Facebook Pixel Τα πλέον εξωφρενικά «ατυχήματα» του αθλητισμού: από τη βουτιά σε (σχεδόν άδεια) πισίνα, έως το τάκλιν του Κλοπ.
| 2023-12-25 21:42:00

Τα πλέον εξωφρενικά «ατυχήματα» του αθλητισμού: από τη βουτιά σε (σχεδόν άδεια) πισίνα, έως το τάκλιν του Κλοπ

του Αλεσσάντρο Μερκιόρι
Τα πλέον εξωφρενικά «ατυχήματα» του αθλητισμού: από τη βουτιά σε (σχεδόν άδεια) πισίνα, έως το τάκλιν του Κλοπ

Θεωρητικά, η δυναμική του σοβαρού τραυματισμού του Κώστα Τσιμίκα, που θα μείνει εκτός γηπέδων τουλάχιστον τέσσερις μήνες ύστερα από κάταγμα κλείδας, θα μπορούσε ν’ αποδοθεί στο ατυχές «τάκλιν» που υπέστη από τον ίδιο του τον προπονητή κατά τη διάρκεια του πρόσφατου Λίβερπουλ- Άρσεναλ.

 Μόνο όμως θεωρητικά, γιατί επί της ουσίας ο διεθνής Έλληνας αμυντικός σπρώχθηκε, με ηθελημένο, βίαιο τρόπο από τον Μπακαγιόκο Σακά, και χάνοντας την ισορροπία του έτυχε να πέσει στα πόδια του Γιούργκεν Κλοπ, ο οποίος απλά παρακολουθούσε όρθιος, το παιχνίδι από τη λεγόμενη «τεχνική του περιοχή».

 Έγιναν όμως όλα τόσο γρήγορα, σε κλάσματα δευτερολέπτου, που πράγματι, εάν ο Τσιμίκας δεν συγκρουόταν με τα πόδια του Γερμανού, ίσως να μην πάθαινε μία τόσο μεγάλη ζημιά. Ανεξάρτητα από την όποια πρόθεση του Σακά, που ύστερα ζήτησε δημοσίως συγγνώμη, αλλά και το παράπονο του Κλοπ («…μακάρι να μπορούσα να του δώσω την κλείδα μου!»), η Ιστορία του αθλητισμού μας δίδαξε ότι υπάρχουν τρόποι, και… τρόποι για να τραυματιστεί κανείς. Άλλος, πέφτοντας από δέντρο για να σώσει το γατάκι της γειτόνισσας. Άλλος από δάγκωμα λυκόσκυλου, και μάλιστα της… αστυνομίας. Η’ την ώρα που ξυριζόταν. Η’ κόβοντας κρεμμύδια ή άλλος πάλι, στο… Playstation. 

 Στη συγκεκριμένη λίστα δεν υπάρχουν ούτε το πρώτο, ούτε και το τελευταίο. Γιατί είναι όλα τους ατυχήματα «ένα κι ένα», από τραγελαφικά, αστεία και τραγικά αστεία, έως τα όρια του παραλόγου και του εξωφρενικού.

 

 Ο Γάλλος τερματοφύλακας, Σεμπάστιαν Φρέι μόλις αντίκρισε μία πισίνα, και χωρίς να προσέξει τις πινακίδες, δεν κρατήθηκε και από τη χαρά του πήρε φόρα και βούτηξε. Δυστυχώς ήταν μισό άδεια, γιατί εκείνη τη στιγμή τη γέμιζαν και ο απρόσεκτος Φρέι έμεινε ένα μήνα στο νοσοκομείο με κρανίο εγκεφαλικές κακώσεις. Ο Βραζιλιάνος Ντίντα, επίσης τερματοφύλακας κατάφερε να τραυματιστεί στον… πάγκο. Δηλαδή, όπως καθόταν, σηκώθηκε απότομα, έπαθε λουμπάγκο, ακινητοποιήθηκε και συνήλθε δύο εβδομάδες αργότερα. Ειρωνεία της τύχης, τερματοφύλακες είναι και οι δύο επόμενοι «Mr. Bean» της υπόθεσης.

 Ο Ισπανός, Σαντιάγκο Κανιθάρες την ώρα που ξυριζόταν, όλο χαρά στο μπάνιο του, την είδε ξαφνικά μπάρμπαν που κάνουν τα ακροβατικά κόλπα με μπουκάλια, σέικερς και ποτήρια. Μόνο που ο αφρός ξυρίσματος έπεσε άτσαλα, θρυμματίστηκε κόβοντάς του τον τένοντα του ποδιού. Αντίο Μουντιάλ (του 2002) και πιθανότατα αντίο και στο, ξένοιαστο ξύρισμα. Ενώ ο Λέονιντ Σλούτσκι, σημερινός προπονητής της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, αλλά και ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής Ρωσίας υποχρεώθηκε να σταματήσει το ποδόσφαιρο στα 19 του ύστερα από πολλαπλά τραύματα που του προκάλεσε η πτώση από, πανύψηλο δέντρο. Άδικο, γιατί είχε προσφερθεί να κατεβάσει το γατάκι της γειτόνισσας.

 Ο Βραζιλιάνος Μουρίσι Ραμάλο έμεινε μία εβδομάδα στο νοσοκομείο γιατί κατάπιε σχεδόν ένα κουτί… υπόθετα, που του είχε γράψει ο ιατρός για ν’ αντιμετωπίσει μία φλεγμονή στα δόντια. Ε, σκέφτηκε, αφού πονάνε τα δόντια, τα υπόθετα δεν θα έχουν ταχύτερη επίδραση από το στόμα;

 Ο επίσης Βραζιλιάνος, αλλά πολιτογραφημένος Ελβετός, Πάουλο Ντιόγκο πανηγυρίζοντας με έξαλλο τρόπο ένα γκολ της Σερβέτ αναρριχήθηκε στο προστατευτικό κιγκλίδωμα των οπαδών, όμως η βέρα του σφήνωσε και δυστυχώς οι ιατροί αναγκάστηκαν ύστερα να του ακρωτηριάσουν το δάκτυλο.

 Ο Ουαλλός Ντάρεν Μπάρναρντ έμεινε πέντε μήνες εκτός γηπέδων μετά το κάταγμα λεκάνης που προκλήθηκε από γλίστρημα στα… τσίσα του πιστού του τετράποδου. Ο Άγγλος Ντέιβιντ Μπάτι, δύο μήνες εκτός όταν παρασύρθηκε από το πανίσχυρο, ηλεκτρικό αυτοκινητάκι του μόλις 3ετών παιδιού του. Ο Αμερικανός Κέισι Κέλερ, άλυτο μυστήριο το πώς, κατάφερε να σπάσει αρκετά δόντια την ώρα που έβγαζε από το πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου του, τα μπαστούνια του γκολφ. Ενώ ο Βραζιλιάνος μέσος Έμερσον έχασε το Μουντιάλ 2002 λόγω κατάγματος κλείδας, γιατί θέλοντας να δείξει τις αρετές του και ως τερματοφύλακας, κάθισε κάτω από τα δοκάρια, εκτινάχτηκε και δεν ξανά σηκώθηκε.

 Επί εποχών Άγιαξ, ο Φινλανδός επιθετικός, Γιάρι Λιτμάνεν πήγε να χάσει το μάτι του όταν ξαφνικά εξερράγη στα χέρια του ένα διάσημο (κόκκινο) αναψυκτικό. Τη γλύτωσε μόνο μ’ ένα μαύρισμα και δύο εβδομάδες θεραπείας. Δεν γλίτωσε αντίθετα την επέμβαση, και μάλιστα στους όρχεις, ο παλιός επιθετικός της Γιουβέντους, Πιέτρο Αναστάζι. Σε μία προπόνηση της εθνικής Ιταλίας, ο φυσιοθεραπευτής τον χτύπησε, για πλάκα, στο επίμαχο σημείο με μία βρεγμένη πετσέτα. Κι αυτό ήταν: αντίο Μουντιάλ, του ’70, στο Μεξικό. Υπάρχουν κι άλλα, και μάλιστα πολλά.

 Επί εποχών Άστον Βίλλα, ο επιθετικός Ντάρεν Μπεντ έκοψε τον τένοντα του χεριού του κόβοντας… κρεμμύδια. Ο Κολομβιανός Φαουστίνο Ασπρίγια αυτοπυροβολήθηκε στο πόδι όταν το όπλο, που έπιασε άτσαλα στα χέρια του, ξαφνικά εκπυρσοκρότησε. Ο πρώην ποδοσφαιριστής της Μάντσεστερ Σίτι, Ντάριους Βάσελ είχε τη φαεινή ιδέα ν’ απαλύνει τον πόνο στο πόδι που του προκαλούσε ένα νύχι, με ένα… μπλακεντέκερ. Αυτονόητα τα αποτελέσματα: το πόδι πρήστηκε και μολύνθηκε και έμεινε εκτός δύο μήνες. Ο Ιταλός αμυντικός Αλεσσάντρο Νέστα κατάφερε να υποστεί διπλό κάταγμα του δείκτη, αλλά και του καρπού λόγω παρατεταμένων ωρών και αγώνων στο… Playstation. Ο Αργεντινός Γκονσάλο Ιγκουαϊν, την ώρα που ετοιμαζόταν για βουτιά από σκάφος, γλίστρησε άτσαλα και «σκοτώθηκε». Λίγες ημέρες αργότερα πήγε να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο με τη Νάπολι, με οκτώ ράμματα στα χείλια, πρησμένο μάτι και σχεδόν διπλάσια, μύτη. Ράμματα χρειάστηκε κάποτε και ο αμυντικός της Γιουβέντους, Σέρτζο Μπρίο που επιστρέφοντας στα αποδυτήρια του «Ολύμπικο» ύστερα από ένα παιχνίδι με τη Ρόμα δαγκώθηκε στο πόδι από ένα «λυσσασμένο», και πιθανότατα οπαδό των «Giallorossi», λυκόσκυλο της αστυνομίας.

 

 Ακόμη: κατά τη διάρκεια του «ζεστάματος» πριν το παιχνίδι Nba, Σπερς- Μάβερικς ο Γάλλος Βίκτορ Ουενμπανιαμά υπέστη κάταγμα κνήμης στην προσπάθειά του ν’ αποφύγει έναν πιτσιρικά ball- boy. Άσχετο, αλλά στο Αμέρικαν Φούτμπολ, ο wide receiver των Μαϊάμι Ντόλφινς έγινε μες στο ’23 πατέρας για τρίτη φορά, φυσικά από τρεις διαφορετικές γυναίκες. Δεν είναι ακριβώς «ατύχημα», αλλά εξαρτάται πάντα από ποια οπτική γωνία το δει κανείς. Αυτά, για την ώρα. Μέχρι τα όποια επόμενα.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags