο για οποιοδήποτε ρίσκο και το ξεκίνημα ήταν μοιρασμένο (8-8 στο 5') με τον Τζος Νίμπο να αρχίζει ορεξάτος απέναντι στην πρώην ομάδα του (6π.). Το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με σκορ 17-17 και τις δύο ομάδες να είναι άστοχες πίσω από τη γραμμή του τριπόντου (2/12 3π. συνολικά). 

Ο Μάρτιν έγινε διψήφιος, οι γηπεδούχοι είχαν τις «απαντήσεις»

Στη 2η περίοδο ο Τζάρελ Μάρτιν έγινε ο πρώτος διψήφιος του παιχνιδιού (12π. στο 15') βάζοντας δύσκολα στην άμυνα των Λιθουανών (29-32 το σκορ). Ωστόσο, η ομάδα του Κάζις Μακσβίτις βρήκε τις λύσεις της, «απάντησε» με τον Ρόλαντ Σμιτς (9π., 2ρ., 2ασ., 3κλ.) και δεν άφησε την κατάσταση να ξεφύγει. Το ημίχρονο στη "Zalgirio Arena" ολοκληρώθηκε με το καλάθι του Ουέιντ Μπόλντγουιν λίγο πριν το φινάλε της 2ης περιόδου (42-45 στο 20').

Πήρε πράγματα από την άμυνά της η Ζαλγκίρις

Η... ισορροπία που είχε διαμορφωθεί διατηρήθηκε και στην επανάληψη (50-50 στο 25'), με τη Ζαλγκίρις να έχει σφίξει αμυντικά και να έχει επιτρέψει στους Ισραηλινούς μόνο 5π. σε 8' (52-50 στο 28'). Μάλιστα, ο Μακσβίτις βρήκε σκορ με γηγενείς παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο, την ώρα που οι Αμερικανοί της «ομάδας του λαού» σούταραν στο σίδερο και οι γηπεδούχοι «έκλεισαν» το 3ο δεκάλεπτο με ένα εύθραυστο +4 (56-52 στο 30').

Μια βολή του Τέιλορ και η αστοχία του Μπόλντγουιν έκριναν την «ματσάρα»

Παρά την πίεση για το αποτέλεσμα η λιθουανική ομάδα προσπάθησε να παίξει μυαλωμένα και το καλάθι του Ακίλε Πολονάρα στο 33' ήταν προϊόν εξαιρετικής κυκλοφορίας της μπάλας (61-57), με το +4 να διατηρείται με δύσκολο καλάθι του Αϊζάια Τέιλορ (65-61 στο 35') και τον Κάτας να καλεί τάιμ άουτ. Το δίδυμο Νίμπο - Κοέν κράτησε τους Ισραηλινούς στο ματς μέσα σε... πανδαιμόνιο από την εξέδρα και η Μακάμπι μπήκε στο bonus των βολών με 4'07'' να απομένουν. Μάλιστα, ο Μπόλντγουιν, που λίγα λεπτά νωρίτερα είχε βάλει ένα ασύλληπτο τρίποντο πίσω από το κέντρο, νίκησε -και- τον Χέις για το 65-65 στο 37'.

Με 2/2β. του Νίμπο το σερί της Μακάμπι έφτασε το 6-0 σε ένα πολύ κομβικό σημείο (65-67 στο 38'), καθώς τα τρίποντα της Ζαλγκίρις δεν έβρισκαν στόχο (0/3 3π. σε 2'). Ο Μπόλντγουιν αστόχησε σε δυο σημαντικές προσπάθειες, ο Ουλανόβας ισοφάρισε με καλάθι από κοντά (67-67 στο 39') και το «θρίλερ» συνεχιζόταν. Με 1' για το τέλος ο Ίγκαν Μπραζντέικις έκανε λάθος, αλλά η Μακάμπι δεν μπόρεσε να σκοράρει παρά τα δύο επιθετικά ριμπαόυντ που μάζεψε στην επόμενη κατοχή. Το παιχνίδι ήταν στην... κόψη του ξυραφιού και ο Τέιλορ έπαιξε στα πόδια τον Μάρτιν για να πάρει το φάουλ και δυο βολές με 21'' για το φινάλε. Ο Αμερικανός δεν ήταν ψύχραιμος, έχασε την πρώτη, αλλά έβαλε τη 2η για το 68-67, αφήνοντας στον Κάτας ένα τάιμ άουτ για να σχεδιάσει μια επίθεση για την νίκη. Ο Ισραηλινός φώναξε στους παίκτες του να σουτάρουν στο τελευταίο δευτερόλεπτο, η μπάλα πήγε στα χέρια του Μπόλντγουιν και ο Αμερικανός γκαρντ ήταν ξανά άστοχος, με τους Λιθουανούς να πανηγυρίζουν έξαλλα μια σπουδαία νίκη (68-67).

Τα Δεκάλεπτα: 17-17, 42-45, 56-52, 68-67.

Δείτε αναλυτικά τα στατιστικά της αναμέτρησης εδώ.

ΠΗΓΗ: sdna.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags