Facebook Pixel "Έφαγε" 2,5 εκατομμύρια και εξαφανίστηκε
| 2014-01-29 14:20:00

"Έφαγε" 2,5 εκατομμύρια και εξαφανίστηκε

"Έφαγε" 2,5 εκατομμύρια και εξαφανίστηκε

Ο Βρετανός επαγγελματίας παίκτης πόκερ Nigel Goldman που έχει λάβει μέρος σε κάποια από τα μεγαλύτερα τουρνουά πόκερ παγκοσμίως έχει εξαφανιστεί εδώ και αρκετές εβδομάδες από την έπαυλή του στη Marbella.

Δεν είναι οι φίλοι και οι συγγενείς του που τον ψάχνουν αλλά οι εξαπατημένοι πελάτες του μιας και όπως όλα δείχνουν αφορμή για την εξαφάνιση του αποτέλεσε ακόμη μία μεγάλη απάτη.

Ο Goldman εμφανιζόταν ως σύμβουλος επενδύσεων και κατάφερε να αποσπάσει από ηλικιωμένους πελάτες περισσότερα από £2.500.000. Η εξαφάνισή του έγινε αντιληπτή από τους ίδιους που πλέον ανησυχούν πως έχασαν για πάντα τα χρήματά τους.

Σύμφωνα με άρθρο της Independent, ο 56χρονος Goldman, είχε καταδικαστεί για απάτη δυο φορές στο παρελθόν και αυτό είχε συζητηθεί ανοιχτά στην αυτοβιογραφία του με τίτλο “High Stakes: Πώς έχασα £14.000.000”.

Μετά από ένα μικρό διάστημα παραμονής στις Βρετανικές φυλακές άλλαξε τόπο διαμονής και ξαναπαρουσιάστηκε ως σύμβουλος επενδύσεων στην Marbella όπου μάλιστα τον περασμένο Σεπτέμβριο δέχθηκε αποκλεισμό από μαγαζί της περιοχής όπου συμμετείχε σε παιχνίδια πόκερ μιας και πιάστηκε να κλέβει με σημειωμένα φύλλα.

Ο δικηγόρος των πελατών που εξαπατήθηκαν αποκάλυψε πως κατά την γνώμη του πρόκειται για ένα κλασσικό σχήμα Ponzi.

Κάποιοι από τους πελάτες του υποστηρίζουν πως ξόδεψε τα χρήματά τους στα τραπέζια του πόκερ και στην σύζυγο του από την Ρωσία ενώ τα τοπικά μέσα χρησιμοποιούν πολύ σκληρές εκφράσεις για τον Goldman τονίζοντας πως «όταν κάποιος του δίνει το χέρι για να τον χαιρετήσει πρέπει μετά να μετράει τα δάχτυλά του να δει αν του λείπει κανένα».

Δημοσιεύματα θέλουν τον Goldman πριν την εξαφάνισή του να επικοινώνησε με φίλο του και να υποστήριξε πως έπεσε θύμα απάτης και πως δεν ήθελε να γίνει κλέφτης.

Οι Αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνα για τον εντοπισμό του μιας και τα ίχνη του χάθηκαν εντελώς από τις αρχές Ιανουαρίου.

ΠΗΓΗ: pokerlobbygr.com

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags