Facebook Pixel Sportdog.gr | Ιστορία για ταινία: Ποδοσφαιριστής σχεδίασε το θάνατό, πήρε αποζημίωση και τον πέτυχαν στο δρόμο
| 2023-11-30 15:45:00

Ιστορία για ταινία: Ποδοσφαιριστής σχεδίασε το θάνατό, πήρε αποζημίωση και τον πέτυχαν στο δρόμο

Του Γιώργου Βροντάκη
Ιστορία για ταινία: Ποδοσφαιριστής σχεδίασε το θάνατό, πήρε αποζημίωση και τον πέτυχαν στο δρόμο

Γιατί το έκανε.

Πριν από εφτά χρόνια μια είδηση συγκλόνισε τη Γερμανία, αφού το 2016, έγινε γνωστό πως ο ποδοσφαιριστής και μεγάλη ελπίδα της Σάλκε, ο Γιάνικ Κάμπα σκοτώθηκε σε τροχαίο στο Κονγκό. Όμως, τέσσερα χρόνια αργότερα συνέβη μια κινηματογραφική ανατροπή .

Έπειτα από μια τετραετία ο Κάμπα βρέθηκε ζωντανός, καθώς εργαζόταν σε ένα εργοστάσιο όχι μακριά από το Γκελζενκίρχεν, την πόλη στην οποία εδρεύει η Σάλκε.

Μια τοπική εφημερίδα είχε δημοσιεύσει ένα μήνυμα αγάπης στο... νεκρό σύζυγο της από τη γυναίκα του. Μετά το... φάντασμα του Κάμπα που εμφανίστηκε στους δρόμους της Γερμανίας, ανακαλύφθηκε ότι ο Κάμπα και η σύζυγός του εισέπραξαν ένα μεγάλο ποσό ύψους 1,2 εκατομμυρίων ευρώ εξαπατώντας την ασφαλιστική τους εταιρεία για τον «υποτιθέμενο» θάνατο του πρώην ποδοσφαιριστή.

Η ασφάλεια ζωής και η φυλακή

Αρχικά, η σύζυγός του προσπάθησε να εισπράξει ασφάλεια ζωής πέντε εκατομμυρίων ευρώ, αλλά αμέσως απορρίφθηκε, αλλά η Κριστίνα Βον κατάφερε να συμφωνήσει σε πληρωμή και τα χρήματα αυτά καταβλήθηκαν στον λογαριασμό της «χήρας».

Το δικαστήριο καταδίκασε το ζευγάρι σε τρία χρόνια και δέκα μήνες φυλάκιση για δόλια συμπεριφορά.

«Είμαι αθώος»

Αφού εξέτισε την ποινή του, ο Κάμπα επέστρεψε στην πατρίδα του το Κονγκό και σε συνέντευξή του στην «Bild» παρουσίασε την εκδοχή του για τα γεγονότα.

«Είμαι αθώος. Είμαι πολύ απογοητευμένος στη Γερμανία! Είχαν και έχουν μηδενικά στοιχεία εναντίον μου, αλλά ήθελαν να με στείλουν στη φυλακή και μετά να με απελάσουν. Πήγα οικειοθελώς στην Αφρική επειδή η Γερμανία θέλει να με παρουσιάσει ως κακό μόνο και μόνο επειδή έπαιξα κάποτε στη Σάλκε. Για μένα κανείς δεν έκανε σωστά τη δουλειά του, ούτε οι δικαστές, ούτε οι εισαγγελείς, ούτε οι ανακριτές, ούτε η αστυνομία» είπε ο Κάμπα και εξέπληξε τους πάντες με τη δήλωσή του.

Παρά το γεγονός ότι πέρασε από την ακαδημία νέων της Σάλκε , ο Χιάννικ Κάμπα δεν έκανε ποτέ εμφάνιση για την ομάδα των μεγάλων και πραγματοποίησε 40 εμφανίσεις για την ομάδα κάτω των 19 ετών του συλλόγου της Μπουντεσλίγκα, σημειώνοντας ένα γκολ. Έκανε 19 εμφανίσεις για τη δεύτερη ομάδα. Η Vfb Hills ήταν η τελευταία του ομάδα.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags