Facebook Pixel Πώς έζησαν προσωπικά τον Θ. Γιαννακόπουλο τέσσερις Παναθηναϊκοί
| 2019-03-24 10:00:00

"Μάλωνε τους οπαδούς - Πού αγοράζεις γραβάτες; - Γυναίκα, μία φωτογραφία - Κόρνα στην Κηφισίας"

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Μάλωνε τους οπαδούς - Πού αγοράζεις γραβάτες; - Γυναίκα, μία φωτογραφία - Κόρνα στην Κηφισίας"

Πώς έζησαν προσωπικά τον Θ. Γιαννακόπουλο τέσσερις Παναθηναϊκοί.

Η απώλεια του Θανάση Γιαννακόπουλου βύθισε σε πένθος όλη την παναθηναϊκή οικογένεια. Γιατί ο μεγάλος ηγέτης του Τριφυλλιού δεν έμεινε στην ιστορία μόνο για την προσφορά του στον σύλλογο, αλλά εξαιτίας της σχέσης που είχε με τον κόσμο. Από το πρωί της περασμένης Τρίτης (19 Μαρτίου 2019) η επικαιρότητα έχει κατακλειστεί με αποθεωτικές δηλώσεις αθλητών, παραγόντων και δημοσιογράφων για τον εκλιπόντα.

Τί λένε όμως οι απλοί οπαδοί για αυτόν; Τέσσερις Παναθηναϊκοί, τρεις διαφορετικές γενιές οπαδών, μιλούν στο Sportdog για τον Θανάση Γιαννακόπουλο και καταγράφουν τις εντυπώσεις τους και πως τον έζησαν από κοντά. Μάλιστα εκμυστηρεύονται την επαφή που είχαν μαζί του κάποια στιγμή της ζωής τους.



Παθιασμένος και αριστοκράτης (Φώτης Γκριέλας, 85)

"Τον αγαπούσα πολύ. Ήταν ένας άνθρωπος, ο οποίος είχε δώσει τόσα πολλά στον Παναθηναϊκό μας και ήταν και κύριος. Δεν χρησιμοποίησε ποτέ το όνομα και τα λεφτά του για να γίνει αρεστός. Ήταν ανώτερος άνθρωπος. Όποιον και αν είχε απέναντί του ως αντίπαλο της ομάδας, αν έχανε ο Παναθηναϊκός πήγαινε και του έδινε συγχαρητήρια. Υπάρχει ωραιότερο από αυτό; Δεν αγάπαγε όμως μόνο τον Παναθηναϊκό! Αγάπαγε το άθλημα. Τον θυμάμαι πάντα μέσα στο γήπεδο παθιασμένο. Η λεπτομέρεια που τον χαρακτήριζε και τον κατέστησε ως αριστοκράτη ήταν άλλη. Όταν ο κόσμος παρεκτρεπόταν και έβριζε τον αντίπαλο γύριζε και τους μάλωνε. Πήγαινε στην εξέδρα και μάλωνε με τους φιλάθλους. Μόλις άρχιζαν και βρίζανε έκανε παρατηρήσεις. Ποιος το κάνει αυτό; Ποιος πάει να φωνάξει “εεε ντροπή”;".

Η αγάπη για τις περίεργες γραβάτες (Νίκος Ζαννάκη, 46)

"Όλοι οι Παναθηναϊκοί αγαπούσαμε τον Θανάση! Δεν υπάρχει άλλωστε άνθρωπος σε αυτόν τον κόσμο που να μην τον έχει παραδεχτεί. Αυτός ο άνθρωπος είχε κάτι μαγικό! Λόγω της αγάπης του για τον Παναθηναϊκό και του τρόπου με τον οποίο την εκδήλωνε δεν μπορούσε να περάσει απαρατήρητος. Φυσικά απαρατήρητη δεν μπορούσε να περάσει και η αγάπη του για τις περίεργες γραβάτες. Θυμάμαι πριν από 11 χρόνια τον είχα πετύχει σε εκδήλωση και του είχα κάνει ανάλογο σχόλιο. Τον χαιρέτησα εγκάρδια και τον ρώτησα «Θανάση από που αγοράζεις γραβάτες;» Ο ίδιος ήταν ακομπλεξάριστος, ξέσπασε σε γέλια και έδειχνε να ευχαριστιέται το πείραγμα".



"Γυναίκα, μια φωτογραφία με τα παιδιά" (Κώστας Σταμπάνης, 37)

"Θανασάρας Γιαννακόπουλος. Έτσι τον αποκαλούμε εμείς οι Παναθηναϊκοί. Θα συνεχίζουμε να τον αποκαλούμε έτσι, γιατί αυτός ο άνθρωπος μαζί με τον Παύλο ήταν ήρωες για μας. Η αγάπη του για τον Παναθηναϊκό πάντα συγκινούσε όλους τους οπαδούς. Αυτό όμως που μας είχε κερδίσει όλους ήταν η απλότητά του. Κάθε Παναθηναϊκός μπορεί να σου πει από μία ιστορία για τον Θανασάρα. Εγώ προσωπικά θυμάμαι, όταν τον είχα συναντήσει στις Σπέτσες πριν από 15 χρόνια. Τον πετύχαμε μία παρέα Παναθηναϊκών στη Ντάπια. Του ζητήσαμε να βγάλουμε αναμνηστική φωτογραφία. Ήταν με τη γυναίκα του και είχε ξεμείνει πιο πίσω για να ικανοποιήσει την επιθυμία μας. Του φώναξε να μην αργήσει και εκείνος της απάντησε γεμάτος χαρά «μια στιγμή να βγάλω φωτογραφία με τα παιδιά». Τόσο απλός, τόσο ανθρώπινος, τόσο Παναθηναϊκός".

"Πατήστε την κόρνα" (Δημήτρης Μ, 34)

"1,50 ύψος, με απαίσιες γραβάτες όμως με καρδιά, συναίσθημα, μεγαλοψυχια, όραμα και πάνω από όλα αυθεντικότητα.. Δεν ντρεπόσουν να κλάψεις μπροστά σε 20.000 κόσμο για αυτό που αγαπούσες....τον ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ. Παντα θα περιμένουμε να περάσεις στην Κηφισίας με τον Παύλο να πατήσετε κόρνα, να μας ρωτήσετε αν έχουμε εισιτήρια και το όνομά μας!!!! Πήγαινε δίπλα του να δούμε τι θα απογίνουμε.. Η γνωστή σου χειρονομία με το σήμα της νίκης είναι αυτή που μένει χαραγμένη στο μυαλό μου".
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags