Facebook Pixel Sportdog.gr | Ατάκες-φωτιά για Ευρωλίγκα και ΠΑΟ: «Αν αποχωρήσει ο Γιαννακόπουλος τότε...»
Μπάσκετ
| 2018-04-12 17:35:00

Ατάκες-φωτιά για Ευρωλίγκα και ΠΑΟ: «Αν αποχωρήσει ο Γιαννακόπουλος τότε...»

του Γιώργου Κτενά
Ατάκες-φωτιά για Ευρωλίγκα και ΠΑΟ: «Αν αποχωρήσει ο Γιαννακόπουλος τότε...»

Τι θα κάνουν οι διαιτητές με Ρεάλ; Ανάλυση για τη μεγάλη κόντρα!

Στα στηρίγματα που χρειάζεται να βρει ο Παναθηναϊκός στην Ευρωλίγκα, ώστε να έχουν μεγαλύτερη απήχηση τα αιτήματά του, αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στο sportdog.gr ο Χρήστος Ρομπόλης.

Ο μπασκετικός δημοσιογράφος μίλησε ακόμα για το πού μπορεί να οδηγήσει ο πόλεμος που έχει ξεσπάσει ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ευρωλίγκα, καθώς οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως οδεύουμε προς… οριστικό διαζύγιο και μετακίνηση του Τριφυλλιού στην FIBA από το επόμενο καλοκαίρι!

Επίσης, σχολίασε και το ζευγάρι με τη Ρεάλ Μαδρίτης και τις δυσκολίες που έχει για τους Πράσινους.

Χρήστο, ποιο είναι το σχόλιό σου για όσα συνέβησαν στο συνέδριο των μετόχων της Ευρωλίγκας;

«Ήταν αναμενόμενο να αντιδράσει έτσι ο Παναθηναϊκός. Ο Μπερτομέου είναι το αφεντικό χωρίς εκλογική διαδικασία εδώ και πάρα πολλά χρόνια, αλλά αυτό το θέμα που έθεσε ο Παναθηναϊκός είναι η κορυφή του παγόβουνου. Ο Παναθηναϊκός θεωρεί ότι σε έναν συνεταιρισμό, πρέπει να υπάρχουν εκλογικές διαδικασίες. Αλλά πέρα από αυτό υπάρχουν κι άλλα ζητήματα, που αφορούν την αντιμετώπιση από τη διαιτησία, τα έσοδα, όλα. Το θέμα είναι σε πόσα από αυτά που ζητάει θα καταφέρει να βρει στηρίγματα. Γιατί παρασκηνιακά μπορεί να υποστηρίζουν διάφορες ομάδες ότι είναι υπέρ, αλλά μένει να φανεί και ποιοι είναι διατεθειμένοι να έρθουν σε ρήξη».

«Θα ανάψουν τα αίματα με κακή διαιτησία»

Ο Παναθηναϊκός έχει αποφασίσει να αρχίσει πόλεμο με την Ευρωλίγκα. Πού περιμένεις ότι μπορεί να καταλήξει αυτός ο πόλεμος; 

«Αυτό κανένας δεν μπορεί να το προδικάσει. Το μόνο σίγουρο είναι ότι και οι δύο θα είναι χαμένοι αν αποχωρήσει από τη διοργάνωση ο Παναθηναϊκός. Η ομάδα γιατί θα βρεθεί σε μια διοργάνωση, το Τσάμπιονς Λιγκ, που δεν έχει την αίγλη της Ευρωλίγκας. Αλλά και η Ευρωλίγκα γιατί ισχυροποιείται με την παρουσία του Παναθηναϊκού στις τηλεοπτικές συμφωνίες, αλλά και ως ομάδα που είναι φέτος δεύτερη στα εισιτήρια πίσω από τη Ζαλγκίρις. Ακόμα και τα εκτός έδρας παιχνίδια του Παναθηναϊκού (όπως και του Ολυμπιακού) έχουν μεγάλη τηλεθέαση και μαζεύουν κόσμο στο γήπεδο. Οπότε είναι νωρίς να μιλήσουμε για τις προεκτάσεις που μπορεί να έχει αυτή η υπόθεση. Να δούμε τι θα γίνει και στα παιχνίδια με τη Ρεάλ Μαδρίτης, καθώς μια κακή διαιτησία μπορεί να ανάψει τα αίματα».

Θεωρείς ότι υπάρχουν οι συσχετισμοί για να αλλάξει κάτι θετικά προς αυτά τα που ζητάει ο Παναθηναϊκός στην Ευρωλίγκα;

«Πρόκειται για διοργάνωση που βάζει "μέσα" ομάδες που έχουν τόσο μεγάλα μπάτζετ. Εντάξει, έτσι όπως είναι το μπάσκετ δεν είναι δυνατόν να υπάρχει και κερδοφορία, αλλά τουλάχιστον να υπάρχει μικρότερη ζημιά. Ο Παναθηναϊκός δείχνει διατεθειμένος να φτάσει την υπόθεση στα άκρα, για να έχει τη μεγαλύτερη δυνατή απήχηση η κίνησή του θα πρέπει να υποστηριχτεί και από άλλους. Παρασκηνιακά μπορεί να υποστηρίζουν ότι ο Παναθηναϊκός έχει δίκιο, αλλά είναι ένα ζήτημα αν θα το κάνουν ενώπιων όλων. Είναι διαφορετικό να το υποστηρίζουν ενώπιων όλων και διαφορετικό με την ασφάλεια που τους εξασφαλίζει η ανωνυμία τους». 

Τέλος, για να μιλήσουμε λίγο για μπάσκετ, πώς βλέπεις το ζευγάρι με τη Ρεάλ Μαδρίτης;

«Πρόκειται για το πιο δύσκολο ζευγάρι των πλέι οφ. Πολύ οριακό ζευγάρι. Έχει μεγάλη δύναμη η έδρα του Παναθηναϊκού, αλλά δεν είμαι πεπεισμένος ότι αν στραβώσει κάτι στο ΟΑΚΑ, ο Παναθηναϊκός μπορεί να το κερδίσει στη Μαδρίτη. Μεγάλο διπλό, πλην Ολυμπιακού που είναι παιχνίδι ειδικών συνθηκών, ο Παναθηναϊκός έχει να κάνει δύο χρόνια τώρα στην Ευρώπη. Βέβαια είναι υποψιασμένοι και προσγειωμένοι φέτος, μετά και το περσινό πάθημα, απέναντι σε μια ομάδα που έχει το πιο ποιοτικό και βαθύ ρόστερ 16 παικτών. Ο Παναθηναϊκός έχει τα δικά του ατού, αλλά και η Ρεάλ το ίδιο. Έχει ψηλούς που δεν ξέρω αν μπορεί να βρει λύσεις ο Παναθηναϊκός απέναντί τους. Εκτός αν βοηθήσουν πολύ οι Πέιν και Βουγιούκας».

Θα μπορούσαμε να μιλήσουμε με πιθανότητες για αυτό το ζευγάρι;

«Έχεις καλές πιθανότητες, θα έδινα 51-49 στον Παναθηναϊκό. Αλλά το κλειδί είναι να υπερασπιστεί την έδρα του. Αν στραβώσει κάποιο ματς στο ΟΑΚΑ, μετά θα είναι δύσκολο. Να δούμε τι θα γίνει και με τον Γιούλ, αν θα είναι έτοιμος μετά από τόσο καιρό. Έχει μεγάλο ενδιαφέρον ως ζευγάρι». 

 


 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags