Facebook Pixel Sportdog.gr | H μέρα που ο Γκάλης έγινε θρύλος… και επίσημα!
| 2018-01-08 10:00:00

H μέρα που ο Γκάλης έγινε θρύλος… και επίσημα!

Sportdog Team
H μέρα που ο Γκάλης έγινε θρύλος… και επίσημα!

Σαν σήμερα το όνομα του «Nick» μπήκε δίπλα σε αυτά των κορυφαίων όλων των εποχών!

Ο Νίκος Γκάλης αποτελεί κατά γενική ομολογία τον κορυφαίο Έλληνα μπασκετμπολίστα όλων των εποχών, ωστόσο το τεράστιο ταλέντο και τα επιτεύγματα στην τεράστια καριέρα του «Nick» δεν ήταν δυνατόν να μην αναγνωριστούν έξω από τα σύνορα της χώρας μας.

Σαν σήμερα, στις 8 Ιανουαρίου 1992, οι Ευρωπαίοι φίλαθλοι τίμησαν τον Νίκο Γκάλη, αναδεικνύοντας τον ως τον 6ο κορυφαίο Ευρωπαίο παίκτη όλων των εποχών σε δημοψήφισμα που διεξήγαγε το περιοδικό «FIBA Basketball Magazine»!

Και αν η 6η θέση σας φαίνεται χαμηλή για τον Έλληνα «θεό» του μπάσκετ, σκεφτείτε τον τεράστιο ανταγωνισμό.

Ο Γκάλης συγκέντρωσε 251 ψήφους, τερματίζοντας πίσω από πέντε πραγματικούς «θρύλους» του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Κορυφαίος όλων των εποχών αναδείχθηκε ο Ρώσος Σεγκέι Μπέλοφ με 317 ψήφους, ακολουθούμενος από τους Ντράζεν Πέτροβιτς (280 ψήφοι), Άρβιντας Σαμπόνις (277 ψήφοι), Κρέσιμιρ Κότσιτς (273) και Τόνι Κούκοτς (264 ψήφοι).

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ο Γκάλης ξεπέρασε δυο τεράστια ονόματα, όπως o Ραντιβόι Κόρατς και Ντίνο Μενεγκίν, που τερμάτισαν στην 7η και 8η θέση αντίστοιχα.

Ωστόσο, μια θέση ανάμεσα στους κορυφαίους όλων των εποχών κατέλαβε ακόμα ένας σπουδαίος Έλληνας παίκτης, ο Γιώργος Κολοκυθάς, που αναδείχθηκε 46ος στην ψηφοφορία.  

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags