Όπως γράψαμε και στο post match του Παναθηναϊκός-Λεβαδειακός στο Sportdog, νίκη να 'ναι και όπως να' ναι. Οι Πράσινοι έκαναν σίγουρα τη χειρότερή τους φετινή εμφάνιση και ίσως το δεύτερο ημίχρονο, ειδικά, να είναι από τα πιο άσχημα όσο καιρό βρίσκεται στην ομάδα ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Με το γκολ του Βέρμπιτς όμως στο 3ο λεπτό οι Πράσινοι κέρδισαν χρόνο. Κέρδισαν χρόνο για την ακρίβεια μέχρι την επόμενη εβδομάδα και το μεγάλο ντέρμπι με την ΑΕΚ. Εκεί τα πράγματα θα είναι εντελώς διαφορετικά και αν το Τριφύλλι παρουσιαστεί με ανάλογη εικόνα, το μόνο βέβαιο είναι πως θα τα βρει σκούρα.

Αυτό που περισσότερο από κάθε άλλη φορά έκανε «μπαμ», ήταν το έλλειμμα και ποιότητας και ποσότητας στον άξονα. Ο Ιβάν επέλεξε να αφήσει στον πάγκο τον Πέρεθ για να τον προφυλάξει όσο μπορούσε ενόψει ΑΕΚ, αφαιρώντας έναν μέσο από τον άξονα και προσθέτοντας ένα δεκάρι (σ.σ. τον Αϊτόρ) πίσω από τον Σπόραρ, έτσι ώστε να παίξει βασικός ο Βέρμπιτς στα αριστερά.

Ο Τσέριν ήταν εντελώς άλλος παίκτης αγωνιζόμενος πιο πίσω, καθώς σε αντίθεση με τα προηγούμενα ματς ήταν πολύ μακριά από την περιοχή του αντιπάλου. Είναι χαρακτηριστικό πως με το που μπήκε ο Πέρεθ και ο σχηματισμός γύρισε από 4-2-3-1 σε 4-3-3, ο Τσέριν πρόλαβε στο 89' να βγάλει την κάθετη για το καθαρό τετ-α-τετ του Σπόραρ στο 89'. Ασχέτως αν ο συμπατριώτης του, τελικά, αστόχησε.

Η ομάδα έχει πάρει ένα πολύ μεγάλο ρίσκο. Να πορευτεί τόσο μεγάλο διάστημα (σ.σ. ειδικά με την απώλεια Αλεξανδρόπουλου) και ενώ επίκειται ντέρμπι, χωρίς να έχει χαφ στον πάγκο. Πέρεθ, Τσέριν, Κουρμπέλης οι μοναδικοί διαθέσιμοι εκεί και μετά το χάος. Αλλά το πρόβλημα δεν είναι μόνο ποσοτικό, αλλά και ποιοτικό. Το αν θα πληρώσει αυτή την επιλογή η ομάδα, θα είμαστε σε θέση να το πούμε την επόμενη εβδομάδα. Γιατί το ότι εδώ έχει παρθεί ένα μεγάλο ρίσκο, δεν επιδέχεται συζήτησης.

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Εκτόξευση" στον ΠΑΟ με... Μπάρκλεϊ - Ρίχνει πολύ χρήμα ο Αλαφούζος - Αποφάσισε ο Γιοβάνοβιτς!

 

 
Παναθηναϊκός - Λεβαδειακός 1-0 |HIGHLIGHTS|" itemprop="name" />