Facebook Pixel Sportdog.gr | Πότε ξεκινούν οι πωλήσεις στην Ελλάδα του νέου Nissan LEAF;
Άλλα Σπορ
| 2017-11-16 09:31:00

Πότε ξεκινούν οι πωλήσεις στην Ελλάδα του νέου Nissan LEAF;

Sportdog Team
Πότε ξεκινούν οι πωλήσεις στην Ελλάδα του νέου Nissan LEAF;

Και πόσο θα κοστίζει!

H πανευρωπαϊκή παρουσίαση του νέου Nissan LEAF στην Έκθεση Αυτοκινήτου «Αυτοκίνηση 2017» έκλεψε τις εντυπώσεις, αφού πλήθος κόσμου έσπευσε να δει από κοντά το νέας γενιάς ηλεκτρικό ιαπωνικό μοντέλο. Πότε όμως θα ξεκινήσουν οι πωλήσεις του LEAF στη χώρα μας και πόσο θα κοστίζει;

Το 2ης γενιάς Nissan LEAF κινείται αποκλειστικά με ηλεκτρισμό και είναι εφοδιασμένο με τα πλέον προηγμένα συστήματα ασφάλειας και άνεσης. Προσφέρει αυτονομία κίνησης 378 χιλιομέτρων με μία μόνο φόρτιση, ενώ είναι σε θέση να φιλοξενήσει 5 ενήλικες επιβάτες στο εσωτερικό του, διαθέτοντας ένα μεγάλο πορτ-μπαγκάζ 435 λίτρων.

Στο πεδίο των τεχνολογιών, το νέο LEAF διαθέτει πρωτοποριακές καινοτομίες όπως το e-Pedal, το οποίο επιτρέπει στους οδηγούς να εκκινήσουν, να επιταχύνουν, να επιβραδύνουν και να σταματήσουν απλά και μόνο μέσω του πεντάλ του γκαζιού. Μάλιστα, όταν το πεντάλ είναι ελεύθερο, το σύστημα ανάκτησης ενέργειας σε συνδυασμό με την πέδηση εφαρμόζεται αυτόματα, φέρνοντας σταδιακά το αυτοκίνητο σε πλήρη στάση.

Πολύ ενδιαφέρον διαθέτει και η τεχνολογία Nissan ProPILOT, που εντάσσει τον οδηγό στην εποχή της αυτόνομης οδήγησης, ενώ παράλληλα εφαρμόζει και την τεχνολογία ProPILOT Park, μέσω της οποίας το LEAF παρκάρει μόνο του αφού το σύστημα ελέγχει το τιμόνι, την επιτάχυνση, την επιβράδυνση και το κιβώτιο του αυτοκινήτου.

Το νέο Nissan LEAF αναμένεται να ξεκινήσει τις πωλήσεις του στη χώρα μας τον ερχόμενο Μάιο. Με βάση τις πρώτες πληροφορίες που έχουμε από την ελληνική αντιπροσωπεία, οι τιμές του θα εκκινούν από τα 30.000 ευρώ, ένα ποσόν πολύ καλό για ένα οικογενειακό ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Η πιο πλούσια έκδοση του μοντέλου δεν θα ξεπεράσει σε τιμή τα 36.000-37.000 ευρώ.

newsauto.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags