Facebook Pixel ΑΕΚ: Πολυτέλεια ο Τσούμπερ - Η ΑΕΚ πάνω από ΠΑΟΚ, στα ίσια με Ολυμπιακό - Σε... ριπλέι Τζαβέλλας-Βράνιες
| 2021-09-12 23:46:00

Πολυτέλεια ο Τσούμπερ - Η ΑΕΚ πάνω από ΠΑΟΚ, στα ίσια με Ολυμπιακό - Σε... ριπλέι Τζαβέλλας-Βράνιες

του Γιώργου Θεοδωράκη
Πολυτέλεια ο Τσούμπερ - Η ΑΕΚ πάνω από ΠΑΟΚ, στα ίσια με Ολυμπιακό - Σε... ριπλέι Τζαβέλλας-Βράνιες

Το τρομερό σκηνικό με Άμραμπατ-Μάνταλο και οι φωνές Μιλόγεβιτς. Ο ενθουσιασμός στην ΑΕΚ μετά το... πάρτι της πρεμιέρας, οι συγκρίσεις με τους ανταγωνιστές για το πρωτάθλημα και το μεγάλο πρόβλημα που παρουσιάστηκε από την πρεμιέρα. Ποιοι ξεχώρισαν και ποιοι υστέρησαν.

Τί κοινό είχαν το πρώτο Σαββατοκύριακο της σεζόν οι δύο μεγάλες ομάδες της Αθήνας; Ότι βρήκαν παικταράδες, που χρειάστηκαν… ένα ημίχρονο για να λατρευτούν ήδη από τους οπαδούς! Το Σάββατο ήταν ο Ματέους Βιτάλ που τρέλανε τους φίλους του Παναθηναϊκού και την Κυριακή ο Στίβεν Τσούμπερ απέδειξε το γιατί οι άνθρωποι της ΑΕΚ επέμειναν τόσο πολύ για την απόκτησή του.

Ο Ελβετός μπήκε στο ματς με τον Ιωνικό στο ημίχρονο και 20 λεπτά αργότερα είχε ήδη κάνει τους φίλους της Ένωσης να τρίβουν τα μάτια τους. Διαρκής κίνηση με και χωρίς την μπάλα, κάθετες πάσες… μαχαιριές, εξαιρετικό διάβασμα του ματς, καλά σουτ και με τα δύο πόδια και ένα πολύ ωραίο γκολ ήταν όσα έκανε ο Τσούμπερ από το 46’ μέχρι το 66’, αποδεικνύοντας ότι αποτελεί πολυτέλεια όχι μόνο για την ΑΕΚ αλλά και για οποιαδήποτε ελληνική ομάδα.

Το τελικό 3-0 του ΟΑΚΑ φαντάζει σκληρό για τον Ιωνικό και δεν λέει όλη την αλήθεια για το ματς, αφού η ομάδα της Νίκαιας θα μπορούσε να έχει πετύχει… τρία γκολ στο πρώτο ημίωρο, εάν ο Τουράμ ήταν πιο αποτελεσματικός σε φάσεις που έφυγε στην πλάτη του Βράνιες και του Τζαβέλλα και οι στόπερ της ΑEΚ δεν τον προλάβαιναν ούτε σε… ριπλέι. Η αμυντική συνοχή είναι ο μεγάλος αγωνιστικός «πονοκέφαλος» του Βλάνταν Μιλόγεβιτς, αφού αντιθέτως στο επιθετικό κομμάτι η Ένωση μοιάζει να είναι πιο γεμάτη από ποτέ.

Ο Δικέφαλος σφύζει από ποιότητα, με πρώτο και καλύτερο τον Τσούμπερ, που «ανταγωνίζεται» τους Άμραμπατ, Μάνταλο, Γκαρσία, Γέφτιτς και Τάνκοβιτς για μια θέση στην ενδεκάδα. Εξάδα βγαλμένη από τα πιο τρελά όνειρα των ΑΕΚτζήδων στη μεσοεπιθετική γραμμή, τη στιγμή που οι Αραούχο και Ανσαριφάρντ είναι δύο «μπαρουτοκαπνισμένοι» σέντερ φορ, οι οποίοι σίγουρα θα επωφεληθούν από την κατακόρυφη άνοδο της ποιότητας των παικτών που αγωνίζονται πίσω τους.

Πέραν του Τσούμπερ, οι Μάνταλος και Άμραμπατ ήταν επίσης εξαιρετικοί κόντρα στον Ιωνικό. Ακόμα και ο Γέφτιτς πρόλαβε να δείξει ότι πρόκειται για έναν τεχνικά άρτιο παίκτη, που θα δώσει λύσεις κόντρα σε κλειστές άμυνες. Ο Γκαρσία δεν φάνηκε, όμως ήταν ανέτοιμος και η ποιότητά του είναι δεδομένη, ενώ ο Τάνκοβιτς ήταν κακός απόψε και δείχνει να μην πατάει καλά στο ψυχολογικό κομμάτι, αλλά έχει δείξει ότι μπορεί να «καθαρίσει» παιχνίδια στην καλή του βραδιά. Θεωρητικά, ο Μιλόγεβιτς μπορεί να παρατάσσει την ΑEΚ με τον Τσούμπερ σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον σέντερ φορ και τους Άμραμπατ, Γκαρσία στα άκρα, ωστόσο τον αποψινό Μάνταλο δύσκολα μπορεί να τον αφήσει κανείς στον πάγκο.

Οι επιθετικές λύσεις είναι περισσότερες από ποτέ και σίγουρα η Ένωση έχει πετύχει το να διαθέτει πολύ πιο πλήρες ρόστερ από αυτό του ΠΑΟΚ, φτάνοντας στο σημείο να ανταγωνίζεται σε επιθετική πληρότητα τον Ολυμπιακό! Αν βρει τον τρόπο ο Μιλόγεβιτς να διορθώσει τα κακώς κείμενα στην άμυνα, και με δεδομένο ότι θα δίνει μόνο ένα ματς την εβδομάδα, ο Δικέφαλος πάει για μεγάλα πράγματα φέτος…

ΥΓ: Πολύ θετικό είναι το γεγονός ότι οι σταρ της ομάδας δεν φαίνεται να έχουν συμπεριφορά βεντέτας. Χαρακτηριστικό είναι αυτό που συνέβη μετά το γκολ του Άμραμπατ με πέναλτι. Ο Μαροκινός είχε μια κουβέντα με τον Μάνταλο για το ποιος θα αναλάβει το χτύπημα, ο Έλληνας άσος τον άφησε να εκτελέσει και μετά το γκολ ο Άμραμπατ πήγε στον Μάνταλο πριν από οποιονδήποτε άλλον, για να τον αγκαλιάσει.

ΥΓ 2: Ο Μισελέν τα πήγε μια χαρά στο δεύτερο ημίχρονο μετά από ένα «μαγκωμένο» ξεκίνημα. Στα μέσα του πρώτου μέρους ο Μιλόγεβιτς του ζήτησε να ανεβαίνει περισσότερο κοντά στην αντίπαλη περιοχή, ο Γάλλος τον άκουσε, «λύθηκε» και έδειξε εξαιρετικά στοιχεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μεταγραφή έκπληξη στο… 95’ για ΑΕΚ - Φέρνει Ρέαμπτσιουκ - Τον "έφαγε" παίκτης 6 εκατομμυρίων! ​​

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags