Facebook Pixel Σάββας Πουρσαϊτίδης: "Ιδανική περίπτωση ο Γιοβάνοβιτς για Ελλάδα"
Ποδόσφαιρο
| 2024-03-28 07:15:00

Ξεκάθαρο μήνυμα έμπειρου κόουτς για Εθνική - "Ιδανική περίπτωση ο Γιοβάνοβιτς, θα χαρώ να τον δω"

Sportdog Team
Ξεκάθαρο μήνυμα έμπειρου κόουτς για Εθνική - "Ιδανική περίπτωση ο Γιοβάνοβιτς, θα χαρώ να τον δω"

Ο αποκλεισμός από τη Γεωργία έχει σηκώσει συζήτηση για το μέλλον του Γκουστάβο Πογέτ και πολλοί ζητάνε τον Γιοβάνοβιτς.

Ο πρώην προπονητής της Σαλαμίνας και του ΑΠΟΕΛ, Σάββας Πουρσαϊτίδης, παραχώρησε συνέντευξη στον Super Sport FM, για τον αποκλεισμό της Ελλάδας από την Γεωργία, για την υποψηφιότητα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς στον πάγκο της Εθνικής και για την ομάδα της Κύπρου.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Σάββα Πουρσαϊτίδη:

Για τον αποκλεισμό της Ελλάδας από την Γεωργία:

«Όλους μας στεναχώρησε. Περιμέναμε ότι η Ελλάδα θα είναι στο Euro, αλλά δυστυχώς στη διαδικασία των πέναλτι όπου όλα είναι ρευστά, δεν ήμασταν όσο εύστοχοι έπρεπε και αποκλειστήκαμε. Δεν πέρασε η καλύτερη ομάδα, αλλά η πιο εύστοχη. Διαβάζω και ακούω τι γίνεται. Μερικές ημέρες πριν, μετά από το αποτέλεσμα με το Καζακστάν όλα ήταν μια χαρά, επικρατούσε ενθουσιασμός, τώρα βλέπουμε ισοπέδωση. Αυτή είναι η νοοτροπία μας και δεν αλλάζει δυστυχώς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εθνική χωρίς προπονητή προσωπικότητα και ηγέτες - "Κατέστρεψε" τον Ιωαννίδη ο Πογέτ - Γιοβάνοβιτς ή Δώνης!

Εκ των υστέρων μπορούμε να πούμε πολλά. Είδαμε μια ομάδα που δύσκολα απειλούσε, δεν είχε καμία σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι. Μην ξεχνάμε που έπαιζε, σε ένα γεμάτο γήπεδο, απέναντι σε μία ομάδα σφιχτή που είχε κι αυτή τεράστια δίψα για το Euro. Αν μπορούσαμε να προηγηθούμε στην κεφαλιά του Μαυροπάνου, ίσως όλα να ήταν διαφορετικά. Και οι δύο ομάδες δεν είχαν πολλές φάσεις και μοιραία πήγε το παιχνίδι στα πέναλτι. Στο τέλος είδαμε ότι οι Γεωργιανοί ήταν κλειστοί και ήθελαν να πάνε στα πέναλτι. Προσπαθούσε η Ελλάδα αλλά είχε απέναντί της μια οργανωμένη άμυνα».

Αν ήταν άτολμη η Ελλάδα:

«Μπορείς να πεις πολλά, μπορείς να πεις ότι μπορούσε να παίξει με δύο επιθετικούς, μπορείς να πεις ότι ήταν άτολμη, ότι σεβάστηκε περισσότερο τη Γεωργία. Πολλά παιδιά δεν ήταν σε καλή μέρα, παίκτες που είναι βαρόμετρα, αν εξαιρέσω τον Μάνταλο και τα παιδιά που μπήκαν ως αλλαγή, από εκεί και πέρα δεν ξεχώρισε κάποιος».

Αν είναι ενήμερος για την υποψηφιότητα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς στην Θέση του κ.Πογιέτ:

«Το έχω διαβάσει κι εγώ, όλοι ξέρουμε τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς και ακόμη καλύτερα στην Ελλάδα λόγω του έργου του στον Παναθηναϊκό. Είναι ιδανική περίπτωση, είναι ένας προπονητής που γνωρίζει τους παίκτες και το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα, πέρασε από εξετάσεις, θα χαρώ κι εγώ πολύ εάν τον δω να αναλαμβάνει την Εθνική Ελλάδας».

Για την παρουσία της Εθνικής Κύπρου:

«Μπορεί να παίξει καλύτερα η Εθνική. Διαφωνώ με τον Τιμούρ ότι δεν είμαστε υψηλών δυνατοτήτων. Υπάρχει ταλέντο και παίκτες που παίζουν στο εξωτερικό. Υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης».

Για την μάχη του τίτλου:

«Πλέον ΑΠΟΕΛ, ΑΕΚ και Άρης είναι ομάδες που έχουν περισσότερες πιθανότητες για τον τίτλο χωρίς αν αποκλείω την Ομόνοια. Τα επόμενα δύο παιχνίδια θα είναι καθοριστικά. Αν νικήσει η ΑΕΚ θα βάλει φωτιά και θα δούμε ένα πρωτάθλημα που θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Είναι καλό να διεκδικούν το πρωτάθλημα πάνω από δύο ομάδες. Η ομάδα που θα είναι πιο θαρραλέα και θα έχει την καλύτερη απόδοση θα πάρει το πρωτάθλημα».

Αν φύγει με διπλό ο ΑΠΟΕΛ θεωρείς ότι δύσκολα θα χάσει το πρωτάθλημα;

«Αν πάρει διπλό στην Αρένα, πλέον θα επαναφέρει την ψυχολογία του και τον ενθουσιασμό του κόσμου. Θα είναι πολύ σημαντικό βήμα».

Αν χάσει ο ΑΠΟΕΛ από την ΑΕΚ θα μπορέσει να ανακάμψει;

«Δεν το ξέρουμε αυτό. Μιλάμε για μια τεράστια ομάδα με πολλούς τίτλους. Αν δεν μπορούν αυτές οι ομάδες να επανέλθουν, ποιες θα μπορούν; Σίγουρα και μπορεί».

Βλέποντας αυτή τη στιγμή τη βαθμολογία θεωρείς ότι κάποια ομάδα είναι φαβορί;

«Αυτός που προηγείται για εμένα έχει το πλεονέκτημα και είναι το φαβορί. Είναι μικρές οι διαφορές, μπορεί να αλλάξουν πράγματα από την επόμενη αγωνιστική, αλλά αυτή την στιγμή στην κορυφή είναι ο ΑΠΟΕΛ».

Για το Κύπελλο:

«Το Κύπελλο είναι διαφορετικό. Και οι τέσσερις μπορούν να στεφθούν Κυπελλούχοι. Στο Κύπελλο βλέπουμε ομάδες που είναι εκτός στόχων στο πρωτάθλημα να παρουσιάζονται ανταγωνιστικές».

Για την απόδοση του Λάσα Ντβάλι κόντρα στην Ελλάδα:

«Ήταν πολύ καλός και δεν άφησε τον Ιωαννίδη που είναι πολύ καλός και δύσκολος παίκτης να απειλήσει. Ήταν καλός στο μαρκάρισμα του και στην γενικότερη εικόνα του. Με εξέπληξε που ένας αμυντικός εκτέλεσε ένα τέτοιο πέναλτι. Είναι τυχεροί στον ΑΠΟΕΛ που τον έχουν, είναι και αριστεροπόδαρος, ποτέ δεν προκαλεί και είναι σημαντικός ποδοσφαιριστής».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags