Facebook Pixel Έχει χάσει την μπάλα ο Μπιτσαξής
Ποδόσφαιρο
| 2011-03-02 19:15:00

Έχει χάσει την μπάλα ο Μπιτσαξής

Έχει χάσει την μπάλα ο Μπιτσαξής

Έχει χάσει την μπάλα ο Μπιτσαξής και κάνει δημιουργική λογιστική με την βία!

Για το ραντεβού της τρόικας στο Κολωνάκι την Πέμπτη τα είπαμε από πριν. Τι ήταν, όμως, πάλι αυτό που δήλωσε ο Μπιτσαξής στην εκπομπή των Βέργη, Ασημακόπουλου στον Sentra; Ξεκίνησε να λέει για. ισοζύγια και ότι τα περιστατικά βίας έχουν μειωθεί. Τρελούς και τυφλούς πάει να τους βγάλει όλους;

Βία, δηλαδή, είναι μόνο να πέφτει ξύλο μεταξύ ποδοσφαιριστών ομάδων; Δεν είναι βία και η λεκτική, όπου οι παράγοντες των ομάδων κάθε μέρα σχεδόν σκυλοβρίζονται δημοσίως; Δεν είναι βία τα εμετικά συνθήματα και τα πανώ στα γήπεδα; Δεν είναι βία τα καπνογόνα και οι κροτίδες που πέφτουν δίπλα και πάνω στους παίκτες; Δεν είναι βία τα μαχαιρώματα στους δρόμους μεταξύ οπαδών ή όταν σύνδεσμοι γίνονται γυαλιά καρφιά;

Βία, κατά τον Μπιτσαξή, είναι μόνο ό,τι γίνεται από το 1' ως το 90' ενός αγώνα μέσα στον αγωνιστικό χώρο και ειδικά ότι περιέχει βιαιοπραγία; Το ότι οι γηπεδούχοι την πέφτουν σε φιλοξενούμενους στα Vip's δεν είναι βία; Το ότι οι ποδοσφαιριστές δεν μπορούν να εκτελέσουν κόρνερ σε τόσες έδρες αντιπάλων δεν είναι βία; Βία δεν είναι τα μπουκέτα σε προπονητές, όπως ο Μπάγεβιτς, σε φιλικό; Μετράει μόνο το ξύλο στα επίσημα; Τι μας λέει ο άνθρωπος; Κι αφού δεν υπάρχει βία, πώς γίνεται οι μεγάλες ομάδες να παίζουν σε τόσα παιχνίδια κεκλεισμένων των θυρών; Από την μη βία πέφτουν οι - ούτως ή άλλως επιεικείς - καμπάνες;

Δεν στεκόμαστε τώρα στο ότι ο Βασιλακόπουλος βγάζει εμπάθεια για τον Μπιτσαξή και ο ΓΓΑ για τον πρόεδρο της ομοσπονδίας. Αυτοί δεν μιλιούνται, όπως λέγαμε και χθες, κι εμείς οι αφελείς περιμένουμε η Πολιτεία και η ΕΟΚ να διοργανώσουν έναν αγώνα μπάσκετ!

Αυτό που λέμε είναι ότι η βία δεν είναι στατιστική, ούτε δημιουργική λογιστική, ούτε αφορά μόνο το ποδόσφαιρο. Στο μπάσκετ λίγα γίνονται; Και από πού κι ως πού έχουν βγει επεισόδια μόνο σε εφτά παιχνίδια, όταν αν βάλουμε κάτω τη μνήμη μας και το μυαλό μας ήδη θυμόμαστε περισσότερα σε Α', Β' εθνική; Πού να πάμε και στις πιο κάτω κατηγορίες.

Ο Μπιτσαξής δεν το κατέχει το άθλημα και είναι φανερό ότι έχει πελαγώσει με τόσα βάρη στις πλάτες του. Έχει χάσει την μπάλα ο άνθρωπος. Κι αφού όλα είναι τόσο καλά με την βία, κύριε γενικέ γραμματέα, τι φοβάσαι και δεν αναλαμβάνεις την ευθύνη για τον τελικό κυπέλλου; Αφού η βία έχει μειωθεί, όπως λες.

Για του λόγου το αληθές, δείτε και τι δήλωσε στο ραδιόφωνο σήμερα: «Όταν ηρεμήσουν λίγο τα πνεύματα από το κλίμα των ημερών και δούμε τι συμβαίνει με το θέμα της βίας, θα δείτε το συνολικό ισοζύγιο. Βάζουμε αυτή τη στιγμή κάτω όλους τους αγώνες που έχουν γίνει, οι οποίοι είναι μέχρι στιγμής περίπου 400 σε SuperLeague και Football League. Το στοίχημα που καλούμαστε να κερδίσουμε, δεν γίνεται μέσω του μεγεθυντικού φακού ενός αγώνα, πρέπει να γίνει στο σύνολο. Και στο σύνολο βλέπουμε ότι τα περιστατικά της βίας έχουν ουσιαστικά μειωθεί, όχι μόνο χάρη στις προσπάθειες της Ελληνικής πολιτείας, αλλά και χάρη στις προσπάθειες πολλών Π.Α.Ε., των ποδοσφαιριστών και χάρη στις προσπάθειες της οδού της συνεννόησης.

Έχουμε λιγότερα περιστατικά στους αγώνες. Για παράδειγμα φέτος, από τους 400 αγώνες, περιστατικά είχαμε σε επτά. Έχει μειωθεί ο αριθμός των εμπλεκόμενων ομάδων και η ένταση των επεισοδίων. Ο αριθμός των εμπλεκομένων ομάδων της Super League είναι τέσσερις. Σε πολλές από αυτές επεισόδια έγιναν κάτω από το καθεστώς εμφυλίων πολέμων, μεταξύ μερίδας των οργανωμένων οπαδών και των διοικήσεων και όχι μεταξύ αντιπάλων.

Στο "Καραϊσκάκης" το περιστατικό με τον προπηλακισμό που έγινε μετά τη λήξη, ήταν το πρώτο το οποίο έγινε μεταξύ αντιπάλων ομάδων. Η ένταση των επεισοδίων μειώθηκε και μ' αυτά που λέω δεν προσπαθώ να ευλογήσω τα γένια της Ελληνική Πολιτείας».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags