Facebook Pixel Sportdog.gr | Πατρίσιο Μανουέλ, ο πρώτος τρανσέξουαλ επαγγελματίας πυγμάχος!
| 2018-12-09 23:18:00

Πατρίσιο Μανουέλ, ο πρώτος τρανσέξουαλ επαγγελματίας πυγμάχος!

Sportdog Team
Πατρίσιο Μανουέλ, ο πρώτος τρανσέξουαλ επαγγελματίας πυγμάχος!

Ο Αμερικανός, Πατρίσιο Μανουέλ, έγινε ο πρώτος τρανσέξουαλ πυγμάχος, που σημείωσε νίκη σε επαγγελματικό επίπεδο!

Ο 33χρονος αθλητής, νίκησε με 4-0 στα σημεία τον Μεξικανό, Ούγκο Αγκιλάρ σε αγώνα που διεξήχθη στην πόλη Ιντιο της Καλιφόρνιας και λίγο αργότερα δήλωσε γεμάτος υπερηφάνεια, στους «Los Angeles Times»: «Δεν θα άλλαζα με τίποτε στον κόσμο, όλα αυτά που χρειάσθηκε να κάνω για να φθάσω εδώ. Αυτή η προσπάθεια, είχε μεγάλο κόστος, όμως άξιζε τον κόπο, καθώς πλέον είμαι επαγγελματίας πυγμάχος».

Αξίζει να σημειωθεί, ότι το 2012 ο Μανουέλ, σκόπευε να διεκδικήσει την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου -στην κατηγορία των γυναικών- όμως ένας τραυματισμός στον ώμο, δεν του επέτρεψε να συμμετάσχει στους αγώνες πρόκρισης.

Στην συνέχεια, άρχισε την διαδικασία «μετάβασης» με χειρουργική επέμβαση ορμονών και ακολούθως με χειρουργική επέμβαση αλλαγής φύλου. Ομως έπρεπε να περιμένει μέχρι το 2016 για να αποκτήσει άδεια επαγγελματία πυγμάχου.

Οσον αφορά στον Αγκιλάρ, ο οποίος αποκάλυψε πως έμαθε την ιστορία του Μανουέλ, μόλις δύο ημέρες πριν τον αγώνα, σχολίασε: «Τρέφω μεγάλο σεβασμό γι΄ αυτό που έκανε. Δεν αλλάζει τίποτε για εμένα. Οταν είμαστε πάνω στο ρινγκ, θέλουμε και οι δύο το ίδιο πράγμα. Την νίκη»!

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags