Facebook Pixel ΑΕΚ: Οι game changer του Αλμέιδα!
| 2024-02-29 16:17:00

Οι game changer του Αλμέιδα! Ο "ιπτάμενος" και ο νέος Πινέδα - Τί έχει ο Μάνταλος που δεν έχει κανείς άλλος

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Οι game changer του Αλμέιδα! Ο "ιπτάμενος" και ο νέος Πινέδα - Τί έχει ο Μάνταλος που δεν έχει κανείς άλλος

Οι τρεις ποδοσφαιριστές "που άρεσαν" όπως παραδέχτηκε ο προπονητής της ΑΕΚ. Ποιό κομμάτι του αγώνα με τον ΠΑΣ απόλαυσε και το μήνυμα που έστειλε.

Η ΑΕΚ επικράτησε 4-2 του ΠΑΣ Γιάννινα για την 25η αγωνιστική της Super League, σε ένα παιχνίδι που το σκορ είχε εναλλαγές. Η Ένωση προηγήθηκε, οι Ηπειρώτες όμως ισοφάρισαν και πήραν το προβάδισμα πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου και στο δεύτερο μέρος οι «κιτρινόμαυροι» επανέκτησαν το προβάδισμά τους και πήραν τη νίκη. Σε αυτήν την ανατροπή καθοριστικό ρόλο έπαιξαν τρεις από τις πέντε αλλαγές του Ματίας Αλμέιδα. Ο λόγος για τους Πόνσε, Λιούμπισιτς και Μάνταλο.

Ο Αργεντινός σκόραρε δύο τέρματα, ο Κροάτης ένα και ο συμπατριώτης μας σέρβιρε δύο τέρματα στον πρώτο. Οι κινήσεις από τον πάγκο λοιπόν άλλαξαν τα δεδομένα στην αναμέτρηση και έδειξαν, ότι το βάθος στον πάγκο της ομάδας του «Δικέφαλου» αετού αποτελεί παράγων game changer. Ο Αλμέιδα αναφέρθηκε σε αυτούς τους τρεις ποδοσφαιριστές με πολύ θερμά λόγια στη συνέντευξη του μετά την επικράτηση εναντίον του «Άγιαξ» της Ηπείρου. «Σήμερα μου άρεσαν όλες οι αλλαγές. Αυτοί άλλαξαν το παιχνίδι», αναγνώρισε ο προπονητής της ΑΕΚ.

 

Συνεχίζει να πετά ο Πόνσε

Η παρουσία του Πόνσε σίγουρα στέλνει πολύ θετικά μηνύματα για τη συνέχεια, ιδιαίτερα από τη στιγμή που ο Αραούχο δεν έχει ρυθμό λόγω του προβλήματος που έχει στο γόνατο και ο ίδιος αποφάσισε να αγωνίζεται με την ΑΕΚ Β’, ενώ και ο Λιβάι Γκαρσία που επίσης έχει ταλαιπωρηθεί από τραυματισμούς δεν ήταν σε πολύ καλό επίπεδο στην αναμέτρηση με τον ΠΑΣ, γι’αυτό και ο Αλμέιδα τον έκανε αλλαγή στο ημίχρονο. Μάλιστα όπως αποκάλυψε ο Αργεντινός τεχνικός έβγαλε νωρίτερα απ’ότι αρχικά είχε σχεδιάσει τον επιθετικό από το Τρινιντάντ και Τομπάγκο, προκειμένου να ρίξει στη μάχη τον συμπατριώτη του.

«Είχαμε σχεδιάσει να παίξει ο Λιβάι 60 λεπτά. Έχει επιστρέψει από πολλούς τραυματισμούς. Δεν ένιωθε άνετα. Δεν θέλαμε να το ρισκάρουμε. Εκεί είναι ο Πόνσε που ανταγωνίζεται. Δεν ήθελα να ρισκάρω με Λιβάι γιατί δεν ήταν στο 100%», ανέφερε ο Αλμέιδα.

 

Ο Πόνσε, για τον οποίο υπήρξε έντονος προβληματισμός, συνεχίζει να πετά στον δεύτερο γύρο, μία εξέλιξη που κατά μία ανάγνωση φαίνεται σαν οιωνός τίτλου. Ο «killer» της ΑΕΚ μετρά συνολικά 10 γκολ στο πρωτάθλημα. Σκόραρε ένα γκολ στον πρώτο γύρο και όλα τα άλλα τα έχει σημειώσει στον δεύτερο. Μάλιστα έχει σκοράρει 6 γκολ σε 3 συνεχόμενα παιχνίδια μέσα στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Νικητής ο Λιούμπισιτς

Ο Λιούμπισιτς είναι μεταγραφή του Ιανουαρίου, σκόραρε εναντίον του ΠΑΣ Γιάννινα το δεύτερο γκολ του με τη φανέλα της ΑΕΚ, με την οποία μετρά 5 παιχνίδια. Φαίνεται πως αρχίζει και δένει με την ομάδα και προσφέρει τα χαρακτηριστικά για τα οποία τον απέκτησε η Ένωση. Ο Αλμέιδα τον χαρακτήρισε παίκτη νικητή και εξέφρασε σιγουριά για την εξέλιξή του, διότι προπονείται σοβαρά, είναι καλός στο τακτικό κομμάτι και όπως αποδείχτηκε, βρίσκει θέσεις, για να σκοράρει.

Ο «Πελάδο» όμως έκανε και μία πολύ ενδιαφέρουσα σύνδεση με τον Κροάτη. «Βλέπω παρόμοια χαρακτηριστικά σε επίπεδο όταν ήρθε ο Πινέδα», ανέφερε ο προπονητής της ΑΕΚ για τον πρόσφατα αποκτηθέντα ποδοσφαιριστή, για τον οποίο η ΑΕΚ έβγαλε από τα ταμεία της 4 εκατ.Ευρώ. Ο Αλμέιδα έκανε αυτήν την… παρομοίωση μιλώντας για το επίπεδο της φυσικής κατάστασης του παίκτη.

 

Υπάρχουν όμως κάποια στοιχεία που συνδέουν τον Λιούμπισιτς με τον Πινέδα. Και οι δύο ποδοσφαιριστές είναι εργαλεία. Στην καριέρα τους έχουν προσφέρει υπηρεσίες σε διαφορετικές θέσεις. Ο Λιούμπισιτς έχει αγωνιστεί 82 φορές ως κεντρικός μέσος, 45 ως αριστερό μπακ, 32 ως αμυντικό χαφ, 11 ως αριστερός μέσος και 2 ως δεξιός, 7 ως μεσοεπιθετικός, ενώ μία φορά στην καριέρα του αγωνίστηκε ως σέντερ φορ. Ο Πινέδα έχει παίξει 117 φορές ως κεντρικός μέσος, 69 ως μεσοεπιθετικός, 57 ως αριστερό χαφ και 16 ως δεξί, 23 φορές ως ανασταλτικός χαφ, 17 ως αριστερό εξτρέμ και 7 ως δεξί, 7 ως δεύτερος επιθετικός, ενώ έχει καταγράψει συμμετοχές ως σέντερ φορ και δεξί μπακ.

Τί έχει ο Μάνταλος που δεν έχει κανείς άλλος

Σημαντική μνεία πρέπει να γίνει στον Πέτρο Μάνταλο που έβγαλε δύο ασίστ στο παιχνίδι. O 32χρονος μπορεί να μη φορά το περιβραχιόνιο για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν, τα ηγετικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς του όμως δεν κρύβονται. Ομολογουμένως έχει απελευθερωθεί από αυτό το φορτίο που τον βάραινε τα προηγούμενα χρόνια, παίζει με μεγαλύτερη φαντασία και δίνει λύσεις. Τα λόγια με τα οποία ο Αλμέιδα έπλεξε το εγκώμιο του ποδοσφαιριστή ήταν χαρακτηριστικά.

«Μου αρέσει πολύ ως παίκτης. Όταν είναι καλά παίζει διαφορετικό ποδόσφαιρο. Όταν έχει τη μπάλα την αγγίζει με άλλο τρόπο, που οι υπόλοιποι δεν έχουν», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αργεντινός τεχνικός, ο οποίος παρατήρησε, ότι ο Μάνταλος έχει προσθέσει στοιχεία στο αμυντικό κομμάτι κάτι που δεν παρουσίαζε παλαιότερα και είναι συγκεντρωμένος σε αυτόν τον ρόλο. Αξίζει να σημειωθεί, ότι σύμφωνα με το Transfermarkt, ο Μάνταλος έπιασε τις 100 ασίστ με τη φανέλα της ΑΕΚ και η "κιτρινόμαυρη" ΠΑΕ δημοσίευσε ένα σχετικό βίντεο με αυτό το επίτευγμα (δείτε παρακάτω).

Ο Αλμέιδα μπορεί να ξεχώρισε τις αλλαγές, μίλησε όμως για ομαδική δουλειά και συνεχάρη όλη την ομάδα για την αντίδρασή της, γιατί κατάφερε και αφομοίωσε το μήνυμα που έδωσε στα αποδυτήρια, γύρισε το παιχνίδι και δεν σταμάτησε μέχρι να σιγουρέψει τη νίκη. Μάλιστα ο προπονητής της ΆΕΚ τόνισε, ότι απόλαυσε το κακό κομμάτι, γιατί μπορεί να διδαχτεί από αυτό και έστειλε το δικό του μήνυμα: «Αυτό είμαστε εμείς! Θα προσπαθήσουμε να είμαστε όλοι μαζί μέχρι την τελευταία ημέρα».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags