Facebook Pixel ΠΑΟΚ - Τζίμας: Στα χνάρια του Τζόλη ο "Χάαλαντ"! Άριστα στον έλεγχο - Ξεπέρασε Κούδα
| 2022-11-26 20:18:00

Στα χνάρια του Τζόλη ο "Χάαλαντ" του ΠΑΟΚ! Άριστα στον έλεγχο - Ξεπέρασε Κούδα

του Λάζαρου Γεωργίδη
Στα χνάρια του Τζόλη ο "Χάαλαντ" του ΠΑΟΚ! Άριστα στον έλεγχο - Ξεπέρασε Κούδα

Έχει γράψει μία δική του, προσωπική, ξεχωριστή, ιστορία, την οποία και θα πρέπει να προβάλλει! Γιατί στο ποδόσφαιρο, αυτό που ξεχωρίζει είναι το διαφορετικό και όχι το τετριμμένο.

Με τα δύο γκολ που πέτυχε στην αναμέτρηση του ΠΑΟΚ Β' με την Αναγέννηση Καρδίτσας έγραψε ιστορία! Γιατί έγινε ο νεότερος σκόρερ στην ιστορία του συλλόγου σε επαγγελματικές κατηγορίες, ρεκόρ το οποίο κρατούσε ο Γιώργος Κούδας.

Ο λόγος για τον Στέφανο Τζίμα ο οποίος σκόραρε σε ηλικία 16 ετών, 10 μηνών και 20 ημερών και «έσπασε» το ρεκόρ της μεγαλύτερης μορφής στην ιστορία της ομάδας, ο οποίος είχε σκοράρει σε ηλικία 17 ετών, 4 μηνών και 9 ημερών. Μαθητούδι δηλαδή, ο νεαρός παίκτης της ομάδας της Θεσσαλονίκης πέτυχε κάτι που φάνταζε ακατόρθωτο και σίγουρα θα το καυχιέται για μία ζωή.

 

 

Προς το παρόν όμως είναι προσηλωμένος στα μαθήματά του. Εξάλλου πρόκειται για έναν αριστούχο μαθητή, ο οποίος μιλώντας στην ΕΡΤ3 αποκάλυψε τις ποδοσφαιρικές του συμπάθειες, όπως ο Χάαλαντ, αλλά και ο Ολιβέιρα που παίζει στην πρώτη ομάδα των «ασπρόμαυρους» και στους οποίους θέλει να «μοιάσει».

 

 

 

Ο ίδιος όμως, με το επίτευγμά του, έχει γράψει μία δική του, προσωπική, ξεχωριστή, ιστορία, την οποία και θα πρέπει να προβάλλει! Γιατί στο ποδόσφαιρο, αυτό που ξεχωρίζει είναι το διαφορετικό και όχι το τετριμμένο. Ο Στέφανος Τζίμας είναι μία προσωπικότητα, με την οποία έχει ασχοληθεί και αναδείξει στο πρόσφατο παρελθόν το Sportdog, καθότι είναι ένα από τα ονόματα των Ακαδημιών που πιστεύουν πολύ στον ΠΑΟΚ.

 

Τί έχουν ξεχωρίσει στη Θεσσαλονίκη για τον 16χρονο;

 

Τον τσέκαραν από Ιταλία

 

Σωματοδομικά διαθέτει πολύ καλό ύψος (1,84 μ.) για επιθετικός και βρίσκεται σε μία ηλικία που χωρά να πάρει και άλλη ανάπτυξη. Επίσης μπορεί να παίξει και με τα δύο του πόδια.

 

Ο Τζίμας είναι ένα παιδί που ήρθε στην ομάδα της Θεσσαλονίκης, το 2013, σε ηλικία 7 ετών. Δούλεψε, είχε σωστή καθοδήγηση και είδε τη δουλειά του να αναγνωρίζεται και να ανταμείβεται. Ο Τζίμας υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ τον Δεκέμβριο του 2021 και τέθηκε σε ισχύ έναν μήνα αργότερα, τον Ιανουάριο του 2022, δένοντας τον μέχρι το 2024 στη Νέα Μεσημβρία. Τότε είχε αναγκάσει την «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ να προχωρήσει στην επαγγελματοποίησή του, καθώς λόγω των εξαιρετικών του εμφανίσεων είχε τραβήξει τα βλέμματα.

 

Ήταν μία εποχή που είχε προσελκύσει το ενδιαφέρον σκάουτερ από το εξωτερικό, κυρίως από την Ιταλία, οι οποίοι απέκτησαν ιδίοις όμμασι άποψη για τον νεαρό άσο.

 

 

 

 

Τότε όμως οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ έπεισαν την οικογένεια του ποδοσφαιριστή να μείνει στην ομάδα, επικοινωνώντας πως τον υπολογίζουν ως ένα πρότζεκτ με υψηλές προοπτικές, εφάμιλλες με αυτές του Χρήστου Τζόλη, ο οποίος σε ηλικία 19 ετών πήρε μεταγραφή στην πρεμιερλιγκάτη Νόριτς, με αποτέλεσμα όλα τα παιδιά των «ασπρόμαυρων» Ακαδημιών να τον έχουν πρότυπο.

 

Είναι δεδομένο, ότι ένας παίκτης στην ηλικία του πρέπει να είναι προσγειωμένος και έχει πολλή δουλειά μπροστά του για να καταφέρει τέτοιο επίτευγμα. Ο Τζίμας όμως είναι δουλευταράς και υπάρχει αισιοδοξία ότι μπορεί να το καταφέρει. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, ότι έχουν έρθει ανιχνευτές από το εξωτερικό για να τσεκάρουν το πρώτο βιολί της Κ19 του ΠΑΟΚ, ο οποίος είναι πρωταθλητής με την Κ17, αλλά και διεθνής.

 

Γκολ για ρεκόρ και χατ τρικ με Ουγγαρία

 

Στις 13 και 15 Σεπτεμβρίου 2022, η Εθνική Παίδων αντιμετώπισε την αντίστοιχη ομάδα της Ουγγαρίας, στη Βουδαπέστη, δεν φιλικές αναμετρήσεις που στόχευαν στη δημιουργία ενός ανταγωνιστικού και καλοδουλεμένου συνόλου ενόψει των προκριματικών του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στις αρχές Οκτωβρίου, όπως είχε δηλώσει σχετικά ο ομοσπονδιακός τεχνικός Αλέξης Αλεξιάδης.

 

Στο δεύτερο ματς, ο Τζίμας σημείωσε και τα τρία γκολ της ελληνικής ομάδας και μάλιστα μέσα σε ένα ημίχρονο. Ο 16χρονος σημείωσε το πρώτο γκολ μόλις στα πρώτα δέκα δευτερόλεπτα της αναμέτρησης, με ωραίο τελείωμα. Το 0-2 ήρθε στο 8ο λεπτό με πλασέ, το οποίο προήλθε μέσα από δουλειά, καθώς προηγήθηκε ομαδική πίεση ψηλά και κλέψιμο της μπάλας. Ο αρχηγός της Εθνικής Ομάδας σημείωσε χατ τρικ στο 45' με το τελικό σκορ να γράφει 3-3.

 

Ο Τζίμας είναι ένας παίκτης με ηγετική φυσιογνωμία στο γήπεδο και παράλληλα, προσγειωμένος, ενώ πρόκειται για αριστούχο μαθητή στο σχολείο. Όλα αυτά δείχνουν, ότι έχει έναν πολύ καλό συνδυασμό, για να πάει μπροστά ως ποδοσφαιριστής και να διεκδικήσει τα όνειρά του. Ας ελπίσουμε, να δουλέψει και να επιβεβαιώσει τις προσδοκίες.  

 

 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags