04/08/18 - 22:06

Εκτός τελικών Καλανδαρίδης-Στεργιάκας και Γιάνναρος

Η Κατερίνα Νικολαΐδου θα είναι η μοναδική ελληνική παρουσία σε τελικό στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κωπηλασίας που διεξάγεται στην Γλασκώβη.

Sportdog Team
Εκτός τελικών Καλανδαρίδης-Στεργιάκας και Γιάνναρος
129views 0shares

Η Ελληνίδα αθλήτρια έχει προκριθεί από την Παρασκευή στον τελικό του σκιφ. Η πρωταθλήτρια του ΝΟ Κατερίνης που είχε αναδειχθεί πρωταθλήτρια Ευρώπης το 2014 στο Βελιγράδι στο ίδιο αγώνισμα θα αντιμετωπίσει στην 6ηδιαδρομή με αντιπάλους τις Ντουμτσένκο (Ουκρανία), Λόμπνίγκ (Αυστρία), Γκμέλιν (Ελβετία), Τοντοντονάτι (Ιταλία) και Πέτερσεν (Δανία).

Άτυχος στάθηκε ο Σπύρος Γιάνναρος που συμμετείχε στον ημιτελικό του σκιφ ελ βαρών. Ένα μπλοκάρισμα στο σύστημα εκκίνησης του στίβου ανάγκασε τους διοργανωτές στην αναβολή του αγώνα για πάνω από δυο ώρες ενώ προκάλεσε και μικροζημιές στις περισσότερες βάρκες.

Ο ημιτελικός έγινε στο φινάλε του προγράμματος του Σαββάτου και οι περισσότεροι αθλητές παρουσιάστηκαν φανερά επηρεασμένοι από το συμβάν. Ο Γιάνναρος τερμάτισε στην πέμπτη θέση με χρόνο 7:12.75 και θα αγωνιστεί στον μικρό τελικό του αγωνίσματος την Κυριακή.

Εκτός τελικού έμεινε και το διπλό σκιφ με τους Καλανδαρίδη- Στεργιάκα. Οι παγκόσμιοι πρωταθλητές στην κατηγορία κάτω των 23 άγγιξαν την πρόκριση περνώντας τρίτοι στα 1000 μέτρα, τερμάτισαν όμως στην τέταρτη θέση με 6:29.14 και θα πάρουν μέρος στον μικρό τελικό της Κυριακής.

Στο αντίστοιχο αγώνισμα των γυναικών στον μικρό τελικό οι Ασουμανάκη-Αγγελοπούλου πήραν τη δεύτερη θέση και όγδοη στη γενική κατάταξη με χρόνο 7:12.16. Η τετράκωπος άνευ των γυναικών με τις Τσαμοπούλου-Μπιτζιαίου-Γεωργούδη-Κυρίδου πήραν την τρίτη θέση στον μικρό τελικό με 6:57.16 και κατετάγησαν ένατες στη γενική κατάταξη.

Οι ελληνικές συμμετοχές την αυριανή τελευταία μέρα του Ευρωπαικού πρωταθλήματος (ώρες Ελλάδας) έχουν ως εξής:

11:59 Διπλό σκιφ ελ βαρών (α) Νικολαϊδης-Μαρόκος (ΤΕΛΙΚΟΣ Γ΄)

12:13 Σκιφ ελ βαρών (α): Σπύρος Γιάνναρος (ΤΕΛΙΚΟΣ Β΄)

12:20 Διπλό σκιφ (α): Στεργιάκας-Καλανδαρίδης (ΤΕΛΙΚΟΣ Β΄)

12:41 Διπλό σκιφ ελ βαρών(γ): Βόντζου-Εμμανουηλίδου (ΤΕΛΙΚΟΣ Β΄)

14:30 Σκίφ (γ): Κατερίνα Νικολαϊδου (ΤΕΛΙΚΟΣ Α΄)


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ