Facebook Pixel Saudi Pro League: Μετά τον Κριστιάνο και τον Μπενζεμά ποιοι θα είναι οι επόμενοι «Ρονάλντο της Αραβίας»;
| 2023-06-13 16:50:00

Saudi Pro League: Μετά τον Κριστιάνο και τον Μπενζεμά ποιοι θα είναι οι επόμενοι "Ρονάλντο της Αραβίας";

του Αλεσσάντρο Μερκιόρι
Saudi Pro League: Μετά τον Κριστιάνο και τον Μπενζεμά ποιοι θα είναι οι επόμενοι "Ρονάλντο της Αραβίας";

Τον Πορτογάλο τον έπεισε τον Ιανουάριο η Αλ- Νασρ με 500εκ. ευρώ το χρόνο. Ο Λιονέλ Μέσι δεν πείστηκε ούτε με τα διπλά της Αλ- Χιλάλ προτιμώντας την Mls και την Ίντερ Μαϊάμι. Τον Γάλλο τον έπεισε η Αλ- Ιτιχάντ «μόλις» με 100.

Στο Ριάντ όμως είναι αποφασισμένοι να μετατρέψουν τη Saudi Pro League σ’ ένα από τα πλέον ανταγωνιστικά πρωταθλήματα και να επενδύσουν βουνά από πετροδολάρια για να εξασφαλίσουν κι άλλα αστέρια, πρώην και νυν της παγκόσμιας μπάλας: Μόντριτς, Ικάρντι, Ν’Γκόλο Καντέ, Νεϊμάρ…

Ο Μπενζεμά είναι το δεύτερο μεγάλο όνομα, μετά τον Ρονάλντο και πρώην συμπαίκτη του στη Ρεάλ Μαδρίτης που θ’ αγωνιστεί για τα επόμενα δύο χρόνια στη Σαουδική Αραβία. Κι ομολογουμένως στα 36 του, και ύστερα από 354 γκολ με τις «Merengues», 25 τρόπαια, μεταξύ των οποίων και πέντε Champions League ήταν η σοφότερη των αποφάσεων.

 Στην Αλ- Ιτιχάντ, που όπως και οι δύο άλλες «Αλ» ανήκουν στο βασιλικό ταμείο του κράτους, μαζί με την αγγλική Νιουκάσλ, ενδέχεται να γίνει σύντομα ξανά συμπαίκτης με τον 38χρονο, Λούκα Μόντριτς, αλλά και με τον Σέρχιο Ράμος. Ο οποίος φεύγει (κι εκείνος) από την Παρί Σεν Ζερμέν, μαζί με τον Νεϊμάρ που δεν έχει αποφασίσει ακόμη εάν θα συνεχίσει στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, τη Νιουκάσλ ή σε κάποια Σαουδαραβική όπου τον περιμένουν 200εκ. ευρώ το χρόνο.

 Ο Ν’Γκόλο Καντέ κουράστηκε να τρέχει πάνω κάτω στα γήπεδα της Premier League και το γεγονός ότι δεν ανανέωσε με την Τσέλσι προμηνύει πως έχει ήδη επιλέξει το νέο «Eldorado» της παγκόσμιας μπάλας. Μαζί και με τους Μαχρέζ (Σίτι), Ικάρντι (Γαλατάσαραϊ), Αλέξις Σάντσεζ (Μαρσέιγ), Μπρόζοβιτς (Ίντερ), πιθανότατα και τον Ντι Μαρία που διέκοψε με απότομο τρόπο την μόλις ενός έτους παραμονή του στη Γιουβέντους.

 Χρήματα, με το τσουβάλι δεν υπάρχουν όμως μόνο για τους ποδοσφαιριστές, αλλά και τους προπονητές. Επιχειρήθηκε μία σοβαρότατη, διπλή μάλιστα προσπάθεια προσέγγισης με τους Μουρίνιο και Ζιντάν, με «λευκά» συμβόλαια κτλ, αμφότεροι όμως δεν αισθάνονται ακόμη σε ηλικία συνταξιοδότησης.

 Το ενδιαφέρον της Αλ- Νασρ έπεσε λοιπόν πάνω στον Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, με πρόταση 28εκ. ευρώ το χρόνο, δηλαδή τέσσερις φορές περισσότερα απ’ όσα κερδίζει στη Γιουβέντους. Την αρνήθηκε. Οι Σαουδάραβες δεν το’ βαλαν κάτω και πρότειναν ρελάνς μ’ επιπλέον 10εκ. bonus υπογραφής. Τώρα μάλιστα, αλλάζει: τους είπε ότι θα το σκεφτεί σοβαρά και μέσα στην εβδομάδα θ’ απαντήσει…   

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags