Facebook Pixel Ποδοσφαιριστής με... το ζόρι!
| 2011-02-26 17:10:00

Ποδοσφαιριστής με... το ζόρι!

Ποδοσφαιριστής με... το ζόρι!

Μέσα σε όλα όσα συμβαίνουν στη Λιβύη, το θέμα που κυριαρχεί στην παγκόσμια ειδησεογραφία και προκαλεί το αντίστοιχο ενδιαφέρον, η σκέψη των ποδοσφαιρόφιλων πήγε στην εποχή που ο Αλ Σαάντι Καντάφι, προσπαθούσε να παίξει ποδόσφαιρο.

Η αναδρομή οδηγεί σε χρήσιμα συμπεράσματα, καθώς η αναγωγή στα όσα συμβαίνουν στην πολύπαθη πλέον χώρα, είναι εφικτή.

Ο γιος του Μουαμάρ Καντάφι ήθελε να γίνει ποδοσφαιριστής και η Ιταλία του φαινόταν ως η κατάλληλη χώρα για να το παλέψει. Ίσως επειδή η Λιβύη υπήρξε αποικία των γειτόνων μας από το 1891 μέχρι το 1947, ενώ από τότε, οι Ιταλοί διατήρησαν πολλά συμφέροντά τους στην αφρικανική χώρα, για παράδειγμα, η FIAT έκανε πολλές δουλειές εκεί με την μοναρχική κυβέρνηση.

Έτσι, ο γιος Καντάφι δοκιμάστηκε σε αρκετές ομάδες της Σέριε Α, πριν τον υπογράψει ο Λουτσιάνο Γκαούτσι στην Περούτζια, το 1993. «Ο Μπερλουσκόνι μου τηλεφώνησε και με ενθάρρυνε. Μου είπε πως αν έχω τον Καντάφι, θα μας βοηθήσει να ανοικοδομήσουμε τις σχέσεις μας με τη Λιβύη. Αν παίξει άσχημα, έπαιξε άσχημα. Ας είναι», δήλωσε τότε ο ιδιόρρυθμος πρόεδρος της ομάδας.


Ο Σέρζε Κόσμι, όμως, είχε αντίθετη άποψη. Κι άντε να του επιβάλεις κάτι τέτοιο... Ανακάλυψε μια σειρά από λόγους για να μην τον συμπεριλάβει στην αποστολή, γεγονός που ανάγκασε τον Γκαούτσι να του απευθύνει δημόσιο ερώτημα για τον Λίβυο. Ο Κόσμι απάντησε με τον Καντάφι να κάθεται μια φορά στον πάγκο, αλλά το θέμα λύθηκε, στις 5 Οκτωβρίου 2003 όταν και το δείγμα του ανθρώπου που ήθελε να παίξει ποδόσφαιρο, εντοπίστηκε με ναδρολόνη.

Η τιμωρία του ήταν τρίμηνη, αν και η χρησιμοποίηση τέτοιας ουσίας επισείει μεγαλύτερες χρονικά ποινές. Μετά το διάστημα αυτό, όμως, έπαιξε για 15λεπτά στον κρίσιμο αγώνα της Περούτζια, όταν και επικράτησε 1-0 της Γιουβέντους (ομάδας που καθοδηγείται από την οικογένεια Ανιέλι που έχει τη FIAT) με συνέπεια να σώσει την κατηγορία (photo με τον Ντελ Πιέρο).

Στη συνέχεια, αγωνίστηκε 11 λεπτά με τη φανέλα της Ουντινέζε, με την οποία κατέγραψε 8 πάσες, ένα σουτ και δύο τάκλιν (!), ενώ τον επόμενο χρόνο πήγε στη Σαμπντόρια, αλλά ποτέ δεν εμφανίστηκε έστω σε αποστολή. Ούτε αυτά τα 10 λεπτά που όριζε ο κανονισμός δεν αγωνίστηκε...

Είπαμε, τα συμπεράσματα βγαίνουν και για τη δύναμη της οικογένειας Καντάφι, αλλά και τη λειτουργία του ιταλικού ποδοσφαίρου, μερικά τουλάχιστον κάποια χρόνια νωρίτερα.

Πηγή: contra.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags